Skocz do zawartości

Responsywny sklep vinnst.pl

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

@Xann - ja lubię oglądać, dlatego lubię kiedy wchodząc na podstronę kategorii widzę na raz choćby 12-15 produktów, jestem w stanie "skanować ofertę". Twoja strona jest spoko, ale dla producenta z katalogiem produktów, a nie dla sklepu.

Widzę po realizacjach, że macie fajnego grafika i potraficie zrobić fajny sklep https://www.xannshop.com/2/4. Po co kombinować na siłę z takimi cudami?

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

wyszło na to że w dziale -> Strony do Oceny

o góstach się nie dyskutuje

-> to ciekawe o czym się dyskutuje :D

to może następną ocenę zamieść w dziale -> Dowcipy :D

NIe chodzi o czytanie czy oglądanie tylko o zachowanie proporcji. Jak mam obrazek produktu jakiejś kwadratowej poduszki, która nie wiem do czego służy to chciałbym móc przeczytać o co chodzi . A tam jedno lakoniczne zdanie. To nie zachęca do zakupu. Nawigacja jest dla mnie uciążliwa - odczucie.

Mogą być strony właściwie całe graficzne i to nie przeszkadza. Są i takie że właściwie tylko tekst dominuje - nie ma to znaczenia.

Weź pod uwagę że ludzie są przyzwyczajeni do pewnych schematów. allegro, empik, smyk, agito, ebay, merlin, ikea, itp. Tam od razu wiadomo czego szukać, łatwo nawigować po kategoriach i łatwo obsługiwać.

Ja robiąc projekty usability staram się te przyzwyczajenia wykorzystywać a nie robić wszystko od początku. po co uczyć ludzi na nowo jak można wykorzystać ich przyzwyczajenia.

Poza tym że obrazek mam na 1,5 wysokości ekranu i nie mogę się od razu zorientować o czym jest strona to jeszcze :

Co to jest?

"Za oknem robi się co raz ciemniej, to jasne – dzień staje się co raz krótszy! Oznacza to tylko jedno! Zbliża się okres zimowo-świąteczny!
Aby wprowadzić odpowiedni nastrój w Twoim otoczeniu koniecznie zaopatrz się najpiękniejsze poduszki z motywami zimowymi – śnieżki, wzorki norweskie czy jelonki. Mamy też w naszej ofercie poduszki świąteczne – z odlotowymi Mikołajami, reniferami lub oryginalną bombką.
Poczuj magię świąt z naszymi poduszkami."

Ja jestem pan ortograf, ale tekst jest ..... nie wiem oczym.

Tekst ma sprzedawać. Tego mnie uczono. Są strony gdzie tekst jest tak napisan, że nawet jak chcesz przestac czytać to nie możesz.

Sory ja bym takiej strony nie kupił, no może jeszcze kwestia za ile, ale są ludzie którzy nie znają się na temacie i wezmą. masz fajne sklepy od presto, od sote.

Na pocieszenie konkurencja wcale nie ma lepiej tego zrobionego ( może się ktoś nie potrzebnie wzorował)

....

Weź pod uwagę że ludzie są przyzwyczajeni do pewnych schematów. allegro, empik, smyk, agito, ebay, merlin, ikea, itp. Tam od razu wiadomo czego szukać, łatwo nawigować po kategoriach i łatwo obsługiwać.

.....

I wszystko stało się jasne, przeczytaj ze napisałem że to sklep responsywny RWD, a nie wiem czy zdajesz sobie sprawę że żaden z wymienionych przez Ciebie nie jest responsywny

Jeżeli kiedyś zdarzy ci się projektować sklep RWD dowiesz się jakie są ograniczenia w tej kwestii i dlaczego empik czy allegro nie ma RWD ;-)

Marketing internetowy dla firm

Jeżeli kiedyś zdarzy ci się projektować sklep RWD dowiesz się jakie są ograniczenia

a jak Tobie się zdarzy to też daj znać bo piszesz jedno a robisz drugie :D

@kayman - łatwiej CI będzie ogarnąc temat jak zorientujesz się co oznacza sklep/strona responsywna

oto tajemnica Twojej responsywności -> https://getbootstrap.com/ przy czym nikt nie doczytał do końca jak to działa i nie pomyślał że wciska mianianę :D

btw. tymi 15 dodatkowymi js'ami chyba chcesz zarżnąć smatfony doprowadzając stronę do większego współczynnika odrzuceń -> świetna robota :D

Na całą krytykę odpowiadasz tylko, żeby brać pod uwagę, że to sklep RWD. Tylko w takim razie po co robić sklep responsywny skoro to nie działa? Jesli z responsywności skorzysta 5% userów, a pozostałe 95% zamknie kartę, to średni biznes ;).

Moim zdaniem póki u nas monitor 22''+ nie będzie takim standardem jak obecnie 15''-17'' to takie strony nie będą miały sensu jako sklepy. W firmówkach/ofertówkach jeszcze można przeżyć.

....Tylko w takim razie po co robić sklep responsywny skoro to nie działa? ...

1. Bo Google zaczeło tego odnas tego wymagać co w niedalekiej przyszłość bedzie już wymogiem a nie standardem a strony nie responsywne bedą w rankingu obniżane

2. Sprzedaje sprzedaje :)

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności