Skocz do zawartości

Anomalie w serpach?

ar4

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 186
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Stare czasy...

Ja pamiętam jak kiedyś, kiedy jeszcze nie interesowałem się pozycjonowaniem, zrobiłem www jednemu gościowi i do rozliczenia dorzucił tajne metody pozycjonowania. Chodziło o to, że w pliku index.php dawało się kod, który sprawdzał skąd są wejścia, oraz dodawało się kod w którym chodziło o coś czego już nawet nie pamięta (też jakaś pierdoła). No jak poznałem te tajniki pozycjonowania, to wstawiłem i czekałem aż strona zdobędzie topy. Czekałem, czekałem i zacząłem się interesować bardziej pozycjonowaniem, bo te tajemne kody chyba przestały działać O_o

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

@up.

Bo ty stary wyjadacz. Ja w seło od 2007/8 i o czymś takim co piszesz nigdy nie słyszałem ;)

Ale Moja Historia SEO to dobry temat na nowy wątek :D

Ja złapałem bakcyla będac na etacie, gdy szefu dał mi super zadanie - znaleźć kogoś do zrobienia strony i pozycjonowania. Stwierdziłem, że pozycjonowanie zrobie sam :D Po roku rzuciłem etat.

Chyba nawet naciąłem się na początku na bloga Krzywego :D

O_o

No to podobnie zaczęliśmy w branży, ja dostałem od szefa pytanie czy zrobił bym stronę www. Kupiłem Chipa, akurat był kurs projektowania www, więc zrobiłem stronę w kilka dni... Pozycjonowanie jak wspomniałem, kilka lat później ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Jak jeszcze ktoś ma wątpiwości, że adwords wpływa na pozycje to pomyślcie o dowolnej rzeczy rtv/agd i wpiszcie ją sobie w google. Jest tam jedna taka strona, która skupulatnie na każdą frazę kupuje adwordsa od dłuższego czasu. Nie ma frazy, żeby nie była na 1 miejscu. Magia? Nie. Allegro spadło bo nie kupiło Adwordsa, to jest proste jak drut. Nie wiem na jakie współczynniki algorytmu ten adwords wpływa ( ale na dniach się tym zajmę, bo to już nie chodzi o to, że ta reklama "coś" tam daje... ona daje zbyt dużo, żeby przejść obok tego bez głębszej analizy ).Na innych branżach testują sporo i zawsze odnosze wrażenie, że jak po mini update strony, które kupują adwords spadają to jest to cofane. Też tak macie na swoich branżach? Jak widać jest to o wiele ważniejsze niż linki, social signals czy jak to pozycjonerzy sobie nazwali TR domeny. Oczywiście google się wyprze bo adwords bezpośrednio nie wpływa na wyniki ale wpływa on na jakiś czynnik który jest teraz najważniejszy przy pozycjach w ograniku.

ku Chwale Adwordsa, w Topy !

@up

niekoniecznie, fraza adwokat + miasto, klient wykupuje AdWordsa od kilku lat, w organiku miałem go na TOP1-2 miejscu, kilka miesięcy temu spadł na przedział TOP5-7 (w mapach na 2 miejscu), a AdWords cały czas wykupiony. Za to od tych kliku miesięcy TOP1 okupuje strona konkurencji, która nie ma wykupionego AdWords, w mapach też ma 1 miejsce. Tak więc w przełożenie AdWordsa na organiki niezbyt wierzę.

Tak więc w przełożenie AdWordsa na organiki niezbyt wierzę.

bo nie ma czegoś takiego.. to są bzdury jak zwykle wyssane z palca... gdyby tak było to każdy kto ma adwords musiałby być w TOP 10 :) (w sumie jest ale w miejscach płatnych). Strona obrywa za jakiś schemat - oni wycinają schematy, raz ten raz drugi i w ten sposób zawsze ktoś spadnie. Jak spadnie z TOP 10 i odczuje spadek $$ na koncie to pomyśli skoro nas nie ma wysoko to zainwestujemy w Adwords będziemy wysoko i może znowu zarobimy krocie ... i biznes się kręci :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności