Skocz do zawartości

WPis - panel centralny WordPress - WPis

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak pisałem na maila - musisz się upewnić czy nie ma podwójnych cronów - znikanie zadań z harmonogramu spowodowane może być conajmniej dwoma cronami ustawionymi na raz (lub wywołanie jeden po drugim bez odczekiwania na zakończenie pierwszego).

Był taki przypadek:

- ustawione crony

- ale coś tam nie sprzęgało na serwerze

- przeniesiona licencja na inny adres

- problemy podobne do Twoich

- w końcu dojście do tego, że na starym serwerze zostały crony

Usunięcie cronów ze starego serwera rozwiązało problem.

Dodatkowo tak jak pisałem sprawdziłem jeden adres (tam, gdzie nie chce się dodać artykuł) - wywołanie xmlrpc.php daje błąd 401 - trzeba to poprawić na tym i na innych.

edit. a teraz też dopiero zauważyłem info z mailem :)

Edytowane przez okazwłoka

Już jest dostępna aktualizacja (v1.0.7 - 7 I 2015)

- dodana paginacja przy przeglądaniu wpisów i komentarzy

- poprawiona edycja wpisów

Prace nad wprowadzeniem bloggera trwają.

Edytowane przez okazwłoka

Już mam gotową współpracę ze stronami bez xmlrpc - jeszcze sprawdzam wordpress.com bez xmlrpc i muszę dorobić import danych bez xmlrpc (posty,strony,komentarze) - i aktualizacja będzie gotowa. Zasięg możliwości WPisa zwiększy się maksymalnie.

Co do bloggera - czekam jeszcze na aktywację API - długo to trwa. Gdy tylko aktywują wprowadzam (samo api mam już obczajone).

• Like 2

Uwaga, do końca stycznia mamy promocję na WPis: 300 zł netto.

Aktualizacja - już w tym tygodniu będzie. W ostatnich dniach wpadło mi bardzo ważne zlecenie i dlatego jeszcze nie zdążyłem.

Sprawdzę grafikę (chodzi o ten sposób wstawiania grafiki przez wysiwyg?). Co do formatowania tekstu - co masz na myśli.

Kopiowanie z Worda często jest problemem także w CMSach. Miałem już sytuacje, że strony klientów postawione na WP lub Joomla się rozsypały, bo kopiowali bezpośrednio z Worda. Teraz jest funkcja w wielu edytorach 'wklej z Worda' i to załatwia problem. Oczywiście można także to zrobić poprzez notatnik:)

Edytowane przez retep86

A działa Wam normalnie wordpress.com? U mnie ostatnio nie chce na tej platformie dodawać postów (próbowałem z proxy i bez). Na bloa.pl, blogen.pl i blog.com działa ok.

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/

Tak jak pisałem wcześniej na niektórych wordpress.com są problemy z komunikacją przez xmlrpc - do tej pory nie wiem dlaczego tak się dzieje. Problemu nie rozwiążę (bo to raczej po stronie wordpress.com), ale ominiemy - już na dniach będzie aktualizacja o obsługę wordpress i wordpress.com bez xmlrpc (będą jako nowe skrypty). Wtedy wszystko ładnie będzie chodziło.

• Like 1

Wordpressy bez xmlrpc - czyli wiele ogólnodostępnych będzie można obsłużyć, na przykład blog.nl