Skocz do zawartości

WPis - panel centralny WordPress - WPis

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

@salab - mogę dorobić taką opcję, nie ma problemu. Zapisałem do listy do zrobienia.

@radek.g1 - dzięki za zwrócenie na to uwagi, faktycznie opcja nie działa gdy klikasz na liście "dodaj ten artykul do stron". Zamiast tego kliknij w tytuł artykułu - wtedy zadziała. Błąd ten poprawię przy następnej aktualizacji (w zasadzie ta ikonka po prostu zniknie).

Ikony wpisów już kończę, jeśli nie dziś to jutro będzie aktualizacja.

Będzie też poprawka zwiększająca ilość obsługiwanych web 2.0

edit. Aktualizacja będzie na 100% jutro, mam już wszystko zrobione, jedynie muszę przygotować paczkę aktualizacyjną:

v1.1.7 - 12 VI 2015
  • Obsługa ikon wpisu (featured image, thumbnail) - tylko WordPress z xmlrpc
  • Opcja wysyłania wpisów x/dzień
  • Poprawki zwiększające możliwości współpracy z różnymi WordPress na web 2.0
Edytowane przez okazwłoka

Przed momentem sprawdziłem i wrzuciłem tylko na jeden serwer aktualizację. Zaraz wrzucam na drugi i aktualizacja będzie dostępna dla wszystkich.

edit. ok, teraz powinno być dobrze.

Ok, super - do usług :)

Na następną aktualizację (jeszcze w tym tygodniu lub początkiem kolejnego) planuję:

- możliwość instalacji pluginów i templatek z plików (aktualnie jest tylko po nazwie ściągane z repozytoriów WP)

- możliwość publikowania wpisów z jednoczesnym przesyłaniem obrazów (obecnie obrazy są dołączane do źródła, można też linkować)

• 2 tygodnie później...

Pisałem do autora wczoraj na maila, minęły 24godizny i cisza.

Czy jakaś dobra dusza poratuje plikiem index.php WPis'a? Najlepiej na biuro (at) web-systems.pl lub gdzieś w sieci?

Mieliśmy włam na jeden z serverów, poleciało kilka rzeczy, w tym indexy WPis'a (backupowy też) :/

Edytowane przez salab

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Dzięki :)

Przy okazji pomysł na fjuczer - 1 click update - jeden button do aktualizacji silnika/pluginów/skórek we wszystkich stronach dodanych do WPis'a.

Na pewno nie tylko my mamy porozbijane strony w panelu na wiele grup,a przeklikiwanie się przez wszystko zajmuje trochę czasu, zwłaszcza, że jeszcze domyślnie jest tylko 10 stron w paginacji...

Jest dostępna aktualizacja poprawiająca działanie ikon wpisu (na niektórych serwerach nie chciało działać).

Edit. Gdyby jeszcze komuś nie chciało działać to chmod 777 na katalog ikony.

Niestety nie przejrzałem 13 stron postów, ale nie widzę w stronie wątku takiej możliwości. Być może została pominięta, a narzędzie ją posiada :)

Czy da się klonować w prosty sposób blogi?

Ustawiam sobie bloga jak mi pasuje (włączone/skonfigurowane odpowiedni wtyczki, poprawiona odpowiednio templatka, itp.)

I potem go klonuję na inne bazy/domeny?

CMS Commander posiada taką opcję, ale u mnie osobiście jest jakiś problem z łączeniem się z bazą danych w ionic.

WPis nie ma takiej możliwości, ogólnie WPis nie instaluje WordPressów (jeszcze), bo na przyszłość planuję wprowadzenie instalacji WordPressów (od podpinania domen pod serwer poprzez opcjonalnie tworzenie subdomeny, tworzenie bazy danych, instalację po konfiguracji i prawdopodobnie wtedy będzie opcja klonowania.

Da się jakoś sprawdzić logi, co się wyłożyło podczas działania? Złe dane logowania, zły adres HideMyWP, itd? Sprawdzanie wszystkiego w panelu dla każdej dodanej domeny po kolei to sporo nudnej pracy :/

Dodałem kilkaset domen, odpaliłem hurtem update'y, było sporo błędów, więc odpaliłem jeszcze 3 razy... ale cały czas mam 160 błędów. Chciałbym to jakoś poprawić...