Skocz do zawartości

Stronka na darmowym hoscie na pierwszym miejscu

rubeus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od przeszło półtora roku prowadzę stronę poświęconą Kabatom.

Początkowo stronka siedziała na darmowym hostingu za.pl , potem(po ok. 6 miesiącach)

gdy uzbierałem trochę kasy, zainwestowałem w płatny serwer i własną domenę [a właściwie dwie ].

Od jakiegoś czasu próbuję wypozycjonować swoją nową stronę [page rank = 3 ]

w googlach, ale chyba moje działania przynoszą odwortny skutek, bo strona w wynikach zapadła się pod ziemię.

Natomiast po wpisaniu w googlach frazy 'kabaty', na pierwszej pozycji jest strona na darmowym hoscie.

( wolałbym aby pojawiała się moja nowa strona ).

Po wejściu na kabat.za.pl internauta jest automatycznie przekierowany do serwsiu

kabaty.org. Pierwsza strona na za.pl [czyli index.html] jest prawie identyczna jak ta

na [kabaty.org ] (prawie bo bez banerków katalogów)

Kabaty.org to właściwie serwis, któryskłada się z dwóch części - jedna to fotogalerie [dostępne z osobnego adresu - fotokabaty.info ], druga, to stronki dla mieszkańców - zawierające przydatne informacje dla mieszkańców i coś na kształt informatora gospodarczego [ bezpośrednio na kabaty.org ]

W googlach, po wpisaniu frazy 'kabaty' na pierwszym miejscu uparcie pojawia się stronka 'startowa'[po wejściu przekierywuje na kabaty.org ], na darmowym hoście.

Nie rozumiem tego fragmentu, możesz to jaśniej opisać a wtedy napewno uzyskasz odpowiedź.

Nsb.

<META HTTP-EQUIV="refresh" CONTENT="0; url=https://kabaty.org">

Przy czymś takim i zostawieniu pełnej zawartości strony trochę dałeś ciała.

Na twoim miejscu dałbym przekierowanie 301, a nie zwykły refresh.

zmień rozszerzenie strony z HTML na PHP

wywal cały ( cały kod html ) kod ze strony AZ.PL

i wstaw to :

<?

Header( "HTTP/1.1 301 Moved Permanently" );

Header( "Location: https://www.kabaty.org" );

?>

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

No to masz odpowiedź dlaczego strona jest dalej na swoim miejscu.

Poza tym mi się też pokiełbasiło bo myślałem że mówisz o AZ.PL a ty masz darmowy ZA.PL

gdzie w regulaminie zakazuje się przekierowań na inne strony, więc straciłeś w sumie czas na pozycjonowanie czegoś czego nie możesz przenieść.

Jak ktoś zobaczy przekierowanie poleci ci cała stronka z ZA.PL i będziesz musiał od nowa pozycjonować.

No to masz odpowiedź dlaczego strona jest dalej na swoim miejscu.

Poza tym mi się też pokiełbasiło bo myślałem że mówisz o AZ.PL a ty masz darmowy ZA.PL

gdzie w regulaminie zakazuje się przekierowań na inne strony, więc straciłeś w sumie czas na pozycjonowanie czegoś czego nie możesz przenieść.

Jak ktoś zobaczy przekierowanie poleci ci cała stronka z ZA.PL i będziesz musiał od nowa pozycjonować.

Nie zrozumiałeś mnie - pozycjonowana jest tylko i wyłącznie kabaty.org

pozycja kabaty.za.pl wyszła jakoś sama z siebie i trwa co jest dla mnie zdumiewajace :soczek:

[strona na za.pl przez ok. 6 miesięcy była aktualizowana dość czesto - i sporo ludzi odwiedzało - potem zastąpiła ją 'fotokabaty.info' - dla fotek a 'kabaty.org' dla pozostałych treści - ale to było rok temu !!!! ]

Jeden problem jest ten menu w js, patrz do cache google (tekstowe):

https://64.233.183.104/search?q=cache:hx9D4...aty.org&strip=1

Google nie widze te linki i dlatego znalasł tylko kilka stron.

Pozatym, co to ma być w metach

<meta name="robots" content="index,nofollow">

Powiedziesz googla, żeby nie zobaczyć dalej tak google robił.

Zmień to albo wywal wcale (nie jest potrzebne)

Po dokładniejszym zbadaniu sprawy stwierdzam co następuje :

1. Kolega nie potrafi wytłumaczyć po ludzku o co chodzi

2. Stosuje alpejskie kombinacje wprowadzające zamęt nie tylko wśród robotów ale i ludzi

3. Kolega mówi że pozycjonuje swoją stronę od 6 miesięcy a nie ma jej w indeksach GOOGLE i MSN !

4 Więc jakim cudem jednak ta domena ma PR3 ?

rozwiązanie zagadki :

Kolega pozycjonuje domenę bez WWW

W takiej postaci : https://kabaty.org

Domena jest widoczna w MSN natomiast w GOOGLE śladowo widoczna po link:kabaty.org

Linków kolega ma raptem 12 w GOOGLE i 19 w MSN

Dlaczego domeny nie ma zaindeksowanej w GOOGLE ? Nie wiem, natomiast jest kopia z 2 maja !

Kolega ma błędy w kodzie strony, co prawdopodobnie uniemożliwia jej prawidłowe zaindeksowanie, ale po tym czego się doszukałem wymiękam, pewnie robot postąpił podobnie i się załamał.

Ad. pozycjonowa z/bez www - jaka to różnica ? Bo próbowałem wytropic problem, tu na forum i wymiękłem...

Taki przykład - konkurencja [kabaty.pl ] - też jest pozycjonowana bez www, ma błędy w kodzie - ale koleś ma kasę na profesjonalne usługi i stronka wysoko stoi.

(btw. Gdzie niby napisałem, że pozycjonuje swoją stronkę od 6 mieś ?)

Ad. - ilości stron zindeksowanych - wykazuje tyle ile powinien [tak mi się zdaje]- nie kumam o co chodzi z tymi

setkami stron w googlach ? To jest zwykła stronka, a nie jakiś katalog, czy wypasiony serwis !

[Na netsprincie stronka stoi na pierwszej pozycji ]

Ad. O co mi chodzi ? - generalnie - rozchodzi mi się o to dlaczego na pierwszym miejscu uparcie tkwi strona

na darmowym hoście, z którą nic od nie robię [zacząłem majstrować przy niej w poniedziałek ], nie

pozycjonuję - dodałem ją na samym początku istnienia [w listopadzie 2004 ] do katalogów

wyszukiwarek i miałem ją przez ok. 6 miesięcy w sygnatrurce na róznych forach (w tym

na forum gazeta.pl - skąd jest najwięcej wejść na obecną stronę). Natomiast strona, na komercyjnym serwisie, (istniejąca pod adresem kabaty.org od prawie roku), którą próbuję jakoś wypozycjonować, w ogóle nie jest zindeksowana w wynikach google - a inne wyszukiwarki ją widzą - i to na w wysokich pozycjach.

Strona na darmowym hoście jest poprawnie zaindeksowana i dlatego też jest na odpowiednim miejscu.

Popraw kod strony, zrób przekierwownie i czekaj, na razie według Copysccape wygląda to na duplicate content.

Krótko mówiąc : popraw co można i oczekuj rezultatów w najbliższym czasie.

www.kabaty-moczydlo.prv.pl

z tego co widzę kombinujesz waćpan jak koń pod górkę i coś chyba jednak przekombinowałeś z tymi kabatami

PS. Co do to tych 6 miesięcy to po twojej dzisiejszej edycji nie jestem pewien następnym razem zacytuję, jednak strona nie miała by PR 3 gdyby nie miała kilku miesięcy, więc coś jednak kręcisz.

Strona na darmowym hoście jest poprawnie zaindeksowana i dlatego też jest na odpowiednim miejscu.

Popraw kod strony, zrób przekierwownie i czekaj, na razie według Copysccape wygląda to na duplicate content.

Krótko mówiąc : popraw co można i oczekuj rezultatów w najbliższym czasie.

hmmm... coś poprawiłem :-)

www.kabaty-moczydlo.prv.pl

z tego co widzę kombinujesz waćpan jak koń pod górkę i coś chyba jednak przekombinowałeś z tymi kabatami

????????

Stronka wywodzi się z forum i jest z nim powiązana - adres do jej lokacji zawsze [ tj. od kąd powstała na za.pl] siedział w nagłówku forum i mojej sygnaturce

PS. Co do to tych 6 miesięcy to po twojej dzisiejszej edycji nie jestem pewien następnym razem zacytuję, jednak strona nie miała by PR 3 gdyby nie miała kilku miesięcy, więc coś jednak kręcisz.

A moze przejeła PR 3 od głównego serwera - https://kabaty.dmkproject.net/ i dawnej głównej

domeny na serwerze fotokabaty.info ? (teraz to subdomena )

Ze stroną to było tak :

~ listopad 2004 - strona pojawia się na kabaty.za.pl

~ styczeń 2005 - podłoczona do kabaty.za.pl - druga strona - fotokabaty.za.pl, bo fotek przybyło

i miejsca nie starczało (w między czasie dodaje stronkę do katalogów wyszukiwarek)

~ marzec 2005 - wykup domeny 'fotokabaty.info' i profesjonalnego hostingu - przenosiny zawartości z serwerów za.pl - na obu zostaje tylko info o przenosinach z linkami [po jakimś czasie automatyczne przekierowanie - jak znalazłem odpowiednią formułkę ]

( przez jakiś czas fotokabaty.info - są dość wysoko w rankingu po wpisaniu frazy kabaty, )

~ październik 2005 - rejstracja kabaty.org - podpinanie pod nią zawartości nie fotograficznej - na fotokabaty.info zostają tylko galerie foto (wcześniej wszystko siedziało w kupie )

I od tego czasu są problemy ze stronką. Raz jest w miarę wysoko [na pierwszej stronie wyników]

raz spada. A stara na za.pl wędrowała w górę...

Jakiś czas temu wywaliłem z niej przekierowanie i zostawiłe same info o przenosinach...

A teraz od jakiegoś czasu kabaty.org nie ma w wynikach w cale.

Obstawiam duplicate content

Miałeś 3 strony o tej samej zawartości, kombinowałeś z przenosinami nie wiem jak mogło odebrać to google, najpierw link do innej strony, potem refresh, teraz redirect ;)

Cóż proponuję wszystkie ( jakie tam jeszcze masz ) kopie strony przekierować na nowy adres , ale najpierw doprowadzić stronę do porządku ( pozamykać TAG-i, pozamykać cudzysłowia, zmienić nawigację z Javascript na znaczniki <a href="link.html">link</a> ).

Więc kolego najpierw przekierowania, potem porządki i czekać na wyniki.

https://validator.w3.org/check?uri=www.kabaty.org

TU ZACZYNAMY PORZĄDKI

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności