Skocz do zawartości

Jak sprawdzić miejscówkę

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko jest kwestią podejścia. Frazy które robi Blake można robić jego sposobem. On ma na to wyrobiony sposób i chwała mu za to.

@Bleake NIe genarilzuj jednak swojego podejścia dla całego internetu. To co działa u ciebie nie zadziała u mnie i pewnie na odwrót. Wyjaśniliśmy to już sobie przez telefon i na PW. Jak chcesz to dam ci domenę i frazy i zrób je swoim sposobem ja ci dam 10000 zł jak sie utrzymają minimum 6 miesięcy w top 3.

@ inoman i Szlaf Potwierdzim co piszeszcie. Robiłem testy i tak jest. Jak domena zaufana możesz góno napisac i tak wchodzi w topy.

Odzyskanie TR trwa niestety długo . Mam strony po filtrach i dopiero po 6 miesiącach zaczeły się pozycje robić. Choc nie na wszystko. po 1,5 roku zaczął się robić ruch.

W tym czasie nie udało mi się na interesujące mnie frazy wbić innych domen poza jedną a testowałem masę różnych rozwiązań. Dopiero teraz strony lepiej linkowane zaczęły się ruszać nawet pod topy podchodzą.

Dla nowych domen można czasem złapać super bonus i jak się jej nie zajedzie to się nieźle trzyma na wysokich pozycjach ale to raczej nie ma z TR nic wspólnego.

Weź jeden link z dobrej strony np z wprost.pl ( ta strona ma TR) da ci więcej niż 100 czy 1000 z obsranych precli.

Jak sprawdzić TR - odpowiedź jest prosta sprawdź ruch na stronie . Jak masz po kilkadziesiąt wejść na dzień i więcej można uznac że strona nie jest zbanowana ( oczywiście wszsytko tez od tematyki zalezy). Jak Ruch jest zerowy to.... peniw w/g niektórych na forum nie ma znaczenia.

Jak się ma możliwości stawiac setki i tysiące spamerskich stron to można uskuteczniać kombinacje. Jak się nie ma to trzeba naprawde dobrych linków szukać.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To co działa u ciebie nie zadziała u mnie i pewnie na odwrót

Zadziała i nie ma to żadnego znaczenia. To, że PP lecą to już niestety takie czasy, że jedne strony się prześlizgną i wywalą je ręcznie po 6 miesiącach a drugie mają pecha i po kilku dniach dostają bana i bynajmniej nie za linki i nie za to że są słabe jakościowo - po prostu za to, że są.

Jak chcesz to dam ci domenę i frazy i zrób je swoim sposobem ja ci dam 10000 zł jak się utrzymają minimum 6 miesięcy w top 3

10000/6 = 1666 miesięcznie. Załóżmy, że będą to 3 frazy to wychodzi 555 za frazę miesięcznie w top3 :) Tak chyba z "gruchy" strzeliłeś z tą kwotą...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

podstawa to dobry patent, czym bardziej niszowy tym lepiej, blake ma niezły, stronki wchodzą ładnie, gorzej z trwałością wyników. W zeszłym roku znalazłem lukę w algorytmie, stronki wchodziły jak szalone, łatwą frazę robiło się 2 linkami, top 30 na sex 20 -stoma. Niestety, przy kolejnym update, dziura załatana i du..a, trzeba szukać dalej.

No i w temacie ogólnie wszyscy zapomnieli, że w tym wszystkim i tak nie są najważniejsze miejscówki...

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

10000/6 = 1666 miesięcznie. Załóżmy, że będą to 3 frazy to wychodzi 555 za frazę miesięcznie w top3 :) Tak chyba z "gruchy" strzeliłeś z tą kwotą...
To za malo czy za duzo bo nie rozumiem? Nawet 2 frazy. - wyjdzie po 750 miesiąc.

Jak jest takie łatwe to czemu nie bierzecie zleceń z B na czele, mimo że strona stoi na pozycjonowanie. Przecież to kasa za frajer.

Łatwe może jest wbić strone w topy. Utrzymanie jej tam stabilnie to już inna kwestia, oczywiście to zalezy od branży.

O ile w PP może sposób co tydzień, miesiąc, dwa nowa domena się sprawdza to w normalnym biznesie nie jest to za dobre.

Już się tu i na formum i na pw z kilkoma osobami na temat łatwe/trudne dyskusja toczyła i frazy które robicie i sposoby jakich używają niektórzy są niestety .......

Co do Tr to dla mnie Tr mają strony z ruchem. Jak jest ruch na stronie to znaczy że na jakieś frazy, których ludzie szukają, wychodzi więc ma zaufanie w G.

Ruch zależy oczywiście od branży.

Co do stron to warto mieć linki z różnych miejsc do różnych stron. Jak wytną jeden typ miejscówek to przynajmniej inne zostaną.

I Trust Flow = TR?

https://pl.majestic.com/support/glossary

Każdy system ma własny algorytm do sprawdzania TR. Tak jak pisałem wcześniej TR można tylko oszacować a nie zmierzyć. Dlatego każdy system ma inny parametr TR.

https://www.forum.optymalizacja.com/topic/203952-jak-sprawdzic-miejscowke/?p=1390281

edycja.

Możesz opracować empirycznie swój własny TR, który dla Ciebie będzie odpowiedni.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Bo szkoda mu zabawy jeśli na swoim urobi 3x tyle dzień
Te teksty na forum są fajne. W rozmowach telefonicznych jednak było: Algorytm się zmienia, czasy są nie pewne, nie wiadomo jakie będą efekty, frazy są trudne itp.

Jak by miał 30000 na dzień to by na tym forum nie siedział i z plebsem nie gadał.

Trudne się staje wtedy jak stawiam warunek że minimum 6 miesięcy musi się w top 3 utrzymać w każdej dzielnicy Warszawy.

Ja się już z tym nie zajmuję bo mam więcej i nie muszę. Fakt to też usłyszałem i akurat szanuję uczciwe podejście. ( Ale po co w takim razie wiszą strony na pozycjonowanie z telefonem i ofertą) Sam odpowiem : Bo mogą, albo czekają na jelenia który się na fryzjer Chotomów chce pozycjonować

Są różne podejścia do pozycjonowania, ale wielu z was tego po prostu nie robi poza własnymi branżami. Robicie jeden typ stron i odnosicie to do całego internetu. Albo podajecie takie frazy że nie ma na nich ruchu i chwalicie się że są na 1 miejscu

Ja też porobiłem strony nawet z dużą ilością wyników i powpychałem w topy. Problem w tym że te same metody nie działają w innej branży.

To nie jest personalnie do Blaka. To zbiór doświadczeń z ofert na PW, rozmów na PW i telefonicznych.

nie powiem bo kilka osób naprawdę w/g mojej opinii oczywiście wie co mówi i potrafi ciekawe rzeczy doradzić za co w imieniu swoim i pewnie innych użytkowników dziękuję

Jak by miał 30000 na dzień to by na tym forum nie siedział i z plebsem nie gadał.

Odpalenie monitoringu pozycji i panelu z pp raz dziennie nie jest zbyt czasochłonne :)

Co do wielkiego Google TrustRank to oczywistym jest, że jest coś takiego, a w zasadzie było - w 2008 zostało porzucone

google-trustrank.jpg

Teraz to wymysł piramidowców i innych sprzedawców z allegro

Kody -25% na hosting w biznes-host.pl

@mcmagik ~ maszyna jest tak głupia, jak jej użytkownik

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności