Skocz do zawartości

Magia braku linków i teoria a praktyka pozycjonowania

likom

Rekomendowane odpowiedzi

Mam i ja takie przypadki jak autor opisał. 10% stron ma fart z moich statystyk.

Kwestia też fraz skup samochodów warszawa np. strony z top 10 nie mają za dużo linków i jakość też nie powala. Jak zrobisz ładną stronę i trochę podlinkujesz to może wyjść w topy. Dodatkowo konkurencja w AD niewielka więc i frazy pewnie mocno nie są moderowane.

Pokaż stronę na kredyty warszawa lub coś podobnego bez linków

Kiedyś na wawę samą optymalizacją, dużym sitem z wpisami gabinetów i 4 linkami zrobiłem top 3 na badania prenatalne w kilka tygodni, ale to innego pokroju fraza niż to na czym mi zależy.

Implanty stomatologiczne natomiast już nie miały tak łatwo i powyżej 15 nie wskoczyły

Swoich jakoś ani bez linków ani z nimi nie mogę ruszyć za mocno.

Ostatnio się przebijają ale nie na stałe.

Algorytm albo małpy uznają, że strona taka sobie, właścicielowi nie zależy więc niech sobie będzie w topach.

Jak zobaczą, że Ci zależy na stronie:

- ładna;

- zoptymalizowana;

- aktualizowana

to zaraz spadniesz, bo kasa z adwodsów musi lecieć.

Skoro mu zalezy niech płaci.

Bing.com jest szybszy, daje lepsze wyniki. Mniej szpieguje.

Google uczy, Google radzi, Google nigdy nas nie zdradzi.

G ma to do siebie, że niektóre strony różniące się nagłówkami od konkurencji, ale pozycjonowane pod takie same frazy wypycha wyżej w wynikach, tak samo mają do siebie linki, wszyscy linkują z podobnych miejscówek, a jak ta strona ma zbudowany inny profil linków to może być wysoko. Innym razem to treść, może G uznał że na stronie jest coś tak istotnego że warto ją trzymać wysoko, jeszcze istnieje pozycjonowanie z błędem we frazie. Któryś z tych czynników pewnie tutaj zadziałał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności