Skocz do zawartości

Google nie chce zaindeksować podstron

Suchjy

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam stronę składająca się z 7 podstron.

- Strona główna

- O firmie

- Kontakt

- (dodane później) 4 podstrony z artykułem o długości 1500 znaków.

Problem jest następujący. Początkowo strona siedziała w indeksie.

Dodałem do niej 4 artykuły na różnych podstronach. artykuły posiadają unikalny tekst oczywiście.

Po kilku dniach artykuły wskoczyły do indeksu i pokazały się na wybrane słowa kluczowe na około 2-3 stronie wyników.

Wyedytowałem artykuły dodając im ręcznie <title>, description [zmodyfikowałem domyślny] oraz dodałem do nich zdjęcie z altem.

Po kilku dniach, Google wycofało z indeksu moje podstrony z artykułami.

W GWT nie ma żadnego powiadomienia, udoskonalenia HTML czyste.

Wszystko, nawet jakieś 404 po starych podstronach siedzą w indeksie poza tymi artykułami.

Pingowałem, linkowałem, zgłaszałem w add URL, pobierałem i renderowałem w GWT, sprawdzałem noindexy, robota wszystko ok.

Powiadomień o karach ręcznych nie ma.

Dla testu dodałem kolejną podstronę, wykonałem czynności jak powyżej też nie chce wejść...

Treści unikalne, nie występują nigdzie indziej.

baner-seostationv2.png

Nie ty jeden masz taki problem , tylko ty na 1 poziomie a ja mam problem z 2 poziomem. głowna\oferta\produkty.

jeden na 10 produkt się zaindeksował . Mimo to że na główną i na 1 poziom frazy w serpach są na bogato.

Ostatnio trafił mi się sklep. W sieci od 4 miesięcy, Podstron produktowych w 6 kategoriach chyba ze 700 . sitemapa jest aktualna. Zaindeksowanych 5 stron........

Brak suplementary,dziwne.

Google sprawdza coraz więcej czynników podczas indeksacji do głównego serpa ( patrz ostatni post cenzury). Możliwe, że twoja strona została uznana za low quality lub nie spełnia kryteriów, że znaleźć się w indeksie ( czytaj tytuł czy meta desc przeoptymalizowany "mamy już wyniki na takie coś"). Weźcie pod uwagę to, że oni mają pomysły na nowe algo. Nie mogą ich wprowadzić bo serp jest za duży i wszystko by się zamuliło na maxa. Tną index ile mogą, bo chcą prowadzić coś nowego.. Jeszcze kilka miesięcy temu strona zanim trafiła do indeksu była analizowana max 2-3 sekundy. Teraz około 10s minimum, wyszukiwarka musi sprawdzać o wiele więcej czynników niż wcześniej. To, że uda ci się uda zaindeksować nie oznacza, że taka strona zostanie w indeksie bo proces indeksacji może wyglądać w ten sposób: Jest nowa podstrona, ktoś zgłosił, odpalamy 10 checkerów jak jest ok wrzucamy do głownego serpa + za 10h revisit i sprawdzanie innych czynników i jak ich nie spełni to wypad do tego uwzględnienie na pozycjach... Jeżeli pojawi się nowa podstrona z bardzo konkurencyjnym tytułem to domena musi być odpowiedni trust rank. Nie ma? Nie zostanie uwzględniona na pozycjach i co nam z tego, że będzie w indeksie? Nic.

Tip: Tytuł i meta desc nie powinien być zmieniany po zaindeksowaniu podstrony. Dlaczego nie możesz zaindeksować tej treści? Bo ona już jest w indeksie ukryta i zmarkowana jako nie spełniająca norm. Możesz zaindeksować taką treść tylko z domeny z odpowiednio dużym trust rankiem a o świeżaku to zapomnij. Świeżaki muszą mieć nisko konkurencyjny tytul, meta desc i dopiero jak domena zdobęcie TR to możesz się bawić w optymalizację... inaczej tylko strzelasz do siebie zanim zaczniesz zabawę.

ku Chwale Adwordsa, w Topy !

Tip: Tytuł i meta desc nie powinien być zmieniany po zaindeksowaniu podstrony. Dlaczego nie możesz zaindeksować tej treści? Bo ona już jest w indeksie ukryta i zmarkowana jako nie spełniająca norm. Możesz zaindeksować taką treść tylko z domeny z odpowiednio dużym trust rankiem a o świeżaku to zapomnij. Świeżaki muszą mieć nisko konkurencyjny tytul, meta desc i dopiero jak domena zdobęcie TR to możesz się bawić w optymalizację... inaczej tylko strzelasz do siebie zanim zaczniesz zabawę.

No tak tylko, że nowe podstrony również się nie indeksują - na pewno nie są w żaden sposób zablokowane

baner-seostationv2.png

My mamy problemy z indeksowaniem nowych podstron i stron - czyściutkich.

Tak jak to ktoś pisał nawet "pobierz jako googlebot" i "prześlij do indeksu" nie działa (2 dzień bez indeksacji).

Algorytm mieli update i pewnie dlatego zakolejkowane są nowe strony.

Czas na testy.

Dwa dni temu postawiłem 20 WP na subdomenach (na domenach głownych też sa WP). Do każdego WP poszło po 4 arty (dwa po założeniu, dwa wczoraj).

Wszystko weszło po puszczeniu artów na publiczne WP (200 WP, po 2 linki losowane z 8 na art) w max kilka minut po puszczeniu.

Jakość postawionych WP to oczywiście nic górnolotnego, a efekt pracy mieszarki :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności