Skocz do zawartości

Anomalie w serpach?

ar4

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 186
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam to samo, u mnie nawet 40-50 % na wszystkich stronach, nie wyglada to dobrze, tak jakby cos zostalo w czwartek/piatek wypuszczone.

Obserwuje, szukam u innych ale nikt nic nie pisze...

A porównujesz do tygodnia wcześniej czy tygodnia rok temu, bo to ma spore znaczenie w wyciąganiu wniosków?

U mnie od kilku dni aż się zdziwiłem ruch (w stosunku do roku wcześniej) wzrósł o jakieś 20-30% :). Moim zdaniem coś się znowu miesza w algo, a ustabilizuje się pewnie na początku 2015 i zobaczymy jak to będzie.

Nie widzę zmian np. na jedną z interesujących mnie fraz.

1. strona exact match

2-11 youtube.com

12 moja

potentaci w branży poza top 20, bo przed nimi jeszcze wiki, itunesy, facebooki, itp.

Póki co to chyba taki śmieszny rekord. 10 youtubów z jednego konta w top 11. Kpina i tyle.

Ktoś pisał, że to pewnie przejściowe, a wisi już parę miechów.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Mam to samo, u mnie nawet 40-50 % na wszystkich stronach, nie wyglada to dobrze, tak jakby cos zostalo w czwartek/piatek wypuszczone.

Obserwuje, szukam u innych ale nikt nic nie pisze...

A porównujesz do tygodnia wcześniej czy tygodnia rok temu, bo to ma spore znaczenie w wyciąganiu wniosków?

U mnie od kilku dni aż się zdziwiłem ruch (w stosunku do roku wcześniej) wzrósł o jakieś 20-30% :). Moim zdaniem coś się znowu miesza w algo, a ustabilizuje się pewnie na początku 2015 i zobaczymy jak to będzie.

Ale rok temu zajmowałeś pewnie inne pozycje, więc nie za bardzo można porównywać tego do tak odległych czasów.

Ja w jednej mojej branży zauważyłem spadek o 40%, a w drugiej wzrost o 20%, ale święta się skończą i ruch wróci do normy.

WIadomo, że rok wcześniej były inne pozycje, więc porównywać trzeba procentowo jeśli chodzi o różnice w stosunku tydzień do tygodnia w bieżącym i ubiegłym roku. Nie jest to co prawda w 100% miarodajne, ale orientacyjnie pozwoli określić czy spadek/wzrost ruchu jest spowodowany czynnikiem sezonowym czy kwestiami seo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności