Skocz do zawartości

Anomalie w serpach?

ar4

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 186
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Podejrzewam, że to chodzi o czas. Stat4seo sprawdza pozycje po północy. A widocznie google pracuje tylko w dzień - czyli w nocy naszego czasu:)

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Najwazniejsze frazy z Adwords na pewno ręcznie rabią. Nie ma innej mozliwości. Algo wbija mi stronę na 2 pozycję a po kilku godzinach spada w odchłań. Kolejna strona łapie pozycję nr 7 mija dwa dni odchłań. itd. Takich akcji miałem wiele i nie wierzę żeby Algo to sam był w stanie wyłapywać dla każdej strony.

Najwazniejsze frazy z Adwords na pewno ręcznie rabią

nie wierzę żeby Algo to sam był w stanie wyłapywać dla każdej strony

algo nie jest w stanie a osobnik z google jest ? Przecież jak blokują top 9 to blokują top 9 i są ze dwie strony w zapasie ( gdyby któraś z top 9 dostała psztyczka od algorytmu np. za linki lub treść ) . Okresowe ręczne ustalanie nie ma większego sensu bo to marnowanie bodź co bądź kosztów a w google nie zarabiają ( chyba ) minimalnej krajowej. Twierdzisz że osobnik uparcie co kilka godzin wyrzuca Twoją stronę z serpów? Jak by chcieli ręcznie usunąc coś z serpów to by to zrobili raz na zawsze i to bez powiadomienia żeby nie musieć patrzeć na próby odzyskania pozycji , prośby i groźby.

Nie dokońca dokładnie mnie zrozumiałeś.

Podam przykład. Pamiętasz blogi kojotka. Facet co chwile był banowany i co chwilę wracał na top 1-3. Robił to różnymi sposobami. Ja przy okazji robiłem kilka testów i miałem takimi sposobami też dobre rezultaty. Robiłem to oczywiście na domenach i stronach dobraj jakości na konkurencyjnych frazach jak np nlp, szkolenia nlp. Tam bylo naprawdę duże obłożenie a ja potrafiłem utrzymać prawie rok stronkę w top 6 do 15.

W tym czasie strony kojotka co kilka tygodni, dni, miesiecy wylatywały a sposoby były podobne.

Chcesz mi powiedzieć że to algorytm był wstanie zlokalizowac kojotka i go rabać czy człowiek został przydzielony żeby go blokować. Moim zdaniem to nie był algorytm.

Inny przykład. Strony robione na frazy na których adwordsy są niezauważalne wchodzą w miesiąc do top 10 i siędza tam już kilka i kilkanaście miesięcy bez spadków

Strony robione pod frazy gdzie AD kosztuje 3 do 10 zł za klik wchodzą i są w stanie utrzymać się max kilka dni. Nie robi się spamu, strony naprawdę ładne, nowe teksy elegancka grafika, płatny szablon itp. Linki przyzwoitej jakości żadnych SB XR czy GSA. POdobne metody do tych sron kóre nie są w AD

Ja nie wierzę że wszystko załatwia algorytm. Algorytm by się łatwiej dało oszukać cokolwiek by w niego nie wpisali. Człowieka nie oszukasz. Algo nie przeczyta adresu i telefonu z obrazka czy flasha tak jak zrobi to człowiek i nie dopasuje strony do firmy- człowieka.

Popatrz jeśli dziennie z jednej branży z AD można wyciągnąć kilka do kilkunastu tysi to co za problem zatrudnić jedną sosobę przydzielić jej 10 do 20 branż i niech ręcznie przeleci wyniki. Koszt do zysku dla googla znikomy. Pracy też nie jest za dużo i człowieka nie oszukasz.

A co do tego mają godziny pracy? Co myślisz, że ręcznie przekopują w godzinach roboczych wszystkie pozycje, żeby potem powrócić do starych wyników???

Chyba mnie nie zrozumiałeś. Mówię tylko, że roboty mogą mieć wydzielone swoje zadania o różnych godzinach. Np w ciągu dnia amerykańskiego czasu testują nowy algorytm, który ktoś może monitorować i ewentualnie wyłączyć w razie potrzeby, żeby powrócić do starych wyników.

Stat4seo sprawdza wyniki kiedy mu się na to pozwoli...

Masz rację, mój błąd. Ale dzięki temu, że mi sprawdza po północy to wiem, że w nocy coś się rusza:)

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Akurat strony kojotka to wszystkie ja robiłem. On to się nadał tylko do pie*** głupot na szkoleniach. Google manual team zdeptał mnie za to jak robaka i to na kilku niszach. Z nimi się nie zadziera a jak coś robisz z efektami to musisz siedzieć cicho a nie paplać jęzorem na prawo i lewo śmiejać się z nich. Takie czasy się już skończyły. Co do aktualizacji to ja kładę się spać o 5;30 czasu polskiego. Dlaczego ? Bo około 5;00 ich team z indii rozdaje bany. Jak gracie agresywnie to po 5 sprawdzacie pozycje i możecie iść spać. Jak robicie pod klientów to 15;00 czasu polskiego będzie dobra, bo wtedy już na 100% są zcachowane aktualne wyniki na Polske.

ku Chwale Adwordsa, w Topy !

Ja już przeszedłem na inne formy reklamy i Google to tylko wspomagacz. Za kasę jaką zostawiałem im w AD mam teraz klika osób co stoją z ulotkami i na to samo wychodzi.

Kas przynajmniej w polsce zostaje.

Jak moje strony nie wrócą na wysokie pozycje to do tej pory za AD nie będe płacił tyle co płaciłem.

Sami piszą żeby szukac innych form reklamy to szukam.

Algorytm sam w sobie da się oszukać ale niestety na krótko. To zeby byc w top 3 na długo to na razie tajemnica poliszynlea ale może się uda to znowu rozgryść.

Jakiś czas temu były mrozy, teraz przynajmniej coś się dzieje na pozycjach, oby tak dalej.

Latem mrozy, zimą gorąco.... normalnie pogoda jak w Australii - na odwrót :)

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Wcześniej mrozy, później ręcznie moderowane i ustawiane wyniki nawet u hydraulika z Koziej Wólki, teraz anomalie . Ludzie dajcie juz spokój serpy nie są puste jesli jest rotacja stron to wszytko OK, takie wrażenie że wszyscy na PiO "robią" paydaye w USA i Kanadzie. Są aktualizacje i tzreba do nich dostosować się lub odpuścić sobie. Prawda jest taka, ze SEO staje się coraz kosztowne i tylko desperaci oferują frazy płatność za efekt po 9,99. Niektóre frazy, branży przestaje opłacać się robić na zewnątrz bo tyle za nich niema chętnych płacić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności