Skocz do zawartości

Anomalie w serpach?

ar4

Rekomendowane odpowiedzi

Może kogoś to zainteresuje:

https://www.seroundtable.com/google-thanksgiving-penguin-19513.html

Po naszemu: aktualizacja Pingwina, która rozpoczęła się 17 października, jeszcze się nie zakończyła.

A skaczą przede wszystkim frazy linkowane z zewątrz. Te podbite tylko linkowaniem wewnętrznym są stabilne. Tak przynajmniej jest u mnie.

• Odpowiedzi 186
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ile razy jeszcze trzeba napisać, że to się nie skończy? Cechą tej nowej aktualizacji jest to, że w wielu frazach są ciągłe ruchy w serpach, tak jakby trwała jakaś duża aktualizacja.

Aktualizacja się skończyła, wszedł nowy silnik który cały czas miesza w wynikach.

To może zmienić tylko kolejna duża aktualizacja (np. kolejny nowy silnik) która ten proces zatrzyma, ale nie sądzę, żeby to prędko zrobił G, o ile w ogóle.

Może kogoś to zainteresuje:

https://www.seroundtable.com/google-thanksgiving-penguin-19513.html

Po naszemu: aktualizacja Pingwina, która rozpoczęła się 17 października, jeszcze się nie zakończyła.

A skaczą przede wszystkim frazy linkowane z zewątrz. Te podbite tylko linkowaniem wewnętrznym są stabilne. Tak przynajmniej jest u mnie.

A ... nie .... mówiłem ? :)

Czas na testy.

U mnie lepiej bo wróciła większość stron z przed tego updaetu plus jeszcze trochę na plus z majowego. Ocieram oczy ale wiem że to jakiś błąd pewnie, bo od maja nie widziałem tylu na plus a dużo nie zmieniłem ... W dużym skrócie lata jak poj...e

Właśnie jedna stronka mi wróciła do topów sprzed 20 pażdziernika. Nie wiem czy to kwestia zmiany algorytmu, czy efekt wyczyszczenia linków. Zmiany nastąpiły w ciągu ostatnich 3h, ciekawe ile się utrzyma. Dajcie znać, czy ktoś ma coś podobnego

Masz artystyczną stronę? Dodaj ją do artystycznego katalogu sztuki ARTKATALOG.PL
Jeśli nie masz artystycznej strony, nic straconego! Dodaj ją do europejskiego katalogu stron ZWARTA.EU

Mamy coś podobnego owszem. Coś chyba testują, bo nie jest to regułą kiedy są takie wahania pozycji. Wydaje mi się, że po prostu jak nic nie testują, to wracają pozycje po pingwinie 3.0. Jak puszczają testy, to są inne wyniki. U mnie tylko u 2 stron, ale zawsze ;) Przez ostatnią dobę miałem spokój z wahaniami i były pozycje z piździernika, dzisiaj około godziny 15 znów coś zaczęli robić. Zobaczymy co z tego wyjdzie... Tak jak już pisałem gdzieś w temacie, może powiązali spadki notowań z jakością wyników w wyszukiwarce, i ratują się próbując iść w kierunku WYSZUKIWARKI, a nie portalu reklam ? :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności