Skocz do zawartości

Strona poza domena - pomocy

grabarz_tg

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mam problem: posiadam stronę zrobiona na wordpressie, strona jest na hostingu - hostinger (to narazie mi pasuje), domena strony esy.es - jak widzicie domena jest fatalna. Dlatego też kupiłem inna w serwisie rejestracjadomen Domena wykupiona to z końcówka com.pl.

I teraz meritum sprawy: W panelu hostigu parkuje domene i niestety nowa domena działa, ale tyko dla pierwszej strony głównej. Na pewno robię coś źle, z tym ze jestem "samoukiem" i robię wszystko sam, tylko nie wiem co jest źle. W z pewnością będziecie wiedzieć gdzie popełniam błąd i jak go naprawić. Proszę o pomoc, gdyż bez tego nie będę mógł w ogole zaczynać mojej pracy z pozycjonowaniem tej strony.

Pozdrawiam

Tomek

1. Sprawdź adres w ustawieniach wp w panelu w sekcji ustawienia - Ogólne Adres WordPressa (URL) i Adres witryny (URL) (moze wpisanie nowego adresu domeny pomoże)

2. Ja jak przenoszę wp na inną domenę to ściągam bazę i podmieniam wszystkie domena1.pl na domena2.pl i wrzucam potem tą bazę

3. Sprawdź linki czy masz odesłania przez cały adres czyli https://domena1.pl/podstrona czy w formie /podstrona

4. Sa narzedzia w sieci do eksportu i importu WP możesz z nich skorzystac do przeniesienia strony na inną domenę.

5. pomyśl czy warto ale penie tak przekierować 301 starą domenę na nową

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności