Skocz do zawartości

Google wziął się za Prolink.pl

st0per

Rekomendowane odpowiedzi

Chcesz powiedzieć, że podłączenie do GWT coś wnosi ? Niby jakim cudem ?

Nie mam zamiaru nikogo przekonywać do swoich racji. Kto myślący sam wyciągnie wnioski.

Jeśli z technicznego punktu widzenia nie byłeś w stanie udowodnić swoich racji, to pozostała Ci tylko wiara a nie dowody. Musisz być naprawdę mocno wierzący :) Dodaj nieraz stronę z filtrem do GWT a często zobaczysz powiadomienie.,

Zrozumiał bym jeszcze, że instalowanie GA daje więcej googlowi bo to logiczne jest, ale przez przypięcie GWT to muszą jakoś paranormalnie zdejmować dodatkowe dane.

Tak, ostatnio google to max socjotechnika. Zagonili się z tym sami w kozi róg i przestali rozróżniać co jest czarne a co białe.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• Odpowiedzi 157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dla G liczy się tylko AdWords i to logiczne, że będzie dążył do zmarginalizowania bądź usunięcia innych form płatnej reklamy.

Taka praktyka monopolisty :P

Na całe szczęście mam ich gdzieś i na niekomercyjnej stronie mogę sobie w całości wypierniczyć Google'a, co właśnie robię.

Jednak ci, co prowadzą sklepy i inne firmy mają pewien problem, bo nigdy nie wiadomo co zrobi g, by osłabić nawet daleką konkurencję.

Jednak ci, co prowadzą sklepy i inne firmy mają pewien problem, bo nigdy nie wiadomo co zrobi g, by osłabić nawet daleką konkurencję.

przy prowadzeniu sklepów nie widzę innej możliwości jak Adwords.

Taka ciekawostka.

Po założeniu nowego konta adwords w ciągu 14 dni można się spodziewać telefonu. Jest tam kilku nowych ludzi, którzy są bardzo rozmowni. Odpowiednio kierując rozmowę można dowiedzieć się ciekawych informacji. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Druga sprawa, to zgłaszajmy wszystko jak leci. Jednak potem nie miejmy pretensji, że za jakiś czas nie będzie już wcale skąd linkować. W innych branżach ludzie się bronią, kryją jak ktoś coś zawali, duże jednak grono pozycjonerów inne ma zdanie na ten temat.

VPS już od 130 zł netto (rocznie) - Kliknij tutaj

Witam,

pozycjonowałem dwa sklepy za pomocą systemu prolin k i dzisiaj przyszły wiadomości o nienaturalnych lin kach.

Sprawdziłem w webmaster tools i w obu przypadkach mam dopasowanie częściowe. Pozycje są raczej takie same - spadły o kilka miejsc w dwóch słowach (po jednym na każdy sklep). Nie wiem, może za kilka dni się coś zmieni bardziej drastycznie. Pobrałem listę lin ków prowadzących do stron z webmaster tools i było ich ~400 i ~600 z czego tylko 25% miało jakiś page rank, przynajmniej 1 a reszta 0. W prolin ku, na liście lin kujących stron też są prawie same 0 i czasami 1.

Ogólnie rzecz ujmując - mam stracha, że coś się mocno pogorszy i nie będzie można tego już odkręcić. Jutro poproszę prolin ka o zatrzymanie kupowania kolejnych lin ków oraz o zwrot wpłaconych i niewykorzystanych pieniędzy.

Czy jeżeli:
a) zaprzestanę kupowania lin ków w prolin ku i poproszę o ich skasowanie
B) zgłoszę do googla listę z lin kami (tymi PR 0) zgodnie z tym jak zostało to tutaj opisane (tutaj miał być li nk, ale świeżaki nie mogą;)

To będę mógł już spokojnie odezwać się do jakiejś agencji od pozycjonowania, która weźmie 2 razy więcej ale zrobi to bezpiecznie (nigdy gwarancji nie ma, ale na pewno poczułbym się bezpieczniej niż w prolin ku).

Prolink/Seopilot sam się wyłożył ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Wyłożył się bo sprzedawał linki :) Gdyby sprzedawał cebule na stadionie pewnie google by przeszlo bokiem.

Każdy publiczny system prosi się o lanie. Wystarczy tylko, że do PBN ma dostęp więcej niż kilka osób. Niezależnie od tego, czy jest to Prolink, czy ostatnio tak mocno promowany Whitepress.

I nie mówimy tutaj o footprintach.

W innych branżach ludzie się bronią, kryją jak ktoś coś zawali, duże jednak grono pozycjonerów inne ma zdanie na ten temat.

Najlepiej to widać na tym forum. Porady nie dostaniesz, ale po założeniu tematu zmieszanie z błotem masz gwarantowane.

W jakich branżach? Nikt nigdzie nikomu nie daje nic na tacy. A fora są od tego by ogarniętych ludzi spotkać i ewentualnie z nimi dyskutować. No może od czasu do czasu ciekawa dyskusja się trafi.

To będę mógł już spokojnie odezwać się do jakiejś agencji od pozycjonowania, która weźmie 2 razy więcej

no chyba że agencja ma strony w prolinku i będą chcięli sobie szybko odbić straty poniesione przez ludzi którzy :

zgłoszę do googla listę z linkami (tymi PR 0)

bo wtedy 2 x więcej to nie wystarczy :)

Google jest teraz bardzo trudnej sytuacji, akcje lecą na łeb, ostatnia akcja z update nie pomogła. Zaczanają się akcje pt. zamykamy google glass i inne idiotyczne projekty bez szans na powodzenie. Co im zostało ? Kulawa wyszukiwarka z wynikami z d**y napakowana reklamami. W krajach, w których mają (jeszcze) monopol będą cieli co się da, żeby sprzedawać adwords ale to już początek agonii.

Żal mi cie google... NIE :D

Zdjąć linki (nie zgłaszać!),

I tak zgłoszą i wystrzelają się nawzajem :)

A może google odblokuje ? A może im na prawde zależy na tym, żeby były ładne wyniki bez "spamu"... ? Jak ktoś jeszcze w to wierzy... Good luck :D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ogólnie rzecz ujmując - mam stracha, że coś się mocno pogorszy i nie będzie można tego już odkręcić. Jutro poproszę prolin ka o zatrzymanie kupowania kolejnych lin ków oraz o zwrot wpłaconych i niewykorzystanych pieniędzy.

Nie musisz prosić prolinka o nic sam możesz zrezygnować z kampanii w panelu administracyjnym. Raczej nic już się nie powinno pogorszyć ale powinieneś zrobić sobie nowy sklep na nowej domenie, google potrafi trzymać takie linki miesiącami pomimo że się ich zrzekłeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności