Skocz do zawartości

Jak sprawdzić miejscówkę

Rekomendowane odpowiedzi

O ile w PP może sposób co tydzień, miesiąc, dwa nowa domena się sprawdza to w normalnym biznesie nie jest to za dobre.

Trudne się staje wtedy jak stawiam warunek że minimum 6 miesięcy musi się w top 3 utrzymać w każdej dzielnicy Warszawy.

Widzę, że nie pojmujesz jednej podstawowej rzeczy: Pomyśl - wbijasz dzisiaj coś w topy, wiesz jak, wszystko ładnie pięknie, algorytm rozpracowany, wchodzi wszystko po kolei. Bierzesz takiego klienta, na każdą frazę. Strona stoi stabilnie dzień, tydzień, miesiąc, dwa. Nagle jakiś człek z google sobie myśli - dlaczego oni na nas żerują zamiast płacić za nasze adwordy? OK! MY IM POKAŻEMY! Siada 1000 ludzi z wytycznymi i lecą po kolei ręczne robótki, mają frazy na które mają top5 np upier...lić, albo... zmieniają całkowicie algorytm w taki sposób, że odwracają suwaki (i to w tym roku było widać baaardzo wyraźnie) - wylatuje wszystko i nie ważne czy robił to Szymuś w białym kapeluszu i ręcznie spuszczał się nad każdym linkiem, sprawdzał PR, TR, UFO i chu... wie co jeszcze, czy zrobił to samo Kazek ustawiając blaściora w rumaku i jedną bombą wbił się ponad kapeluszników.

Wytłumacz mi, jak ja mogę dać Ci gwarancję, że będziesz tam 6 miesięcy, rok czy dwa?

Jak by miał 30000 na dzień to by na tym forum nie siedział i z plebsem nie gadał.

Dżentelmeni o zarobkach nie rozmawiają :) powiem tylko, że te Twoje 10k za 6 miesięcy trochę marnie wygląda i to JESZCZE Z TAKIMI WYMAGANIAMI! :D

A co do plebsa to nie przesadzaj ;) Normalni ludzie, czasami komiczni, można się pośmiać nieraz ;)

Ale po co w takim razie wiszą strony na pozycjonowanie z telefonem i ofertą

No wisi, zrobiona lata temu i z tamtych lat jeszcze paru klientów nawet do dzisiaj mam (o dziwo kilku przez ostatnie lata w topach siedzi bez żadnych zawirowań). To co mam usunąć, postawić tam chomika, mikołaja? Jak ktoś wysyła zapytanie to odpisuje, że nie jestem zainteresowany i tyle, ma do wyboru sryliardy fachowców.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

..... Czyli jak sprawdzić, czy portal/strona nie jest spalona w google i link z niej nie przyniesie wiecej szkód jak pożytku.

Na dzień dzisiejszy szkodzą linki z "złego sąsiedztwa" oraz linki z frazą pozycjonującą

chyba bardziej szkodzi brak frazy pozycjonującej, nie ma frazy nie ma topów :)

Trust rank istnieje, tylko nikt nie zna jego wartości bo algo googla jest tajne

problemem w obliczaniu przez ahrefs i majestic TR jest fakt, że trzeba nadać jakieś warunki początkowe TR dla najmocniejszych stron lub/i najgorszych

teraz trzeba jakoś wybrać te strony.. i to jest tylko subiektywna ocena programistów wspomnianych serwisów

w konsekwencji od tych najlepszych i najgorszych stron TR rozpływa się według nadanych warunków początkowych, jako estymacja alg. google

Problem jest taki, że założenie może być baaardzo błędne i teraz idąc po linkach od strony do strony ahrefs czy majestic powielają wielokrotnie błąd

rozwiązanie? ocena trustranku swoją głową lub napisanie swojej wtyczki, która szybko sprawdzi parametry które WEDŁUG NAS wpływają na POZYTYWNY Trustrank

Najlepszy portal branży gier liczbowych Lotto to: Wyniki Lotto NET

Bawią mnie teksty osób które piszą, że wbić jest łatwo ale trudno utrzymać - skoro tak jest to co za problem stawiać setki landingów (i to nie dla programu partnerskiego a dla wlasnej strony ) i wbijać w topy ?

Zamiast płacić Google w modelu cpc stawiacie 100 domen i już po tygodniu macie ruch ?

Zastanówcie się co piszecie i przemyślcie : czemu w największych branżach ( kredyty,kasyna , leki czy też suplementy) duże firmy nie stworzyły sobie działów seo tylko wolały pójść w kierunku PP ?

czemu w największych branżach ( kredyty,kasyna , leki czy też suplementy) duże firmy nie stworzyły sobie działów seo tylko wolały pójść w kierunku PP ?

Optymalizacja kosztów? ;)

Branże, które wymieniłeś stać na to. To taka mała różnica. Stworzenie dobrego Pp to też są nie małe koszty. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

O jej ale burze wywołałem tym tematem :D ..
Wracając do sedna tematu, ... TR jest jedną składową jakości strony ok .. ale jak Wy sprawdzacie bezpieczeństwo miejscówek?
Nie mówie tu o waszych prywatnych zapleczach. Jedna osoba opisała powyżej ze stawia mini stronki i dopiero patrzy jak to się zachowa dalej.. jakieś inne sposoby?

Najnowsza muzyka i nie tylko na https://nuteczki.top a dla kobiet ploteczki na https://ebabki.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności