Skocz do zawartości

Google wziął się za Prolink.pl

st0per

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie rzecz ujmując - mam stracha, że coś się mocno pogorszy i nie będzie można tego już odkręcić. Jutro poproszę prolin ka o zatrzymanie kupowania kolejnych lin ków oraz o zwrot wpłaconych i niewykorzystanych pieniędzy.

Nie musisz prosić prolinka o nic sam możesz zrezygnować z kampanii w panelu administracyjnym. Raczej nic już się nie powinno pogorszyć ale powinieneś zrobić sobie nowy sklep na nowej domenie, google potrafi trzymać takie linki miesiącami pomimo że się ich zrzekłeś.

No dobra, ale tutaj mam taką sytuację, że wpisuję nazwę sklepu jednego i drugiego i dalej jest na pierwszym miejscu w google. Wpisuję też inne słowa, jakiś longtale na 4 słowa i jestem. Czy mam rozumieć, że zaraz strony wyparują z google kompletnie?

Jak mam rozumieć? "Wykryliśmy wzorzec nienaturalnych, sztucznych, mylących lub manipulacyjnych linków prowadzących do stron Twojej witryny. Niektóre z tych linków mogą pozostawać poza kontrolą webmastera, więc w tym przypadku podejmiemy działania w stosunku do nienaturalnych linków, a nie rankingu witryny jako całości." - ja to rozumiem, że dostanę "bęcki" tylko za kierowanie na jakieś podstrony, np. linki były na kubki i strone domena.pl/kubki to konsekwencje będą za "kubki".

• Odpowiedzi 157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja bym nic nie robił. Też dostałem info o linkach DO moich stron, ale nic nie robię - udaję, że nie mam wpływu na te linki ;) Jak pozycje powariują to pomyślę, ale jeśli spadki będą neiwielkie to też nic z tym robić nie będę. W końcu spadki będą, bo wyzerują moc tych linków, ale nie ma sensu dawać sygnał, że miało się je pod kontrolą. Jak sądzicie?

W komentarzach u mnie -

https://blog.shpyo.net/425/powiadomienia-za-nienaturalne-linki-wychodzace.html

- piszą, że podobne powiadomienia dostały strony, które używały szablonów ze stopką "theme/design by SŁOWO_KLUCZOWE".

blog o apple | highlab.pl - blog technologiczny

udaję, że nie mam wpływu na te linki

No my też wszyscy udajemy że nie mamy wpływu na te linki :rotfl:

linki jakie linki? o BORZE, ktoś wkleił jakieś tajemne injection na moją stronie i potajemnie przesyła mi za to w miarę cyklicznie niewielkie sumy.. kto mógł wiedzieć?!

Produkty konopne https://konopnysklep.com.pl/21-krople-cbd oleje, krople i ekstrakty z kwiatostanów zawierające cenne kannabinoidy CBD i CBG
Potrzebujesz solidnego fachowca?
https://elektryka-szczecin.pl - Systemy alarmowe, monitoring oraz inteligentne instalacje.

Ale jazda,

dawno temu usunąłem linki z prolinka :)

Co do dyskusji o podłączeniu webmasters, panowie @szlafrock i @mario1973, obaj macie racje...

Powiadomienia, kary, jeżeli są to nie ważne czy podłączamy webmasters - porównanie z listem jest tu idealne. Nie odebranie listu nie jest równoznaczne z uniknięciem kary.

Z drugiej strony, łączenie czegokolwiek z narzędziami google jest jak wybieganie w pierwszej linii frontu.

Ale ...

Poczytajcie sobie o big data, o tym jakie dane są zbierane przez przeglądarki lub czujki na setkach tysięcy stron. To co łączy/zbiera samo webmasters to kropla w morzu.

Powiązanie tych danych to przecież pikuś dla takich systemów jakie ma google. Za chwile odpalą nam najnowsze technologie behawioralne, więc dlaczego nie mieliby tego użyć do zbierania danych o webmasterach .. ? :)

Tutaj teoria o wykorzystywaniu informacji o autorach strony jako kolejnego czynnika w rankingu nabiera znaczenia.

Czas na testy.

przesiadajcie się czym prędzej na binga .... 1% nacji nie może się mylić ;):P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zerowania PR (i pewnie wiadomość w webmasters tools jeśli miałbym strony podpięte) poszły mi na strony z Prolinka które miały "5" (słownie pięć) i "3" (słownie trzy) sprzedane linki.

@Cinex, bardziej w stylu "nie wiedziałem, że XY to sieć reklamowa wpływająca na algorytm wyszukiwania" ;)

Radeq blog - już mniej o SEO ;)

przesiadajcie się czym prędzej na binga

z Binga jest coraz więcej wejść. Na pewno daleko im do Google ale każdy ruch jest w cenie.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Procedura wyjścia z filtra za prolinka (strona kupująca linki) :)

1. usuwamy linki z prolinka

2. wysyłamy RR pisząc cokolwiek, może to być tego samego/następnego dnia

tyle.

O ile nie było linków EMA (tzn. innych niż nazwa domeny) z innych źródeł, filtr w 99% zdjęty. Jeżeli były (lub nie zdjęli) - pobieramy linki z GWT, wrzucamy do seoodkurzacza/site condition i wyłapujemy wszystko co ma EMA. I teraz zależy jak długo chcemy się bawić w zdejmowanie filtra

- nie mamy czasu - zdejmujemy wszystkie linki EMA, to co się nie dało wrzucamy do DT i kolejne RR

- mamy czas - czekamy na pierwszy przykład nienaturalnych, zdejmujemy/DT wszystkie linki na anchory podane w przykładach nienaturalnych

- jeżeli przyjdzie kolejne negatywne - powtarzamy punkt wyżej dla kolejnych anchorów z przykładów

edit: brand to fikcja, "nazwa_firmy sosnowiec" to też EMA, do wywalenia.

dymna.jpg

Co do dyskusji o podłączeniu webmasters, panowie @szlafrock i @mario1973, obaj macie racje...

szlaf chyba jest jednak bliżej, ogólnie przypomina mi to dowcip

Rozmawia dwóch znajomych:

- Mam problem, nie wiem co o tym myśleć?

- ale o co chodzi?

- dostałem odpowiedź z urzędu na anonim, który wysłałem dwa tygodnie temu

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności