Skocz do zawartości

Artykuły z nieistniejącej strony na nowej stronie

daniek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Prowadziłem kiedyś bloga. Dodałem go do paru katalogów (już po pandzie i pingwinie) duża część z nich to darmowe ale te z wyższej półki, a parę płatnych. Mocną stroną były artykuły pisane pod słowa kluczowe, chociaż nie one były trzonem treści poruszanej przez bloga. To pozwoliło mi wbić się do pierwszej piątki na frazę główną mojej strony wyszukiwaną 16 tys miesięcznie (mi styknie).

Tamten blog nie istnieje. Czy google nie będzie świrowało gdy na nowego bloga skopiuję z webarchive ze starej strony artykuły i wrzucę na nowego bloga? Oczywiście treść dopicuję nowymi elementami, ale duża część będzie powtarzalna.

Skoro strona nie jest zindeksowana w google to chyba nic nie stoi na przeszkodzie?

Wiem że trochę się zmienia w G, ale chcę poprzez ten manewr chociaż wskoczyć do pierwszej 3setki B) a najlepiej setki i niech sobie tam skacze.

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

Spokojnie możesz wykorzystać te teksty. Ewentualnie mógłbyś się upewnić, czy nikt nie zdążył skopiować żadnego z nich, bo w takim przypadku lepiej będzie mocno zmodyfikować taki tekst przed publikacją.

• 2 tygodnie później...

Skoro strona nie jest zindeksowana w google to chyba nic nie stoi na przeszkodzie?

Jeśli nie występuje w serp to nie ma problemu z ponownym wykorzystaniem.

Czy można wykorzystać teksty z domeny 301 na stronie docelowej ?

Wpisując fragment treści w wyszukiwarkę nadal pokazuje sie stara domena.

Nie radzę. Google może to uznać za powielanie treści. Dodatkowo jest problem z 301. google bardziej sie przygląda dla tego przekierowania.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Wpisując fragment treści w wyszukiwarkę nadal pokazuje sie stara domena.

No to masz odpowiedź. Treść jest zaindeksowana, więc jak chcesz mieć pewność co do braku problemy z DC, poczekaj aż zniknie z indeksu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności