Skocz do zawartości

WPis - panel centralny WordPress - WPis

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

Instalacja tetemplatk WPis obsluguje tylko wordpress ale nie wordpress.com

Zobacze jak to wyglada dla wordpress.com i jesli bedzie taka mozliwosc to zostanie wprowadzone.

• 6 miesięcy temu...

Jutro będzie dostępna aktualizacja z kilkoma poprawkami i usprawnieniami/nowymi funkcjami.

Następna aktualizacja pewnie jeszcze w tym tygodniu będzie dotyczyła przejścia na PHP 7.2+, a później będą kolejne poprawki, w końcu dojdzie komponent projektów i jest kilka pomysłów na nowe funkcje usprawniające zarządzanie zapleczem.

• Like 1

Dostępna jest aktualizacja:

v1.4.5 - 20 II 2019
  • możliwość edycji userów (zmiana hasła, email i rangi)
  • możliwość odinstalowania pluginu (dotychczas można było instalować, włączać, wyłączać)
  • rozszerzone możliwości pobierania zdjęć z pixabay
  • poprawka wyłączania, włączania pluginów

Dostępna jest w końcu wersja dla PHP 7.2 wzwyż. 

Wszystkie informacje znajdują się w panelu, nie da się tego przeoczyć. Oczywiście proszę nie publikować linków do paczek.

Jest zarówno świeży instalator jak i paczka aktualizacyjna.

Następne aktualizacje będą dla PHP 7.2+.

• 1 miesiąc temu...

Widzę, że coś się szykuje nowego pod hasłem "projekty", ale zapowiedzi żadnych nie było. @okazwłoka czy będzie to jakiś prezent na święta?

Przyszła mi do głowy jedna funkcjonalność, którą można by było zastosować we WPIS.

Gdyby udało się sprawić, aby linki do artykułów po opublikowaniu trafiały do indeksacji, albo (lub dodatkowo) możliwe było pobranie tych linków z uwzględnieniem konkretnego przedziału czasowego to by takie coś ułatwiło sprawę.

Izolacje Natryskowe - Ocieplanie pianką Warszawa - Poddasza i stropy. 

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

• 3 tygodnie później...

Projekty to coś, co miało się pojawić już dawno. O co chodzi:

1. Załóżmy, że pozycjonujesz stronę linktak.pl, więc tworzysz sobie projekt powiedzmy o nazwie linktak.pl

2. Definiujesz sobie dowolne artykuły i wysyłasz/planujesz wysyłanie artykułów na dowolnie wybrane strony z dotychczasowej bazy (można wybrać całą grupę, grupy lub po prostu pojedyncze z różnych grup). Oczywiście masz do tego wgląd i możesz modyfikować.

3. Wszystko ładnie jest przechowywane w bazie i widzisz pięknie jakie linki prowadzą do linktak.pl i z jakich stron, kiedy będą następne publikacje, kiedy były itd. Dzięki temu nie wyślesz kilka razy niepotrzebnie artykuł na danego bloga.

Jeszcze nad tym siedzę, akurat dzisiaj mocno popchałem ten moduł do przodu, możliwe że jeszcze w tym tygodniu będzie ta aktualizacja.

Oprócz tego będzie kilka innych zmian/poprawek/dodatków żeby lepiej się pracowało z WPisem.

Planuję dodać różne moduły, między innymi możliwość indeksacji, ale też monitoring pozycji (to będzie przydatne w przypadku projektów). 

Edytowane przez okazwłoka
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...

@okazwłoka nie wiem już czy moje maile docierają.

Jakiś czas temu zgłaszałem problem, że nie wczytują się kategorie przy dodawaniu artykułów.

Sprawa jest uciążliwa. Problem cały czas nie rozwiązany.

https://docieplanie-poddaszy.pl/  a może wybierz sobie coś pożytecznego na https://szlabany24.pl 

@Toto - napisałem na mail.

@numer1 - nie mam przygotowanej listy. Krótko: wordpress.com, blogger i wszystko, co działa na WP z dostępem do xmlrpc i wiele z tych, które nie mają dostępu do xmlrpc (ale nie są poprzerabiane od strony panelu użytkownika).

• 3 tygodnie później...

Dobra wiadomość, pewnie początkiem tygodnia będzie aktualizacja:

ZROBIONE:
- Duży dodatek umożliwiający tworzenie projektów
- Możliwość przeniesienia strony do innej grupy (pojedynczo i masowo)
- Możliwość generowania raportu z całej grupy.
- Możliwość zmienienia nazwy grupy

Już kończę testuję projekty i jeszcze dorabiam statystyki dla projektów (między innymi raporty z rozkładem anchorów, urle) i będzie aktualizacja :)

a może udałoby się zrobić takie rzeczy jak:

- automatyczne wysyłanie linków do wpisów do indeksera;

- umożliwienie przesłania linków z artykułów do indeksera w każdym czasie (ponowna indeksacja) lub eksport linków do wpisów aby ręcznie można było wrzucić do indeksowania.

Będzie, ale może na następny raz (sam eksport urlów zrobię na tą aktualizację jeśli jeszcze tego nie zrobiłem - z poziomu projektów to jest na pewno).

• Like 1