Skocz do zawartości

Linki z anchorem - skąd, gdzie, jak?

merys

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

@up: słyszałaś, ze sie daje co ? :P i co to jest zwykły link :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Słyszałam, że teraz już raczej się daje linków z anchorem, lepiej dawać zwykłe.

@up: słyszałaś, ze sie daje co ? :P i co to jest zwykły link :D

Podejrzewam, że chodzi mu o to, że teraz już SIĘ NIE DAJE linków z anchorem, lepiej dawać naked url'e. Co według mnie jest raczej bzdurą, że się tak nie robi, bo się robi i to nadal z dobrym skutkiem.

• 4 tygodnie później...

Więc praktycznie pozostaje robić bloga za blogiem jak się chce przyrostu anchorów...

Ale jakiej jakości te blogi, samo założenie bloga i dodanie kilku wpisów z linkami chyba niewiele da? Nie powinny te blogi zostać w jakiś sposób jeszcze wzmocnione? Proszę mnie poprawić jeśli się mylę.

• 3 miesiące temu...

tak, robiłem tematyczne zaplecze, domeny z site od 100 do 10000 ( wszystko unikalne ) autorskie skrypty, żadnego spamu itd. Każda domena inaczej linkowana lub wcale, stosowałem indeksery, profile. Efekt, najlepsze pozycje strony zapleczowej bez żadnych linków, co do przekazania mocy na główną przez zaplecze nie zauważyłem żadnych większych skoków pozycji. Po 12 mc zaplecza zrobiłem 301 również bez żadnego szału. G wyrzuca wyniki rotacyjnie, współczynnik odrzuceń oraz setka innych czynników. Linki takie jak do czasu przed pingwinami itd znaliśmy już praktycznie nie dają kopa, to jedynie niewielki procent wpływu na pozycje, dlatego ludzie stosuje zapleczówki w liczbie 1000, później to linkują tworząc jeszcze większe śmietniki itd otrzymując przerost formy na treścią.. Wniosek trzeba robić serwisy, strony dla ludzi, a nie pod kasę ( wiem, że ciężko.. ). 

tak, robiłem tematyczne zaplecze, domeny z site od 100 do 10000 ....... żadnego spamu

ha :) :)   -    ciekawe co na tym site 10000 bylo takiego ze to nie spam !

Ludzie robia calkiem mocne frazy chwilowkowe linkami w ilosciach 100-200 szt z roznych miejsc , torche ogolnodostepnych , troche zaplecz

Edytowane przez Studenciak

Gupie google niczego nie potrafi dobrze zrobic