Maches Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Witam, Od jakiegoś miesiąca pozycjonuję swoją stronę internetową na 3 frazy. Google Keyword suggestion pokazuje, że są to frazy o małej konkurencji. Wyszukiwania w google to około 60-80 tyś wyników. Strona przed pozycjonowaniem, już za sama optymalizację strony, wiek domeny oraz tytul domeny miała pozycję w okolicach 8-20 na każdą z fraz. Miesiąc kataloguje stronę poprzez program publiker z ustawieniami : 20 katalogów dziennie o page rank wyższym od 0 10 precli dziennie - z najwiekszymi indexed pages (page rank >0) Oraz po 3 pingi na dzień przez 10 dni. Dodatkowo na 2 swoich stronach dałem linki w stopce wraz z anchor tekstem do tychże stron. Jedna ze stron to ala kwejk tylko o piłce nożnej, gdzie domena ma z rok i ilość zaindeksowanych stron wynosi Około 23 500 wyników (0,21 s) oraz druga z hostingiem zdjęć gdzie ilość zaindeksowanych stron wynosi : Około 1 040 wyników Dodatkowo wykupiłem 40 mocnych linków na allegro z pagerank 8-9 na tą stronę. Pozycje takie jak były , takie są. Nie wiem , co robie źle. Na seoptimer.com pokazuje , że stronę mam zoptymalizowaną (Poza facebook like/share , bo tego nie dodawałem). Aktualne pozycje to wszystkie koło 10 pozycji. Kiedyś , kupiłem pozycjonowanie na allegro u MrukSeo na jedna strone, gdzie przez miesiac strona wyladowała na 1 pozycje na wszystkie frazy. Dodana została raptem do 30 katalogów (tak , były to mocne katalogi i nadal strona w nich jest katalog.onet.pl , wp.pl , sznurkownia.pl itd) Bana na stronę nie mam,ale nie widzę żadnej poprawy pozycji , mimo TAK MAŁEJ konkurencji. Na https://backlinkwatch.com/index.php pokazuje, ze strona ma 2022 backlinków. Czy ktoś mógłby mi doradzić,co jest nie tak? Czy musze zmniejszyc intensywność dodawania, bądź coś jeszcze innego pozmieniać? Frazy na jakie pozycjonuje to : windbot wind bot tibia windbot Strona dodana do narzędzi dla webmasterów + sitemap + robots.txt Strona to https://www.tibia-windbot.net Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mic85b Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 No bo to nie jest hop siup bo istnieje pojecie "bad juice". Widocznie ktores linki nieodpowiednio dzialaja na Twoja strone. Przy automatycznym dodawaniu latwo o tego typu wpadki. Przeanalizuj profil linkow jakims softem (nie pamiętam nazwy, a jest jakiś w miarę tani polski soft.) i usun _recznie_ zle linki. Powinno pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielu Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 W dniu 24.11.2014 o 09:30, Maches napisał(a): 20 katalogów dziennie o page rank wyższym od 010 precli dziennie Tu masz błąd SEO is dead Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punkty Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 hmm Zapraszam po darmowe 10.000 pkt na start w Seomatik.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maches Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 W dniu 24.11.2014 o 12:56, Mic85b napisał(a): No bo to nie jest hop siup bo istnieje pojecie "bad juice". Widocznie ktores linki nieodpowiednio dzialaja na Twoja strone. Przy automatycznym dodawaniu latwo o tego typu wpadki. Przeanalizuj profil linkow jakims softem (nie pamiętam nazwy, a jest jakiś w miarę tani polski soft.) i usun _recznie_ zle linki. Powinno pomoc. Jakby Ci się przypomniał,bardzo prosiłbym o jego nazwę , bądź kogoś kto wie jak się on nazywa. I skąd mam wiedzieć,które linki są 'złe' ? Program je wyklepie, czy mogę to jakoś samemu sprawdzić? W dniu 24.11.2014 o 13:20, bielu napisał(a): W dniu 24.11.2014 o 09:30, Maches napisał(a): 20 katalogów dziennie o page rank wyższym od 0 10 precli dziennie Tu masz błąd Za dużo katalogów dziennie? Czy precli? Ile na dzień mam ich ustawić, żeby dodawało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioen Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 u mnie przyrost linków w średnio trudnych frazach na poziomie >10 daje "zamrożenie" lub spadki. Także w tak małej konkurencyjności raczej znacznie zmniejszyłbym przyrost. Teraz radziłbym ogólnie usunąć wygenerowane linki do tej pory, i spróbować ponownie z lepszym ustawieniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maches Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Dziennie niby wysyłało 20 linków,ale dziennie i tak akceptowanych zostawało około 5-10 maxymalnie. Zmniejszyłem do wysyłania 5 linków na dobę zarówno dla precli jak i katalogów. Czy jeszcze jakieś rady ? Coś zmienić dodać itd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel12 Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Jesteś pewień, że te linki z allegro są faktycznie takie mocne? Z allegro różnie bywa. Sprawdzałeś ile z tych wszystkich linków jest w indeksie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5il3nt Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 W dniu 24.11.2014 o 09:30, Maches napisał(a): Dodatkowo wykupiłem 40 mocnych linków na allegro z pagerank 8-9 na tą stronę Ile dałeś za tyle linków z pr 8-9? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maches Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 W dniu 24.11.2014 o 15:38, rebel12 napisał(a): Jesteś pewień, że te linki z allegro są faktycznie takie mocne? Z allegro różnie bywa. Sprawdzałeś ile z tych wszystkich linków jest w indeksie? Nie, nie mam pojęcia,bo jeszcze ten 'ktos' ciągle dodaje te linki niby. Na koniec raport ma wysłać,więc sprawdzę. W dniu 24.11.2014 o 15:53, 5il3nt napisał(a): W dniu 24.11.2014 o 09:30, Maches napisał(a): Dodatkowo wykupiłem 40 mocnych linków na allegro z pagerank 8-9 na tą stronę Ile dałeś za tyle linków z pr 8-9? 40zł o ile dobrze pamiętam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trotyl Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 BTW, https://www.forum.optymalizacja.com/topic/202725-linki-pr9-8-dofollow-reczne-pozycjonowanie-google/?hl=allegro nihil fit sine causa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mic85b Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 linki z katalogów nie uchodzą za naturalne więc nie można ich za dużo dawać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkaszka Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 dziadowskie linki z allegro, dziadowskie linki z dodawarki z publicznej bazy, czasy gdy cuda takie jak adder czy publiker wbijał frazy przeminął udrażnianie kanalizacji Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maches Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Czyli publiker w niczym nie pomoze mi z ta publiczna baza? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmod Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 W dniu 25.11.2014 o 17:46, Maches napisał(a): Czyli publiker w niczym nie pomoze mi z ta publiczna baza? Raczej jak bardzo może zaszkodzić Alkowiki - dla większego relaksu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.