Skocz do zawartości

projekt budowy duzego zaplecza - prosze o rady

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, byćmoże zrobie off-topa, ale nurtuje mnie jedna sprawa. Przepraszam jeśli wyda się dla Was banalna i bzdurna. Do czego zmierzam. Wiadomym jest, że różne IP powoduje wyższy ranking, a inżynierzy google piszą algorytmy, które mają na celu sprawdzenie, czy stona nie jest pozycjonowana "sztucznie". Po co o tym pisze? i do czego zmierzam? Już pisze. Chodzi o "sitemaps", większość z nas, pewnie wie o co chodzi. Jest tam możliwość ustawienia map dla swoich witryn. Załóżmy zatem, że mamy "n" witrynyn (zaplecze). Każda witryna ma swoją mape na jednym, tymsamym koncie google. Zatem google ma możliwość sprawdzenia ile posiadamy witryn. Czyli wie o naszym zapleczu. I teraz zastanawia mnie czy nie ma to przypadkiem wpływu na pozycjonowanie. Na siłę naszego linku z zaplecza. Może się to wydawać bzdurne, ale co o tym myślicie?

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

sir nimek - ok, dzieki, nikomu nie powiem, jak w zaufaniu to w zaufaniu ;). Ale coś w tym może być. Ja osobiście widze korzyść sitemap dla nowych witryn.

Mam pytanko odnośnie zaplecza.

Mianowicie załóżmy ze posiadamy strone która ma zaindeksowanych kilka tysiecy podstron (strona jest zapleczem) i teraz jest kilka wyjść. To co przychodzi mi do głowy to:

1. link ze strony głównej z zaplecza do pozycjonowanej strony

2. link na każdej podstronie zaplecza do strony głównej

3. link na każdej podstronie zaplecza do wszystkich podstron pozycjonowanej strony

Jak wy to realizujecie? ;)

Dziękuję

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności