Skocz do zawartości

WPis - panel centralny WordPress - WPis

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, bez problemu proxy będzie można ustawiać dla bloggera (jeszcze walczę z odświeżaniem tokenów api bez ingerencji użytkownika).

@warol - nie ma tam jakichś blokad połączeń porobionych? Dane są poprawnie wprowadzane? Jakie masz błędy?

@salab - dokładnie tak trzeba będzie robić :D

Edytowane przez okazwłoka

Komuś jeszcze brakuje funkcji włączania/wyłączania hurtem wtyczek dla grup?

Nie wiem czemu (zgaduję, że przez któryś update) wyłączyła mi się wtyczka AllInOneSeo na kilkudziesięciu WPkach. Sprawdzanie i włączanie tego ręcznie to baaaardzo nudne i czasochłonne zajęcie :/

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Dodam takie opcje: włącz plugin, wyłącz plugin. Dopisane do listy.

Dobra wiadomość: już rozgryzłem to całe api. Teraz tylko wsysnę to do WPisa i będzie aktualizacja. Kiedy? Jak wsysnę i udostępnię (postaram się to zrobić jak najszybciej, siedzę właśnie przy tym).

Okej, już jest dostępna aktualizacja!

v1.2.2 - 26 XI 2015

- aktualizacja edytora wysiwyg - poprawione działanie, zmienione miejsce przycisku wstawiania znacznika more
- dodany przycisk wstawiania filmów z różnych źródeł (YouTube, Vimeo, Vine, Instagram, DailyMotion, lub Youku)
- dodana obsługa bloggera (obsługa artykułów)
- włączanie i wyłączanie pluginów po nazwie
- przyciski aktualizacji wszystkich wordpressów (silnik, plugin, templatka)

Od dziś do soboty można kupić taniej WPis oraz aktualizacje WPisu na 3 mc.
WPis: 369 zł brutto (25% taniej niż cena regularna):

Aktualizacje WPisu 3mc : 92,25 zł brutto (50% taniej):

v1.2.2 - 26 XI 2015

- aktualizacja edytora wysiwyg - poprawione działanie, zmienione miejsce przycisku wstawiania znacznika more
- dodany przycisk wstawiania filmów z różnych źródeł (YouTube, Vimeo, Vine, Instagram, DailyMotion, lub Youku)
- dodana obsługa bloggera (obsługa artykułów)
- włączanie i wyłączanie pluginów po nazwie
- przyciski aktualizacji wszystkich wordpressów (silnik, plugin, templatka)

Szukam od 10min w panelu i nie widzę. Możesz powiedzieć gdzie schowałeś te przyciski?

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Linuxpl.com powinno chodzić, ewentualnie laohost.net (najlepiej wypróbować czas testowy).

Zaomniałem że to był linuxpl - zawsze zabawki chodziły na linuxiepl.

A już najlepiej byłoby instalować WPis na jakimś vpsie - wtedy żadnych problemów, jedynie trzeba się liczyć z ceną około 100-120 zł na rok.

No właśnie ja mam problem z pluginami, dlatego przenoszę Wpis z serwera na serwer (próbowałam na 3 różnych), na żadnym nie działa przesyłanie pluginów - instalacja i włączenie (plugin mam w katalogu pliki/pluginy - na serwerze na którym jest Wpis oczywiście).

Dla mnie to jest kluczowa opcja, jeżeli chodzi o funkcjonalność programu.

Czy komuś to w ogóle działa bez problemu?

Działa, w podglądzie crona przez przeglądarkę widać ładnie w jaki sposób.

Wpis wyszukuje zadeklarowaną nazwę pluginu w wyszukiwarkę w panelu WP.  Jak podacie nazwę pluginu inną niż "wyświetla się" po zainstalowaniu - to jej nie odnajdzie i nie aktywuje.

Podobnie gdy nazwa zdefiniowana jest w stylu "Nazwa Wtyczki 1.2.543c" - dodatkowo coś blokowało wysyłanie gdy tak nazwany był .zip wtyczki.

Generalnie Wpis to kombajn z ponad setką opcji, który po prostu wymaga kilkugodzinnego przeklikania wszystkich konfiguracji i opcji.

Mi najwięcej problemów sprawiały.. wzajemne blokady serwerów po IP - jeżeli coś "magicznie" nie działa to warto sprawdzić czy daną stronę serwer z Wpisem może pobrać metodą  file_get_contents.

W zasadzie w przypadku Wpisu trzymanego na sharedzie sprowadza się to do prośby o odblokowanie IP każdego używanego konta hostingowego z Wordpressem gdzie chcemy wykonać czynności, które nie są robione curlem/xmlrpc.

• Like 1

@agnieszka - sprawdź, czy na stronach jest zainstalowany plugin "one click plugin updater". Jeśli go nie ma, zainstaluj po nazwie przez WPis, a następnie spróbuj wgrać jakiś plugin z pliku przez WPis.

Jeśli nie pomoże ewentualnie jak możesz podać dostęp do ftp wpisa, wtedy będę mógł dokładnie sprawdzić co się dzieje.

@salab - sprawdź dokładnie nazwy wyświetlane w pluginach (jedynie wielkość liter jest bez znaczenia). A jeśli nic się nie uda wymyślić - też prośba jeśli możliwe podeślij dostęp do ftp wpisa.