Skocz do zawartości

Dlaczego w NDW maleje liczba linków?

konradex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie.

Moje pytanie do Was jest nastepujące: Dlaczego w Narzędziach Google dla Webmaserów potrafi zmniejszyć sie liczba linków?

Sytuacja jest dla mnie nieco nie jasna. Na pewnym forum umieściłem parę linków do mojej strony. Od admina strony mam zapewnienie, że nie usunął on żadnych moich wpisów, natomiast w narzędziach dla webmasterów Google zmniejsza mi się liczba linków z tego właśnie forum. Czym to jest spowodowane? Czy google usuwa "stare" linki / wpisy?

Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

GWT nie pokazuje dokładnej ilości linków to raz, dwa podstrony forum z linkami mogły zostać uznane za małowartościowe do odnotowania, wyindeksowane czy trafić do suplementala.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jaśnie nam panujące Google usuwa i tyle w temacie ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Za rok może nie być forum :D

GWT nie jest wiarygodnym narzędziem a tylko przykładowym.

:hahaha: jasne bardziej wiarygodny jest ahrefs lub majestic, GWT to lustro przez które patrzy na ciebie google jeśli dobrze się w nie wpatrzysz to dostrzeżesz dużo informacji.

Dlaczego w Narzędziach Google dla Webmaserów potrafi zmniejszyć sie liczba linków?

Bo posty z forum które linkują do twojej strony są wątpliwej jakości dla googla i je po prostu wyindeksował.

GWT nie pokazuje dokładnej ilości linków to raz, dwa podstrony forum z linkami mogły zostać uznane za małowartościowe[...].

U mnie Google pokazuje dziesiątki linków ze strony ewidentnie zapleczowej, na której znajduje sie n-ty raz powielony duplicate content, na stronie tej w headerze jest noindex, nofollow, a przy linku do mojej strony rel="nofollow".

Google wyświetla w NDW tylko próbkę reprezentatywną. Przy updejce linków w NDW wyświetlać może mniej lub więcej z naciskiem na MOŻE.

Nigdy nie wyświetla wszystkich linków. I dementuję też, że nie wyświetla linków wątpliwej jakości. Jest ot jakaś próbka i tyle.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności