Skocz do zawartości

Brak wzrostu pozycji

Maches

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od jakiegoś miesiąca pozycjonuję swoją stronę internetową na 3 frazy. Google Keyword suggestion pokazuje, że są to frazy o małej konkurencji. Wyszukiwania w google to około 60-80 tyś wyników.

Strona przed pozycjonowaniem, już za sama optymalizację strony, wiek domeny oraz tytul domeny miała pozycję w okolicach 8-20 na każdą z fraz.

Miesiąc kataloguje stronę poprzez program publiker z ustawieniami :

20 katalogów dziennie o page rank wyższym od 0

10 precli dziennie - z najwiekszymi indexed pages (page rank >0)

Oraz po 3 pingi na dzień przez 10 dni.

Dodatkowo na 2 swoich stronach dałem linki w stopce wraz z anchor tekstem do tychże stron. Jedna ze stron to ala kwejk tylko o piłce nożnej, gdzie domena ma z rok i ilość zaindeksowanych stron wynosi

Około 23 500 wyników (0,21 s)
oraz druga z hostingiem zdjęć gdzie ilość zaindeksowanych stron wynosi :
Około 1 040 wyników
Dodatkowo wykupiłem 40 mocnych linków na allegro z pagerank 8-9 na tą stronę. Pozycje takie jak były , takie są. Nie wiem , co robie źle. Na seoptimer.com pokazuje , że stronę mam zoptymalizowaną (Poza facebook like/share , bo tego nie dodawałem).
Aktualne pozycje to wszystkie koło 10 pozycji.
Kiedyś , kupiłem pozycjonowanie na allegro u MrukSeo na jedna strone, gdzie przez miesiac strona wyladowała na 1 pozycje na wszystkie frazy. Dodana została raptem do 30 katalogów (tak , były to mocne katalogi i nadal strona w nich jest katalog.onet.pl , wp.pl , sznurkownia.pl itd)
Bana na stronę nie mam,ale nie widzę żadnej poprawy pozycji , mimo TAK MAŁEJ konkurencji.
Na https://backlinkwatch.com/index.php pokazuje, ze strona ma 2022 backlinków.
Czy ktoś mógłby mi doradzić,co jest nie tak? Czy musze zmniejszyc intensywność dodawania, bądź coś jeszcze innego pozmieniać?
Frazy na jakie pozycjonuje to :
windbot
wind bot
tibia windbot
Strona dodana do narzędzi dla webmasterów + sitemap + robots.txt
Pozdrawiam

No bo to nie jest hop siup bo istnieje pojecie "bad juice". Widocznie ktores linki nieodpowiednio dzialaja na Twoja strone. Przy automatycznym dodawaniu latwo o tego typu wpadki. Przeanalizuj profil linkow jakims softem (nie pamiętam nazwy, a jest jakiś w miarę tani polski soft.) i usun _recznie_ zle linki. Powinno pomoc.

No bo to nie jest hop siup bo istnieje pojecie "bad juice". Widocznie ktores linki nieodpowiednio dzialaja na Twoja strone. Przy automatycznym dodawaniu latwo o tego typu wpadki. Przeanalizuj profil linkow jakims softem (nie pamiętam nazwy, a jest jakiś w miarę tani polski soft.) i usun _recznie_ zle linki. Powinno pomoc.

Jakby Ci się przypomniał,bardzo prosiłbym o jego nazwę , bądź kogoś kto wie jak się on nazywa. I skąd mam wiedzieć,które linki są 'złe' ? Program je wyklepie, czy mogę to jakoś samemu sprawdzić?

20 katalogów dziennie o page rank wyższym od 0

10 precli dziennie

Tu masz błąd

Za dużo katalogów dziennie? Czy precli? Ile na dzień mam ich ustawić, żeby dodawało?

u mnie przyrost linków w średnio trudnych frazach na poziomie >10 daje "zamrożenie" lub spadki. Także w tak małej konkurencyjności raczej znacznie zmniejszyłbym przyrost. Teraz radziłbym ogólnie usunąć wygenerowane linki do tej pory, i spróbować ponownie z lepszym ustawieniem ;)

Jesteś pewień, że te linki z allegro są faktycznie takie mocne? Z allegro różnie bywa. Sprawdzałeś ile z tych wszystkich linków jest w indeksie?

Nie, nie mam pojęcia,bo jeszcze ten 'ktos' ciągle dodaje te linki niby. Na koniec raport ma wysłać,więc sprawdzę.

Dodatkowo wykupiłem 40 mocnych linków na allegro z pagerank 8-9 na tą stronę

Ile dałeś za tyle linków z pr 8-9? :)

40zł o ile dobrze pamiętam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności