Skocz do zawartości

Google wziął się za Prolink.pl

st0per

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 157
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pracownicy Googla nieudacznikami? Spójrz na siebie, zobacz co robisz i ile masz kasy, następnie spójrz na Google. Rozumiesz różnicę? I kto tu jest nieudacznikiem?

Co maja pracownicy Google do firmy Google ?

Napisales " spójrz na Google "

Nieudacznik to ktoś komu się nic nie udaje. Jak się to ma do twojego " Spójrz na siebie, zobacz co robisz i ile masz kasy "

Sorry, ale ktoś tu chyba nie rozumie słowa pisanego. Skąd wiesz ile kto ma kasy, czy więcej ma pracownik Google czy muthuno.1boy ?

Best military dog tags in the world.  :peace:

Pracownicy Googla nieudacznikami? Spójrz na siebie, zobacz co robisz i ile masz kasy, następnie spójrz na Google. Rozumiesz różnicę? I kto tu jest nieudacznikiem?

Co maja pracownicy Google do firmy Google ?

Napisales " spójrz na Google "

Nieudacznik to ktoś komu się nic nie udaje. Jak się to ma do twojego " Spójrz na siebie, zobacz co robisz i ile masz kasy "

Sorry, ale ktoś tu chyba nie rozumie słowa pisanego. Skąd wiesz ile kto ma kasy, czy więcej ma pracownik Google czy muthuno.1boy ?

Adwokat się znalazł... Firma to ludzie. Nieudolni ludzie = nieudolna firma. Czy Google jest nieudolne? Nie. Google to firma z miliardowymi zyskami do której ciągną najlepsi ludzie. Nieudolni zostają przed komputerami i smęcą, że ich "smętny" biznes się kończy, albo że sam Google się kończy

Rozumiem wk.. na Google, ale granice kultury w tym przypadku zostały przekroczone. Zdecydowanie lepiej jest grać jak Google chce, niż oczekiwać, że będzie jak było. Teraz też można nieźle zarobić. Bez smęcenia

Adwokat się znalazł...

Ja jestem adwokatem ?

A ty to co tak bronisz, żałosnego googlowskiego molocha ?

Może jesteś jednym z tych pracowników Googla odwiedzających to forum, że Cie tak zabolało.

Google to firma z miliardowymi zyskami do której ciągną najlepsi ludzie.

Google to korporacja jak każda inna. Przez kilkanaście lat kłamali, aby teraz zbierać żniwo.

Niby wszystko dla użytkownika, ale tak naprawdę to wszystko dla siebie.

Do Google ciągną, nie najlepsi, ale mało uświadomieni, żeby nie napisać głupi.

Best military dog tags in the world.  :peace:

Do Google ciągną, nie najlepsi, ale mało uświadomieni, żeby nie napisać głupi.

To usuń swoją stronę z Google i nie będziesz musiał nawet na to forum zaglądać

Google to korporacja jak każda inna.

Ktoś miał pomysł, który za********e wypalił i nie dziw się że chcą zarobić.

Jedyne na co można się teraz wściekac to fakt że nie wiemy jak to teraz działa do konca i mamy związane ręce

To że wywalają SWL - i inne pierdolniki żeby wyczyścić podwórko. To naturalne. Jak by ci sąsiad srał codzień na wycieraczkę to też byś pułapkę na niego zastawił.

Sami przegieliśmy - niemal wszyscy i teraz są tego konsekwencje.

Algorytm był prosty i kiedyś wystarczało po kilkanaście linków, potem po kilkadziesiąt żeby być pierwszym. Potem było po kilkaset aż w końcu miliony. Musieli wkońcu coś z tym zrobić.

Wiadomo że chodzi o kasę ale też o kasę na analize danych. Jak mieli sryliardy tekstów z mieszarek nie mających nic wspólnego z logiką a mniej niż 10% stron które coś za sobą niosą to po co utrzymywac to na serwerach.

Tak naprawde to i tak długo to akceptowali. Ja też oberwałem i to naprawdę mocno ale wyciągnąłem wnioski i próbuję odbudować zaufanie do moich stron.

wątek jest o prolinku więc pisz na temat albo dostaniesz długi urlop od admina...

Myślę, że tutejsi admini nie potrzebują pomocy ;)

Patrząc na tę sytuację nieco z boku, bardzo istoty jest fakt ukierunkowania ataku tylko na jeden system, jedną firmę. Rozwijając to dalej, stawiam na to, że jakaś "zaprzyjaźniona" z góglarzami agencja próbuje się pozbyć konkurencji. Nihil fit sine causa - jak mawiali starożytni.

nihil fit sine causa

Google nie zapłaci za dostęp do systemu, google ma od tego darmowych ludzi. No ok, koszulki musi drukować.

Szczerze - jakbym był tym od tropienia SEO tak bym właśnie zrobił - kupić VPSa czy też VPNa z innym IP niż ma google nie problem, kupić coś na dane prywatne również :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Intru pracownicy z goola nie bawią, się w proxy. Jakby właścielowi tego forum zależało na zablokowaniu dostępu pracownikom google, którzy tak sumiennie przeglądają tutaj posty i ewentualne skargi typu : " widzieliście co to za strona jest na frazę XXX XXX jak on to zrobił albo dlaczego takie coś jest w google"

zablokowałby wszystkie IP z irlandii i tyle. Na pewno swle miałby większą szansę na przetrwanie, bo tutaj napisać, że coś działa albo ktoś coś zrobił niezgodnie z "wytycznymi" google ginie. Niestety tak nie jest i ten ich manual team tutaj wchodzi i patrzy. O tutaj jest SWL, nikt w temacie nie płacze, że nie działa, tylko wszyscy piszą o wypłatach. Wniosek jednej, system działa, jest popularny, trzeba się nim zająć, co też czynią.

W ramach żałoby macie odemnie trochę tipsów.

Sytuacja nr1.
Strona X ma linki ze 100 innych domen. Teraz ktoś, kto ma serwis konkurencyjny przegląda linki konkurencji i robi błąd. Zdobywa linki z tych samych lokalizacji. Strona X jest powiedzmy na 3 pozycji, nowa strona jako, że będzie miała bardzo podobny profil źródła linków na te same anachory paradoksalnie wzmocni domenę X, która ma pozycje na te frazy.

Sytuacja nr2.
Domena X ma moc pozycji nr1 na frazę Y. Dostaje bana. Bann to usunięcie z głównego indeksu jednak domena nadal jest ukryta i jest pozycja 1. Ktoś kto dostał bana robi sobie nową domenę i tymi samymi linkami próbuje wbić inną stronkę. Nie może wejść, bo na 1 miejscu ukryta jest już domena z takim źródłem linków.

Sytucja nr3.
Robimy stronę nr 1. Później na ten sam css robimy stronę 2. Strony łączą się jakby to nie brzmiało gdyż są uznawane za bardzo podobne. Mamy duży problem bo cała strona jest uznana jako duplicate content.

Sytucja nr4.
Niektórzy z was stosują pewno jakieś automaty. Tworzą one dużą ilość linków, jak je zaindeksujecie za szybko robi się kolejny problem. Powiedzmy strona X, fraza Y. Przekaczamy ilość linków na frazę z em i dzieje się taka sytuacja, że adres po wpisaniu adres + fraza wogóle się nie pokaże. Na frazę też wyleci. Google w takim przypadku na moje oko jakby blokuje wykryty tekst na stronie. Jeżeli tekst na stronie nie istnieje to nawet wam zamieni tytuł strony na najbardziej popularny keyword. Jeżeli keyword ten jest na ich liście, którą śmiało można nazwać adwords money list to strona nie jest uwzględniana na tą frazę. Jest to o tyle efektowne, że świetnie odsiewa z automatu wszystkich sprinterów.

ku Chwale Adwordsa, w Topy !

W G. już muszą zmienić definicje spamu, i to zrobią. Bo jaka jest różnica pomiędzy własnym zapleczem a takim SWL? Ja jeszcze nie widziałem naturalnych linków. Nawet Facebook nie ma bo każdy daje przycisk lubie to i już mają odnośnik tak samo G+, a jak jakaś tablica tak robi to jest filtr, i wielka awantura . Albo taki prolink. Jeśli kupimy linki na stronie.

Moderatorze G śmiej się śmiej...

@up. Napisz teraz to samo o statlinku i zobaczymy :)

Ja osobiście nigdy nie używałem na strony produkcyjne SWL a i tak przeszedłem przez filtry i inne nieprzyjemności. Mi się wydaje że to poprostu kolejny etap walki ze"sztucznymi linkami" piszę w cudzysłowiu bo zgadzam się z tym że nie ma naturalnych linków.

Google też o tym wie a że jest bardzo popularne robi z nami co chce.

Oni wiedzą że Zumi, Allegro i tablica prędzej kupią reklamę w TV, radiu czy bilbordy niż kupią adwordsy, dlatego pchają ich wysoko. Widać że mają zacięcie na koszenie stron zapleczowych i stron z mieszarek. Widać że w indeksie znacznie zmniejsza się ilość stron.

Systemy SWL mają jedną wspólną wadę. Ogólny dostęp dla każdego. Jako że ludzie są ogólnie głupi i przesadzają ze wszystkim co robią - ZAWSZE - wielkie GOOGLE ma naprawdę ułatwione zadanie.

Jeśli my potrafimy znaleść linki konkurencji i zidentyfikować jaki to system SWL to Google tym bardziej to zrobi.

Po SWL-ach w obecnym kształcie pozostaną zgliszcza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności