Skocz do zawartości

Google nie chce zaindeksować podstron

Suchjy

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe,

Mam 6 artykułów (podstron, które nie chcą wejść).

Zrobiłem to wszystko co pisałem i nic. usunałem stare adresy z domena.pl/nazwa_artykulu na domena.pl/art/nazwa_artykulu i zrobilem 301 ze starych na nowe (te same tresci itd).

1 art z tych 6 wszedl i jest pierwszy na wybrane slowo kluczowe...

pozostale nie sa zaindeksowane.

Strona posiada zaindeksowaną strone glowna kontaktową itp. Problem jest z tymi artykułami.

Obecnie z artykułów w serpach pojawia się ten 1 nowy artykuł oraz wcześniejszy link z 301 do tego samego artykulu...

baner-seostationv2.png

raczej nie jest to kwestią google. Kilka dni temu zacząłem stawiać nowy projekt. Domena 12-to letnia , ale bl ma bardzo nie wiele ( gwt pokazuje zaledwie 30 ). Na subdomenach od 3 do 70 artykułów a subdomen 6. Każda subdomena linkuje do domeny głównej a z domeny głównej przez rss do 5 ostatnich artów na subdomenach . Wszystko zaindeksowane w 2 dni. Nawet kilka artykułów zerżniętych z innych stron do indeksu weszło. Linkowania między artykułami żadnego. Brak mapy strony , brak linkowania wewnętrznego, brak title i description ( optymalizacji zero ) . Nie obserwuję fraz bo jak na razie nie ma po co ale wejścia z google już są .

Ja ostatnio dodawałem arty na stronę i czekałem z tydzień na indeksacje i sie nie doczekałem (a strona stara i z TR), po czym dodałem poprzez Pobierz jako Googlebot i Wyślij do indeksu. Pobrało i wysłało. W indeksie jest. Tylko faktycznie jak chcesz znaleźć po frazach kluczowych (niszowych) to ciężko się doszukać. Coś tak jakby Google nie przekazywał podstronom Trusta z automatu, tylko trochę się z tym wstrzymywał. Takie odniosłem wrażenie.

Dołącz do najlepszych!
SitePromotor

• 2 tygodnie później...

Hej u mnie to wyglądało trochę inaczej, załadowałem sitemape dla około 160 pozyji do zgłoszenia, potem google wszystko ładnie indeksowało aż do pewnego czasu, kilka razy miałem problemy z serwerem więc sitemapa była niedostępna (4-5 krotnie zgłaszałem ponownie sitemape) i od tamtego wykres stanął w miejscu 160 pozycji zgłoszonych / 30 zindeksowanych i idzie w dół dzisiaj jest już 25.

to o czym pisze @unnamed, miałem lepsze wyniki gdy nie dołączyłem do google webmaster z sitmapą. Myślałem że będę bardziej rzetelny jeśli zgłoszę sitmapę i stało się odwrotnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności