Skocz do zawartości

Częsta zmiana słów kluczowych

halohalo

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś stwierdziłem, że mam na stronie część nieodpowiednich słów kluczowych. Kilka wywaliłem, kilka dodałem nowych. W sumie kilkanaście razy zmieniałem zanim zadecydowałem jakie zostaną.

No a na koniec się w szok się w..... bo niewiem teraz czy takie częte zmiany są wkazane i jak na to zaraguje np: google.?

Czy moze byc problem z tego powodu?

I jak to sie bedzie miało do katalogów w których już dodałm stronę i które definiowały tą stronę według starych ustawień?

Stary poczytaj sobie o sile BL i o sile contentu i wyciągnij wnioski.

Mam dobry humor dam Ci to na tacy. Twoja pozycja zależy w większym stopniu od BL (wpisów w katalogach) niż od tego co napiszesz na stronie - a zmieniał sobie do woloi bo wpisów w katalogach i tak nie amienisz.

Jeżeli chodzi o słowa kluczowe na stronie czy to w meta czy w tekście strony to muszą się zgadzać z frazami na które pozycjonujesz, jedno co musisz wiedzieć to to, że jak diametralnie chcesz zmienic frazy to musisz mieć do tego własne zaplecze bo nikt nie umieści Ci wpisu w katalogu tej samej strony która już tam istnieje drugi raz z innym tytułem.

@nimek humor masz dobry ortografie znacznie gorszą ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Hej,

sam miałem z tym problem. Znacznie bardziej doswiadczone osoby ode mnie już Ci powiedziały, że na dłuższa meta to co masz w linkach z zewnątrz jest ważniejsze niż to co na stronie. Chyba po prostu lepiej wcześniej sie trochę zastanowić, ruszyć z wszystkim z tydzień później, ale mieć wszystko przemyślane niż "walić na pałę". Już wspomniano zresztą, że liczba dobrych katalogów jest ograniczona

Warto uzyć przy okazji zrobić krótką ankietę wśród znajomych, popytać co oni by wpisywali, odrzucić najbardziej konkurencyjne frazy, zostwawić najbardziej obiecujące i te najbardziej konkretne (ma lepszą wartość słowo "opony Warszawa" dla osoby, która sprzedaje opony tylko w Warszawie niż samo hasło "opony", zreztą jest łatwiejsze do wypozycjonowania.

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

A tu mozesz sobie przeanalizowac frazy:

https://www.seochat.com/seo-tools/keyword-suggestions-google/

Parkietland oferuje parkiety i podłogi egzotyczne.

Dysponujący pokojami jedno, dwu, trzy i cztero osobowymi Dom Pomocy Społecznej Parkosz.

Ustroń to ceniony ośrodek wypoczynkowy i wczasowy leżący w Beskidzie Śląskim nad rzeką Wisłą. Ustroń posiada wyśmienite warunki do rekreacji.

tych najważniejszych i tych według których pozycjonuje nie wywaliłem, poprostu część "drugorzędnych" wymieniłem na te, które według narzędzi wskazywały na większą ilość wyszukiwań przez internautów.

Bardziej się martwiłem tylko tym, że dokonałem kilkanaście zmian na raz (bo przy okazji podglądałem sobie każda zmianę na stronię z analizą takich rzeczy)

No ale jak twierdzicie że wszystko ok to sie cieszę. Linki oczywiście dodaje do katalogów.

Dzięki za odpowiedzi

P.S.

Zmiany budowy strony (kodu) nieszkodzą jesli są właściwe i wynikają z analizy efektów pozycjonowania. Jesli chcesz zmienic o ponad 90stopni strategie pozycjonowania, to jesli strona przedstwaia jakaś wartość jako zaplecze lepiej ją na to przeznaczyc a stworzyc nowa domene(subdomene) i nowa strone dla nowych potrzeb.

Parkietland oferuje parkiety i podłogi egzotyczne.

Dysponujący pokojami jedno, dwu, trzy i cztero osobowymi Dom Pomocy Społecznej Parkosz.

Ustroń to ceniony ośrodek wypoczynkowy i wczasowy leżący w Beskidzie Śląskim nad rzeką Wisłą. Ustroń posiada wyśmienite warunki do rekreacji.

Ja też się pospieszyłem z anchorem, ale w większości katalogów można dodać link w kilku kategoriach - dodaj raz jeszcze z innym opisem. Takze nie ma się co przejmować zbytnio (jak dodawałeś po jednym linku wcześniej).

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności