Skocz do zawartości

Dział sprzedaży w UK

Snksnake

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem byłym sprzedawcą pewnej firmy, która pozycjonuje strony internetowe.

Przeprowadziłem się do Londynu i myślę o tym, by założyć własną firmę, która by pozyskiwała klientów w UK, a produkt byłby robiony w Polsce przez profesjonalną firmę.

Myślicie, że to dobry pomysł?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

(...) chciałbym podpisać umowę z byłym pracodawcą, bo wiem, że jest godny zaufania i uczciwy.

Rzadko spotykane, by wypowiadał się ktoś dobrze o swoim byłym pracodawcy. Chwalić.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

dobrze o swoim byłym pracodawcy

Przeprowadziłem się do Londynu

"dobrze" to pojęcie względne a kolega pisał tylko o uczciwości i zaufaniu ( co nie idzie w parze z zarobkami !!!! ) :). Poza tym osoba zajmująca się pozycjonowaniem zarejestrowała się wczoraj ... śmierdzi troszkę szeptanką "dobrych firm"

ps. ktoś jeszcze ma takie zboczenie że jak widzi pozytywną opinię to "od razu szeptanka" ?? ;)

Podstawowe pytanie czy były pracodawca dobrze sobie radzi z pozycjonowaniem na UK.

A tak z ciekawości ... przecież na rynku uk też linki są najważniejsze i poza tym że zmiany w algo są wprowadzane szybciej niż u nas to ... różnic większych nie ma . Problemy może mieć osoba bazująca tylko na allegro/pio ale tu nie jest problem "kto linkuje" ale "skąd". Chyba każdy kto choć trochę ogarnia temat ma obcojęzyczne miejscówki ( które też wpływają pozytywnie na polskie keywordy) więc .....

Nikogo nie mam zamiaru reklamować, a jak gdyby, to bym już napisał nazwę firmy (czego z oczywistych powodów nie zrobię).

Umiem dochodzić do Polskich klientów, pracowałem wcześniej 2 lata w sprzedaży, więc mam w tym doświadczenie.

Bardziej przeraża mnie strona prawna w kwestii rozliczania się z podwykonawcą, bo nigdy własnej firmy nie zakładałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności