Skocz do zawartości

Linkowanie z Twittera

Twójszklarz.pl

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, tylko z czego to lepsze "rankowanie" wynika?

z lepszych dofollow linków prowadzących do domeny a dokładnie od większej ich ilości.

Zrób testy na starszy domenach / serwisach to się przekonasz:

widzę dalej nie rozumiesz, jak znalezc stare domeny bez linków lub z dokładnie takimi samymi? Dyskutujemy czy linki z Twitera maja wpływ na rankwoanie czy nie, moja odpowiedz - takie linki nie maja wpływy na rankowanie.

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ok MaxPan, nie denerwuj się ;) Ja teraz nie pisze o twitterze, tylko odnoszę się do tego co napisałeś o zaufaniu - jak chcesz to można zrobić osobny wątek.

Jeszcze chciałem dopisać, że ten WH serwis na swoją reputację naprawdę długo pracował: około 3 lata, to nie jest coś co można szybko zdobyć, ale jeżeli już to masz to wbijanie do topów stron takiego serwisu jest o wiele łatwiejsze niż serwisu gdzie brak zaufania.

To był serwis gdzie właśnie chciałem testować co się dzieje, jeżeli jedzie się tylko WH i pierwsze 2 lata to straszne tyły generalnie w SERPAch a teraz to jak się wybija to jest niesamowite, i to przy małej ilości linków! Naprawdę małej, tak małej, że to jest aż szokujące, że mając linki tylko około z 200 domen przebijam serwis który ma linki z 30 tys. domen, i jest nieźle zoptymalizowany, ale wśród linków ma także ślady technik BH. Jednak nie ma filtra etc. - stał zawsze wysoko a ja go zaczynam wyprzedzać.

I to co nazywasz dobrym profilem linków właśnie składa się też na zaufanie, tylko rozumiem, ze może nie chcesz mi przyznać racji, duma musi być ;)

Ok MaxPan, nie denerwuj się ;) J

ciekawo skąd to wywnioskowałeś :D wcale nie denerwuje się. Na "zaufanie" prawdopodobnie składa się wiek domeny, wiek linków, wiek domen z jakich prowadza linki i inne czynniki ( chodzi o linki dofollow). W tym temacie dyskutujemy czy link z Twitera rankuje, nie nie rankuje. Czy buduje "zaufanie" nie nie buduje.

Ruch na stronie to jeden z najważniejszych czynników jeśli chodzi o jej wartość.

jesteś w błędzie.

Krótko i na temat.

Nie chce mi się już dyskutować na ten temat. Już i tak dużo powiedziałem. Kto będzie chciał to zastanowi się nad tym, wyciągnie wnioski i zrobi swoje własne testy.

Jeszcze jedno tylko dodam w formie pytania.

W jakim celu Bing skumał się z FB? ;)

Edit.

Oczywiście to jest pytanie retoryczne. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Już i tak dużo powiedziałem

Alleluja

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ale wy macie teorie. SzlatRock twoje terorie nie mają rąk i nóg tak samo jak test twittera tej dziewczynki. Jakbym zobaczył te autorem tego testu jest dziewczyna odrazu bym to zamknął. Po drugie ona przetestowała jakie pozycje mają podstrony, które maja odpowiednią ilość twittów a nie wpływ twittera na pozycje w wyszukiwarce. Przecież jak jakaś podstrona ma 7k twittów to jest to normalne, że do tego ma całą armię innych sygnałów i tak tego nie powinno się sprawdzać. Teorie, że google skumał się z twitterem, bing skumał się z facebookiem to też masło maślane. Google obsługuje taką ilość stron, że rozwiązania, których używa muszą być proste i większość rzeczy sprawdza przy wizycie robota google. Twitter w małych ilościach nic nie daje. W większych nie testowałem bo nie mam sieci botów na twitterze. Mogą być 2 rodzaje sygnałów. Jeden to taki, że wpływa bezpośrednio na pozycje. Drugi to taki, że cyklicznie mogą rzucić jakiś update który wywinduje strony, które np. mają dobre staty z sociala. Jeżeli chodzi o 1 rodzaj to twitter nic nie daje. O drugi może dawać ale tylko wąska grupa pracowników google wie czy daje i jak dużo. Jak macie jakieś long run projekty warto nawet FB połaczyć z twitterem, żeby trochę tych sygnałów nabić. Jak robicie szybkie projekty omijacie to szerokim łukiem.

Propo tych umówi i waszych teori spiskowych. Google wie o facebooku, twiterze i o sobie tyle:

twitter:
https://urls.api.twitter.com/1/urls/count.json?url=https://www.onet.pl
facebook:
https://graph.facebook.com/https://www.onet.pl
google+:
https://plusone.google.com/u/0/_/+1/fastbutton?url=https://www.onet.pl&count=true

i nawet podczas updatów nie zaglębiają się bardziej...

ku Chwale Adwordsa, w Topy !

XseoN a dokładnie dodatek do Twitera od niego, rejestruje pocztę i konta na Twitterze automatycznie, i chyba rozumiesz że kont pocztowych trzeba mieć więcej jak dostaniesz kont na Twiterze. Soft nie dla początkujących, zawiera wiele zaawansowanych funkcji..

gtbrphkt.png

Chyba to słowo klucz, założenie kont to najmniejszy pikuś.

Gorzej zrobić tak aby nie dostać banów. Nie czytasz ze zrozumieniem, napisałem jak można pompować treść w konta, można miedzy innymi po prostu ( harwestować po określonych fotosach) brać twity innych - pojedyncze lub cale konta, grupy, zamieniając co nie co ( linki) i uzupełniać te treści w swoje linki( ten soft robi to automatycznie).

Ciekawy temat byłem nie mal przekonany że wpływają na reputację strony a w konsekwencji pozycje , bynajmniej twitter a fb na bingu. Kupę czasu właśnie zaoszczędziłem :)

MaxPan: A co z google+ ? I jak sie ma ruch z wyszukiwarki przepuszczony przez określone frazy na pozycje www ?

Jednak trzeba podkreślić że samą aktywnością w social media można osiągnąć ten sam efekt dla strony co po pozycjonowaniu jej :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności