Skocz do zawartości

Koniec z naciąganiem przez telemarketerów Już niedługo podczas rozmowy telefonicznej nie będzie można zawrzeć żadnej umowy. ....

MaxPan

Rekomendowane odpowiedzi

Z jednej strony telemarketing jest mega wkurzający, z drugiej strony w wielu branżach to podstawa pozyskiwania klientów. Wolę już chyba 10x dziennie rozłączyć się bez słowa niż 10x dziennie zamykać drzwi przed nosem jakiegoś przedstawiciela, bo jak nie telefonem to zaczną jeździć po domach ;).

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Z jednej strony telemarketing jest mega wkurzający, z drugiej strony w wielu branżach to podstawa pozyskiwania klientów. Wolę już chyba 10x dziennie rozłączyć się bez słowa niż 10x dziennie zamykać drzwi przed nosem jakiegoś przedstawiciela, bo jak nie telefonem to zaczną jeździć po domach ;).

Po domach nie będą jeździć, bo się nie opłaca, a do większości firm i tak nie zostaną wpuszczeni.

Nie wiem po co ta papierologia... Do mnie dzwonili i jak chciałem pogadać, to pogadałem, jak nie chciałem, to mówiłem do usłyszenia, a jak mówiono, że właśnie było losowanie numerów tel i wygrałem hita, to przekazywałem nagrodę osobie dzwoniącej :P

Na głupotę nie ma mocnych, jak się zawierało umowę, bo ktoś ładnie gadał, naciskał, to do kogo płacz? Do ustawodawcy bo nie zakazano takich praktyk? Jeszcze trochę i będzie ustawa jak się samodzielnie podetrzeć...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wolę już chyba 10x dziennie rozłączyć się bez słowa niż 10x dziennie zamykać drzwi przed nosem jakiegoś przedstawiciela, bo jak nie telefonem to zaczną jeździć po domach .

hahahha to trafione w dziesiątkę :)

Au Pair to nie tylko nauka języka obcego ale także wspaniała przygoda:)

Nie wiem po co ta papierologia...

Nie tak do końca już 2 razy odkręcałem umowy "zawarte" przez teściów przez telefon. Jeden raz pomogła tylko interwencja rzecznika praw konsumentów.

@Max, ok, ale teściowie musieli sami się na to zgodzić, a nie ktoś za nich podjął decyzje ;)

Wiem, że teraz osoba mówiąca TAK ZGADZAM się na każdą ofertę, będzie miała lżej, ale czy to wyleczy ją, sorry (nic personalnego i nic do konkretnych osób, ogólnie pisze), z głupoty?

- Reklama -

Ja tylko mówię, że osoby w pewnym wieku nie mogą adekwatnie reagować na chwyty marketingowe nieuczciwych sprzedawców.

Mój teść do dzisiaj nie wie co to HD i czemu telewizor HDready to nie FULLHD, czy będąc w PLIS GSM od samego początku jemu ciągle wciskają na abonament 50 zl telefon dla emerytów za 120 zł a on może mieć smartfona jakiego sprzeda na allegro za 500 i kupi sobie dalej ten sam telefon za 120:D i inne rzeczy, ale wcale nie jest głupim człowiekiem ma 70 lat i tyle.

Oni żyrują właśnie na takich ludziach.

Żerują nie na niewiedzy, a na naiwności, wiek wiekiem i ja rozumiem to, ale to jak akcje "na wnuczka" :) boli, wiem, sam kilka razy się przejechałem, ale no właśnie, wziąłem na klate i wyciągnąłem wnioski ;)

- Reklama -

Żerują nie na niewiedzy, a na naiwności, wiek wiekiem i ja rozumiem to, ale to jak akcje "na wnuczka" :) boli, wiem, sam kilka razy się przejechałem, ale no właśnie, wziąłem na klate i wyciągnąłem wnioski ;)

Ale wkurzające jest, jak nachalie napierniczają do domów, gdzie mieszkają starsi ludzie i to wykorzystują! Św.Pamięci dziadek mojej żony co chwilę miał jakiś hit w domu: bo "spółdzielnia drzwi wymiania wszystkim za jedyne 999" bo "wnuczka chciała te perfumy, ale jej nie stać (za 100 coś z biedronki po 10 zł) czujnik ulatniania gazu za 360 (w lidlu ten sam za bodajze 29). Dziadek miał coś kolo 80lat i wieśniaki to wykorzystywali.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Wydaje mi się, że nie będzie to problemem. Firmy będą wysyłać umowy przez firmy kurierskie albo co wydaje się być dość kontrowersyjne - linki do akceptacji umów.

Internety robie! Jeśli Ty też to sprawdź nowy SAX.PL - tani hosting www. Kod rabatowy dający 50% zniżki to: [sAX2014].

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności