Skocz do zawartości

Ciekawostka z 301

likom

Rekomendowane odpowiedzi

@hyhy przeczytaj cały wątek

jak nie pomoże, przeczytaj jeszcze raz

nadal nie zrozumiesz?

to poproś kogoś, kto potrafi czytać, żeby Ci przeczytał...

a 301 nie oznacza, Przyjacielu, że bot tam nie wejdzie i nie przeanalizuje zawartości

dymna.jpg

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jak to gdzie? Na stronie przekierowującej, tj. NIE na preferowanym adresie tylko tym, który ma zniknąć z indeksu, który ma przekierowywać na prawidłowy format adresu (w przypadku tej samej domeny) albo na preferową domenę. Na tym, na którym ustawia się 301.

a co jesli 301 zwraca nofollow, noindex ? do tego damy robots.txt w 301 dla useragent wyłaczajac z przekierowania robots useragent * disallow / lub noindex: /

lub:

User-agent: +Matt_CutsDisallow: / 

Podaruj 1% Oli Borwik

Wspieraj charytatywnie na SEO forum PIO

Ja mam dokładnie ten sam problem zrobiłem przekierowanie 301 w .htaccess które wygląda tak

Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^ww.zwww.pll$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ htt:// *bezwww .pl/$1 [R=301,L]

RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*)$ htt:// nowadomena .pl/$1 [R=301,L]

Po wpisaniu nazwy starej domeny w pasek adresu działa przekierowanie, jednak po wpisaniu w wyszukiwarkę wyświetla się stara domena. Mało tego stara domena zaciąga meta opis z nowej.

Nie wiem jak zrobić aby stara domena zniknęła z wyszukiwarki. Czytam ten temat i dalej nie wiem. Czy ktoś może podać odpowiednią regułę i gdzie ją wkleić. czy w pliku .htaccess czy może gdzie indziej.

Bezgotówkowo auto zastępcze z oc sprawcy na czas naprawy. Jeśli natomiast chcesz kupić tanie OC naprawdę dobra multiagencja. Czy każdy może mieć apartament na wynajem i na tym zarobić?

@hyhy przeczytaj cały wątek

jak nie pomoże, przeczytaj jeszcze raz

nadal nie zrozumiesz?

to poproś kogoś, kto potrafi czytać, żeby Ci przeczytał...

a 301 nie oznacza, Przyjacielu, że bot tam nie wejdzie i nie przeanalizuje zawartości

Daruj sobie prywatne wycieczki.. w zaden sposob nie obrazam zadnego z Was.

Jezeli twierdzisz ze po 301 w naglowku bot analizuje tresc tej strony to brawo dla ciebie.

Czas na testy.

Jezeli twierdzisz ze po 301 w naglowku bot analizuje tresc tej strony to brawo dla ciebie.

Widać że czytać nie umiesz. A gdzie pisze że od razu analizuje stronę. Tu chodzi o zawirowania po przekierowaniu po tygodniu, dwóch czy miesiącu.

Nie wiem jak zrobić aby stara domena zniknęła z wyszukiwarki.

Jedyny sposób to nie odnawiać jej.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Daruj sobie prywatne wycieczki.. w zaden sposob nie obrazam zadnego z Was.

Ja w kwestii formalnej: @Początkujący i prywatne wycieczki :D Jeśli nie masz Kolego to kup sobie lub pożycz odrobinę obiektywizmu, szczerze Ci polecam :)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

@M@k

Widać że czytać nie umiesz. A gdzie pisze że od razu analizuje stronę. Tu chodzi o zawirowania po przekierowaniu po tygodniu, dwóch czy miesiącu.

A to w takim razie co tu jest napisane ?

Kurde serio,

z waszej dyskusji wynika, że po 301 dajecie w treści strony <link canonical ... >

I jeszcze bronicie tej tezy tak zajadle, że nie potraficie sie powstrzymać od przytyków (też mi przyjazne forum...).

A mi chodzi o to co zauważył seowca:

rel="canonical" na starej strony kierujący na nową lokację dla domeny? Może się mylę, ale jak jest przekierowanie 301 to kod strony nie zdązy się załadować?

Czas na testy.

Nie wiem jak to ci wytłumaczyć na chłopki rozum. Ale spróbuje.

Chodzi w tym wszystkim o to, że na nowej domenie dajesz canonical sam na siebie. I dzięki temu własnie jakimś cudem (pewnie jakieś nie doróbki algo) chroni to nas, aby po jakim czasie w indeksie znów nie pokazały się jakieś stare adresy z przed przekierowania. Bo tak się nie raz dzieje, nie zawsze.

I nie ważne że google canonical od razu nie widzi bo idzie 301, zobaczy go przy pierwszej indeksacji nowej strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności