Skocz do zawartości

Nienaturalne linki a przekazywana Moc

sklepikarz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie odnośnie ręcznego filtra za nienaturalne linki a przekazywaną moc dla linków znajdujących sie na stronie, która otrzymała karę. Czy w praktyce przekazywana moc jest mniejsza ze względu na filtr? Miał ktoś jakieś doświadczenia z tym związane?

Z reguły taka moc pikuje do zera ....

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie widziałem aby ktoś wchodził w topy z linkami ze zbanowanych stron

autor pytał o moc linków ze strony z filtrem nie banem.

Ja mam całkiem inne doświadczenia kilka stron linkowanych z zaplecza które siedzi w filtrze od roku trzyma się dobrze i ani drgnęło od roku jak poszli filtr na zaplecza.

Decydującym jest tu co to za zaplecze czy katalog stron który ląduję w Disavow czy też zaplecze z zamkniętym dostępem gdzie masz pewność że nie wylądowało w Disavow i mimo że ma filtr na frazę to nie znaczy że nie oddaje mocy

Z mojego doświadczenia z przed 2 lat . Linki ze zbanowanej strony do innej i po jakimś czasie komunikat na tej stronie z googla o nienaturalnych linkach. Teraz penwnie to już tak nie działa, ale na przykłądzie prolinka ucierpiały również strony linkowane z prolinka tak więc....

Nie widziałem aby ktoś wchodził w topy z linkami ze zbanowanych stron

autor pytał o moc linków ze strony z filtrem nie banem.

Ja mam całkiem inne doświadczenia kilka stron linkowanych z zaplecza które siedzi w filtrze od roku trzyma się dobrze i ani drgnęło od roku jak poszli filtr na zaplecza.

Decydującym jest tu co to za zaplecze czy katalog stron który ląduję w Disavow czy też zaplecze z zamkniętym dostępem gdzie masz pewność że nie wylądowało w Disavow i mimo że ma filtr na frazę to nie znaczy że nie oddaje mocy

Czepiasz się, chodziło mi o filtry...

Czas na testy.

A jak to jest? Za ten filtr za nienaturalne linki, pozycje stron lecą za karę czy oni tylko nie uwzględniają tych linków do obliczania pozycji?

Skoro Google twierdzi, że nie zwraca tak jak kiedyś uwagi na linki, to po co dają takie filtry... sami sobie zaprzeczają.

W pomocy webmastertools jest napisane, że takie linki nie są w przypadku filtra brane pod uwagę i że google jest świadome, że webmaster nie ma wpływu na zewnętrzne strony, więc one zostaną pominięte w formowaniu rankingu i tyle.

Moim zdaniem trochę postraszyli i dadzą po tyłku sprzedającym linki, a nie kupującym. Gdy nie będzie już stron sprzedających linki, nie będzie też nienaturalnych linków. Przynajmniej w takiej formie jak teraz.

Skoro Google twierdzi, że nie zwraca tak jak kiedyś uwagi na linki, to po co dają takie filtry... sami sobie zaprzeczają.

W pomocy webmastertools jest napisane, że takie linki nie są w przypadku filtra brane pod uwagę i że google jest świadome, że webmaster nie ma wpływu na zewnętrzne strony, więc one zostaną pominięte w formowaniu rankingu i tyle.

a to coś nowego, że ściemniają na każdym kroku? Ale całe tłumy naiwniaków ślepo i bekrytycznie wierzą w ich pr... Oczywiście, że będąc fair powinni takie linki po prostu ignorować, ale to dla nich byłoby kompletnie nieopłacalne. System kar to dla nich genialna idea i na tym zbijają ogromną kasiorę. Pomyśl co robi ogromny % właścicieli stron zależnych od Google, którzy jednej nocy lecą z wysokich pozycji w niebyt? I masz odpowiedź o co tu naprawdę chodzi :) Proste jak drut

Wiem wiem... dziwię się, że urzędy mają za nic monopolistyczną pozycję Google. Microsoft przymusili do pewnych działań, to i teoretycznie Googla też mogliby. I paradise by się skończył, a przynajmniej w takim zakresie jak teraz.

Mały edit: https://forsal.pl/artykuly/838236,parlament-europejski-uderza-w-google-a-technologiczny-gigant-musi-podzielic-sie-na-mniejsze-spolki.html

Cytat z forsala:

Bo monopol na handel linkami ma google. A wy albo będziecie tańczyli jak wam zagramy, albo spadniecie w niebyt, bo to my jesteśmy tym cholernym monopolem. A jak ktoś miałby ochotę nam realnie zagrozić np. jakąś konkurencyjną wyszukiwarką (zakładając że pokona próg wejścia, ha ha) to go wykupimy lub zniszczymy.

Obecnie lepiej mieć bana niż filtr stosując 301 - dotyczy zapleczowców.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności