Skocz do zawartości

Hyppe

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie szanowni użytkownicy!

Otóż kieruje do Was konkretne zapytanie, ponieważ natrafiłem na mur nie do przebicia.

Posiadam serwer (jakasnazwa) i domenę (innanazwa) w firmie NetArt. Skorzystałem z autoinstalatora w celu wdrożenia wordpress'a w jednym z katalogów nowego serwera. I otóż chciałbym pod ten właśnie katalog podpiąć domenę, ponieważ nazwa serwera nie ma związku z blogiem!

Postępowałem zgodnie z instrukcjami, teraz kiedy wpisuję innanazwa otrzymuję należytą stronę. Tylko co jeśli na innych podstronach nadal wduszany jest adres jakasnazwa ??

Można to jeszcze dopracować?

AR4, ale co wniosłeś tym postem do tematu?? Pytanie nie było do Ciebie personalnie, więc nikogo nie interesuje co uważasz za glupie.

Nazwa.pl posiada własny panel, więc podlacznie domeny jest inne jak DA.

Najpierw trzeba skierować domenę na sewer, robisz to w panelu klienta korzystając z zakładki domeny ( jeśli domena zarejestrowana z tego konta na netart, lub z zakładki domeny z poza netart.

Wybieramy serwer netart i wpisujemy jego nazwę, lub wybieramy z listy własnych serwerów.

Po tym wchodzimy w panel ActiveAdmin i dodajemy domenę. Dalej wchodzisz w edycję domeny na serwerze i ręcznie jak na FTP wskazujesz odpowiedni katalog, lub podkatalog. I tylko po tych czynnościach trzeba instalować WP wtedy nie tworze się bezsensownej sub-domeny.

Jeśli dobrze zrozumiałem problem, możesz w panelu administracji WP w zakładce Ustawienia wskazać domenę. Powinno zagrać.

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@MaxPan,

Robiłem za każdym razem tak jak pisałeś, i wciąż na kolejnych podstronach w pasku adresu pojawia się adres serwera.

@Mariusz,

Słusznie, też tak założyłem. Aczkolwiek jak zmieniłem (już nie pamiętam) chyba adres wordpress (ten pierwszy z kolei) to się posypał cały WP.

I teraz pytanie, jaki adres, i w które z tych dwóch pól (adres wordpress, adres url) powinienem wpisać ?

Jedno i drugie pole powinno wskazywać na nowy adres i nie powinno się krzaczyć.

Możesz mieć po takiej zmianie problem z zalogowaniem, wtedy tryb prywatny przeglądarki i wywołaj adres domena/wp-admin

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności