Skocz do zawartości

Kawały o muzykach:)

seniu99

Rekomendowane odpowiedzi

Dumny z tego nie jestem, ale dzieki temu jakos wiąże koniec z końcem, a jak chcecie posłuchac co lubie grac to prosze

Ta gitara to brzmi jak u Franka Gambale, a całość w ogóle jak Return to Forever. W związku z tym panu basiście życzę kariery jaką osiągnął Stanley Clarke :)

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Dzięki:)

Widze jakiegoś konesera dobrej muzy:)

To są utwory Scotta Hendersona

Polecam:)

Z basistów to no. 1 jak dla mnie przynajmiej to Marcus Miller ( z tych żywych) no i Jaco Pastorius (z tych, których już nie ma wsród żywych). Ale znam też twórczość całej fury innych basistów, od Clarke'a po Wootena, Steve Bailey'a, Richarda Bona, Sheehan'a, Hamm'a, Patitucci'ego i wielu innych.

A gitarzystów to znam 100 razy więcej, wielu osobiście, lub przynajmniej mailowo :)

Zawsze mnie to kręciło.

Henderson to zawsze mi się kojarzy z Tribal Tech i płytką z 1991, którą posiadam.

Właśnie pierwszy numer w nagraniu to końcówka Peru z tej pyty Tribal tech:)

A jeździsz na jakieś koncerty?

Jeżdzę ale więcej w Europę... Byłem dwa razy na Montreux JF, ostatnio na Jazz a Vienne. Byłem też na North Sea jazz parę lat temu, w Samois na festiwalu Django Reinhardta dwa lata temu, no i na paru innych okazjonalnych imprezach. W Polsce bywam tylko na pojedynczych koncertach np. Al Di Meoli. Jako że z Gdyni jestem, to byłem też na gdyńskich koncertach Chicka Corei, Georga Bensona, Claptona, Richarda Bona. Generalnie kręci mnie blues i jazz, mocno jestem też związany z gitarą klasyczną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności