Skocz do zawartości

Jak sprawdzić miejscówkę

Rekomendowane odpowiedzi

Kwestia jeszcze tego, jak kto definiuje co to jest trust rank.

No :)

Jeśli patrzyć na linki w kryterium "miejscówki podpieprzone przez artystów w DT" i "miejscówki gdzie artystów nie ma" to rzeczywiście można przyjąć taki umowny termin jak tr :) :) :)

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Otwierasz pierwszy lepszy adres na popularne haslo, odpalasz ahrefa i analizujesz.

potem liste testowych podobnych hasel dopalasz z tych miesc i analizujesz wplyw.

albo na chama na skroty mozna tez wpisac rozmaite hasla jak Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/kompan/

Czyli jak sprawdzić, czy portal/strona nie jest spalona w google i link z niej nie przyniesie wiecej szkód jak pożytku

W zasadzie jest skuteczny sposób, chociaż nie jedyny.

Sprawdzić czy portal / strona / podstrona jest w wynikach i czy uda się zaindeksować.

Ważny też jest osławiony TR, ale nie konieczny.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

@up większych bzdur dawno nie czytałem, celowo chcesz robić komuś wodę z mózgu czy na prawdę tak myślisz?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Jeśli patrzyć na linki w kryterium "miejscówki podpieprzone przez artystów w DT" i "miejscówki gdzie artystów nie ma" to rzeczywiście można przyjąć taki umowny termin jak tr :) :) :)

Nie.

Trust rank danej domeny to stopień zaufania Google do tej domeny.

Jest wyznaczany przez jeden prosty czynnik: ile razy w ciągu całej historii domeny było akcji oznaczających niedozwolone działania.

Np. jeżeli w domenie były kiedykolwiek przeprowadzane działania ręczne to TR jest w tym momencie niski, nawet jeżeli te działania zostały cofnięte.

Jeżeli były nienaturalne linki: TR zostaje obniżony, i tak dalej.

TR jest resetowany tylko przy zmianie właściciela domeny.

Na dobry TR trzeba pracować minimum dwa lata, młoda domena nie może zdobyć dużego zaufania, może za to je szybko stracić i nigdy nie odzyskać, no chyba, że zmieni się właściciel domeny.

Wysoki TR oznacza dużo punktów dla nowej treści pojawiającej się w serwisie. Tylko tutaj w grę wchodzą jeszcze inne czynniki, ale już mi się nie chce rozpisywać.

ale już mi się nie chce rozpisywać

Tak, lepiej nie pisz, bo zaraz się dowiemy, że to kosmiczna energia z marsa oddziałująca na sieć neuronową serwerów googla ma znaczenie.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Ale to nie był dowcip :D Dowcipem zajechałeś wyżej.

Jest wyznaczany przez jeden prosty czynnik: ile razy w ciągu całej historii domeny było akcji oznaczających niedozwolone działania.

To powiedz jak go sprawdzić dla miejscówek? :)

M

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Prosty test, nie jest doskonały, bo jest to trudno mierzalne, ale daje pewne pojęcie:

- wybierasz łatwą frazę

- musisz posiadać dwa serwisy o bardzo podobnej tematyce: jeden z wysokim TR, drugi z niskim

- na obydwu serwisach tworzysz podstronę która jest kiepska, a nawet bardzo kiepska (mało treści albo DC), ale przez linkowanie wew. i tytuł nakierowujesz ją na wybraną frazę: tylko tutaj zarówno tytuł jak i linkowanie wew. musi być takie same (przynajmniej tytuł)

Wynik:

- dla serwisu z wysokim TR taka nowa treść dostaje bonus i potrafi się wbić w ciągu kilku dni na 1-3 miejsce bez żadnych dodatkowych linków

- dla serwisu z niskim TR nowa treść będzie bardzo daleko, albo w ogóle nie znajdzie się w indeksie, podbić pozycję będzie można jedynie linkami

bo jest to trudno mierzalne,

Parametru TR nie można zmierzyć a jedynie oszacować, bardziej lub mniej trafnie.

Można posłużyć się kilkoma narzędziami dostępnymi w necie. Między innymi Alexa, MozTrust, TRC itp. Należy jednak pamiętać, że są to dane szacunkowe gdyż google nie ujawnia tego parametru a wręcz wprowadza w błąd twierdząc, że nie istnieje. Podobnie jest obecnie z PR.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

I naprawdę tak sprawdzasz np. 500 miejscówek?

No to szacun.

M

Nie, rzadko robię takie testy, ale chciałeś test to Ci pokazałem :)

Sprawdź sam i się przekonaj, tylko pamiętaj o tym co napisałem wcześniej: to nie mogą być świeże domeny, tylko takie, które mają tego samego właściciela od minimum 2 lat.

Edit: tzn. inaczej: domeny mogą mieć od niedawna nowego właściciela, jeżeli przed zmianą był wysoki TR. TR jest resetowany np. dla zbanowanej domeny kiedy zmieni się właściciel i wysyła prośbę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności