Skocz do zawartości

Google zniknie z europy?

Trotyl

Rekomendowane odpowiedzi

@up imho ten podział da tyle, co ten z telewizyjnej reklamy twixa :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Up,

Jasne ale trudniej jest kontrolować kilkadziesiąt małych podmiotów o często trudnym do ustalenia właścicielstwie niż jednego dużego. Jest to pole do jeszcze większych nadużyć.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@Szlaf zgadzam się, dlatego nadal twierdzę, że zmiana przyniesie tyle co w reklamie twixa ;) z zewnątrz może i będzie to wyglądało na "ugładzone" ale wewnątrz będzie jeden wielki burdel - zdecydowanie bez zmian na lepsze ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

google jest bardzo mściwe, myslę, że to zaowocuje kolejnym "update" algorytmu, tak długo jam mają monopol będa wykorzystywali pozycję i to oni zaszantażują EU - odwalcie się, albo kolejne strony polecą i kolejne mały firmy zbankrutują. Jesteśmy prywatną firmą i możemy sobie zmienić regulamin na taki, że wywalamy losowo wybrane strony oficjalnie. Nie podoba się ? To niech lemingi przyzwyczają się do innej wyszukiwarki.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Nieważne jaka będzie wyszukiwarka, bo i tak w to 10 będzie tylko 10 stron, więc ci co będą na pozycjach > 10 nadal będą narzekać jaka to jest "zła".
:olaboga:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

i tak w to 10 będzie tylko 10 stron

x ilość słów kluczowych, zadowolonych może być wielu ;) Po ostatnim pingwinie intratne keywordy, to same i te same korporacje.

Komisja będzie przygotowywała propozycje i inicjatywy legislacyjne w przyszłym roku.

Wiadomo, że parlament EU nie ma mocy sprawczej, ale to wyraźny sygnał polityczny. Myślę, że europejskie firmy mocno lobbują w tej sprawie. Zobaczymy jaki będzie tego finał.

nihil fit sine causa

tam mnie naszło jak Mion napisał o tych 10 miejscach jak rozkładałby się ruch gdyby domyslnie wyświetlanych było pierwszych powiedzmy 50 wyników czy też 100.
Kwestia techniczna mnie nie interesuje, powiedzmy że nie ma różnicy czy wyświetla się 10 czy 100 wyników.

Jak duży wpływ miałby wtedy prawidłowy title? Jak daleko by ludzie przewijali.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

O jakich 10 pierwszych miejsach wy mówicie. Na frazy usługowe to ja mam na cały ekran blok reklamowy w top3 ( bardzo jakieś rozbudowane te top i ta sprytna informacja o ciasteczkach, żeby jeszcze bardziej obniżyć organiki ) + jeszcze z boku 8 reklam. Później jakieś 10 nie wiem co to jest, mało kto pewno to klika i znów święcący się jak psu jaja panel reklamowy.

Google już od dawna daje wam znać, że albo będziecie tworzyć mu dużo contentu, żeby miał na czym wyświetlać reklamy i zgarniać kasiorkę albo nie zostaniecie dopuszczeni nawet do tego marnego organika, który na dziś dzień to mało kto klika a na mobilach to wygląda jeszcze gorzej... dla nas.

ku Chwale Adwordsa, w Topy !

Co do tytułu tematu - Google nie zniknie z rynku to jest oczywiste. Natomiast Google może zostać podzielone bo kontrolują coraz bardziej nie niepowiązane ze sobą gałęzi gospodarki. Ale nic to nie zmieni. Zmieniać tzreba świadomość użytkowników wraz z pokazaniem lepszej alternatywy.

Google się rozpanoszyło jak microsoft swego czasu i zainteresowała się tym Mafaia urzedników. Dostaną coś w zamian i Google zostanie tam gdzie jest.

Na tą chwilę największą alternatywą to Bing.

Jeden diabeł zastąpi innego.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności