Skocz do zawartości

WPis - panel centralny WordPress - WPis

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 8.05.2017 o 08:27, okazwłoka napisał:

Tak, jest taka opcja. Robi się to w obrębie grupy stron (można wybrać wszystkie strony z grupy lub dowolnie je wybrać z grupy). Przygotowujesz plik tekstowy w odpowiednim formacie. Następnie wskazujesz, czy jeden artykuł ma iść maksymalnie na jedną stronę czy każdy artykuł na każdą stronę. Wybierasz też harmonogram wysyłania wpisów (wszystko od razu, x dziennie lub na przestrzeni dni, może też być zakres dat).

Jeśli można więcej informacji na ten temat, bo to najbardziej mnie interesuje. Jaki to musi być format pliku?

We WPisie oczywiście ten format jest podany:

Wskaż plik z artykułami w formacie (pierwsza linia to tytuł, druga linia to tagi, następna linia to artykuł, artykuł należy zakończyć 5 znakami #####), jeśli nie ma tagów należy wstawić pustą linię:

To jest tytuł artykułu pierwszego
artykuł, pierwszy, tag
A to jest {jakiś|taki} artykuł pierwszy. Może on zawierać wiele linii, oczywiście należy pamiętać o formatowaniu html.
A to jest jakaś nowa linia artykułu.#####
To jest tytuł artykułu drugiego
drugi,artykuł,tag
A to jest {jakiś|taki} artykuł drugi. Może on zawierać wiele linii, oczywiście należy pamiętać o formatowaniu html.
A to jest jakaś nowa linia artykułu.##### 

Jest dostępny też formularz sprawdzający poprawność przygotowanego pliku.

Dostępna jest AKTUALIZACJA v1.3.1 - 6 VI 2017
  • dodana obsługa blogów z platformy blog.pl (dodawanie wpisów)

Od poniedziałku czekam na informację dlaczego może nie działać publikowanie artykułów z pliku, może przez forum szybciej dostanę odpowiedź?

Reszta działa ok, wtyczki się instalują, pojedynczo dodawane artykuły się publikują. Miał ktoś taki problem? Instalacja na własnym hostingu, zwykły wp

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

@Taxx - w zasadzie nie prowadzę listy portali, które obsługuje wpis, ale ogólnie powinno działać wszystko co nie poprzerabiane na wordpressie lub to, co ma obsługę przez xmlrpc

@Aleksiejs - wybacz, mam na mailu tylko jedną wiadomość od Ciebie (nie związaną z żadnym problemem). Przed momentem dokładnie przeszukałem maila. Napisz jeszcze raz (może być nawet na PW).

Dobra, u mnie już wszystko działa. Miałem problem na hostingu, gdzie został zainstalowany WPIS.

W jaki sposób zabezpieczacie swoje wordpressy? (mam na myśli włamania) 

Edytowane przez Aleksiejs

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

15 minut temu, Aleksiejs napisał:

W jaki sposób zabezpieczacie swoje wordpressy? (mam na myśli włamania) 

Nie instaluj setek wtyczek, aktualizuj wszystko (łącznie z szablonami), ja dodatkowo jeszcze korzystam z https://pl.wordpress.org/plugins/wp-simple-firewall/ - zmiana adresu wp-admin/login.php + parę dodatkowych ograniczeń i na WP żadnego włamu nie miałem (poza tymi z mojej winy, gdzie włamali mi się przez FTP :) )

Zastanawiam się nad prostą blokadą w htaccess żeby tylko ip dla łączącego się wpisu było odblokowane

Jest aktualizacja:
v1.3.2 - 14 VI 2017
  • poprawki dla edytora przy edycji wpisów
  • poprawa aktualizacji silnika wordpress
  • poprawa aktualizacji pluginów wordpress
  • poprawa aktualizacji templatek wordpress

Co do aktualizacji silników jest tak, że przy wolniejszych serwerach (na których aktualizacja wordpressa trwa długo) WPis może nie dostać odpowiedzi o poprawnym wykonaniu aktualizacji.

Jest kolejna aktualizacja, podpięta jest pod ostatnią, bo to głównie poprawki są:

v1.3.3 - 16 VI 2017
  • poprawka instalacji pluginów z pliku
  • poprawka aktualizacji pluginów (gdy więcej niż jeden plugin do aktualizacji)
  • poprawki przy wprowadzaniu artykułu

Aktualizacja

v1.3.5- 21 VI 2017
  • dodanie opcji ikony wpisu, obrazków i wyboru kategorii (dla każdego wpisu z osobna) przy imporcie artykułów z pliku
  • dodany prosty generator treści do importu

@okazwłoka, mam pytanko.

Powiedzmy, że mam 100 stron podpiętych pod wpis, na które chcę wrzucić w określonym przedziale czasowym teksty, które mam w 10 paczkach po 100 wpisów (łącznie 1000 wpisów, czyli docelowo na każdą stronę trafi 10 różnych wpisów, nic się nie ma duplikować). Czy jeśli ustawię publikację każdej paczki tekstów na przestrzeni miesiąca (np od 1 do 31 lipca dla wszystkich) to co się wydarzy?

a ) sprawi to, że teksty będą opublikowane w danym terminie w losowej kolejności (tekst z paczki1 może być opublikowany jako tekst nr9)

b ) sprawi to, że pierwsza paczka 100 tekstów będzie się publikowała przez cały lipiec, a potem cała reszta na raz w kolejności wrzucenia

c ) inne?

Żeby odpowiedzieć muszę rzucić okiem na kod :) Zaraz to sprawdzę.

Ok, już wiem. Każdy artykuł dostanie losową datę z podanego zakresu. Sytuacje mogą być różne, na pewno kolejność nie będzie zachowana, może się zdarzyć że jednego dnia zostanie dodanych kilka, a innego dnia żaden. Zupełna losowość.

Jeśli chcesz równomiernie rozkładać wpisy, to skorzystać z x na dzień. Wtedy będą kolejno i równomiernie publikowane.

Edytowane przez okazwłoka

Dzięki za odpowiedź, jeśli dobrze zrozumiałem to będzie jak w pkt a co jest dla mnie idealne ;)