Skocz do zawartości

Anomalie w serpach?

ar4

Rekomendowane odpowiedzi

Na 1 domenie i 14 frazach?

a po co więcej żeby stwierdzić że na pozycje wpływają linki z odpowiednim anchorem a nie to co jest na stronie. Obserwuję sobie pozycje na stronie którą usunąłem w połowie listopada i stawiam od nowa. Stare urle - nowa treść. Na niektórych podstronach nie było żadnej treści tylko fotki. Te podstrony wypadły z indeksu a jednak pojawiają się w serpach - niektóre na pozycjach 5-10. Treśc która była na innych podstronach była w 100 % skopiowana z innych stron ( w j. angielskim, niemieckim , francuskim i polskim ) Podstrony na których dodałem treść ( z palca w j. polskim ) nie reagują wogóle lub w niewielkim stopniu. Strona nie linkowana od zeszłego roku - jedynie jeden link sitewide z forum i jeden z bloga. Zarówno forum jak i blog łapią czesto linki naturalne.

ps. urle których nie ma a pojawiają się w serpach mają PR 2 i 3 :)

ps2. nie zgłaszałem nowej treści w GWT - czekam aż skończę stronke.

ps3 . Konkurencja na frazy - powyżej 500 k wyników, liczba wyszukiwań po kilkadziesiąt miesięcznie - każda fraza w wiki.

7b2bbdc602b3.jpg

frazy zaznaczone na czerwono to frazy z podstron których nie ma

• Odpowiedzi 186
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@up. Tych podstron nie ma . Na wykresie fraza nr 19 awansowała od wczoraj o 84 pozycje na pozycję nr 7 a podstrony nie ma od połowy listopada. W serpach jest podstrona z description z cache strony ( tzn "zdjęcia przedstawiają ...." w sumie 6 wyrazów bo nic więcej nie było) .

Na 1 domenie i 14 frazach?

Nie mając żadnej własnej domeny potrafię określić zmiany w algorytmie. ;)

Nie liczy się ilość ale analiza i logiczne myślenie. :)

Mogę to zrobić na podstawie Twoich stron lub konkurencji. :)

Tych podstron nie ma .

To nic dziwnego. Widocznie są na jakimś DC. To wynika, że Twój soft do sprawdzania pozycji jest wadliwy. Tak jak większość. To można traktować tylko poglądowo. Nie nalezy uważać za pewnik.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

mam hustawke jak kobitka przed PMS

U mnie ostatnio wszystko do góry :)

przeskoczy mi adwordsy

U mnie na niektóre frazy

Uwierz mi, że oni nie analizują konkurencji, bo inaczej nie nie siedzieliby na "ścianie płaczu"

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

U mnie na niektóre frazy

Uwierz mi, że oni nie analizują konkurencji, bo inaczej nie nie siedzieliby na "ścianie płaczu"

Doprecyzuję, U mnie w serpach które sprawdzam. black z tobą to jak z dzieckiem.

W jakim celu trzepiesz tyle bezsensownych postów? jeszcze jakbyś reklamował jakąś firmę SEO w podpisie to bym zrozumiał! Chyba że robisz pielgrzymkę na Ścianę płaczu i dlatego o tym tak często piszesz.

mam hustawke jak kobitka przed PMS

U mnie ostatnio wszystko do góry :)

przeskoczy mi adwordsy

U mnie na niektóre frazy

A po co analizować poczynania konkurencji jak się jest w serpach przed nimi, analizować to ja chętnie mogę poczynania takich tuzów jak ty.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności