Skocz do zawartości

Responsywny sklep vinnst.pl

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

zaszczyt zaprezentować nasza najnową relalizacje jaką jest responsywny sklep

Nie jest najgorszy, jak na pierwszy raz. Widziałem gorsze.

Zaletą morze być szybkość ładowania na mobilu gdzie inne sklepy nie doruwnóją. ;)

przewijanie jednak należy skrucić .

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

RWD nie może być ograniczeniem i wytłumaczeniem dla braku funkcjonalności.

Jak miałbym kupić poduszkę kwadratową to chcę wiedzieć czy zmieści mi się w salonie, czy będzie większa czy mniejsza od mojej szafy, kominka, samochodu czy to wielkość bombki na choinkę.

Chcę wiedzieć z czego jest wykonana czy sztuczna czy nie, ile ma domieszek jakie farby użyto do nadruku itp

Ot takie pragnienie kupującego. To nie sklep gdzie pobierasz towar z półki tylko sklep internetowy w którym można zwrócić towar.

Jak nie będzie wymiarów i podstawowych informacji to pomimo tego, że gdy tylko zasiądziesz wygodnie w fotelu i oprzesz się na tej niezwykle funkcjonalnej, ale za małej lub za dużej, poduszce, która w niezwykły sposób ukoi twoje urażone przez nas ego i pozwoli ci spojrzeć na twój wyjątkowy produkt z punktu widzenia klienta i jego jakże ważnych pragnień, klienta, który chce wiedzieć co kupuje i wyobrazić sobie niezwykłe doznania jakie może odczuć biorąc do ręki tą poduszkę ,śnić niecodzienne sny i pokazać wszystkim swoim znajomym, rodzinie i dziewczynie przechadzającej się z psem dzień w dzień przed jego oknami, tą poduszkę, którą właśnie dostarczył mu w ekspresowym tempie kurier i która okazała się .... chyba za mała, a może za duża, a może ....jakaś nie taka jak sobie to wyobraził, jak odebrał to jego mózg, który wygenerował wyobrażenie poduszki która będzie miała określone wymiary, fakturę i ....... będzie po prostu wyjątkowa. W tej sytuacji nie będzie miało znaczenia że za oknem właśnie robi się ciemno bo jasnym jest że o tej godzinie dzień mimo tego ze krótki jest widny i oznacza to że brakuje podstawowych informacji, które sprawiły by, że wzorki i reniferki były by naprawdę nieprzeciętne.

W skrócie jak nie podasz wymiarów to nie wyrobisz na zwroty. :)

Google nie ocenia czy jest rwd czy nie a sprawdza czy w wersji mobilnej strona jest dobrze czytana i tyle. Można zrobić RWD albo krótki skrypt do wersji mobilnej i to też nie przeszkadza.

Dostałeś masę informacji, które pomogą usprawnić ten projekt. To czy to zaimplementujesz czy nie to już twoja sprawa. Sklep ma sprzedawać. Jak nie będzie klient nie będzie szczęśliwy.

P.S. Ja robiąc strony daje je raczej do testowania zwykłym użytkownikom, znajomym i zbieram uwagi. Dostosowuję to do ich potrzeb i robię testy. Sprawdzam ruch, ścieżki poruszania się klienta itp. Na podstawie tego można sporo osiągnąć.

Jak w każdym projekcie trzeba sobie wyznaczyć cel: Zakup, kontakt, przyjazd do sklepu, lub jakikolwiek inny.

To najlepiej dać kobietom w wieku od 26 do 50 lat do przetestowania, bo wtedy najwięcej takich dupereli kupują. Nasze zdanie ma tu mniejsze znaczenie niż grupy docelowej

EDIT:

Sorki. Dopatrzyłem się tych wymiarów w drugiej kolumnie opisu, ale dopiero za 4 podejściem. Można by to wyeksponować może trochę bardzieć

1. Bo Google zaczeło tego odnas tego wymagać co w niedalekiej przyszłość bedzie już wymogiem a nie standardem a strony nie responsywne bedą w rankingu obniżane

Google wymaga też, aby nie wymieniać się linkami i nie korzystać z swl'i ;). Po pierwsze nie wymaga, a sugeruje - nie wierzę, że w ciągu najbliższych 10 lat posiadanie strony rwd będzie dawało przewagę w stosunku do posiadania normalnej strony.

Ale jeśli sprzedaje to dla mnie koniec tematu - to jest najważniejsze i po to to wszystko robimy :).

Skoro reklamujesz oprogramowanie e-sklepu to powinieneś posiadać także parę propozycji szablonów. Oprogramowanie jest powiązane z wizualizacją sklepu (czyli szablonem), którą widzi klient. Coraz więcej osób decydujących się na e-sklep, podejmuje decyzję wybrania danego oprogramowania, ze względu na szablony dołączone do oprogramowanie e-sklepu.

W web designu nie ma trendów tak jak w modzie. Każdy kto zrobi coś dobrego i na wysokim poziomie jest w stanie to sprzedać.

Także warto się zastanowić nad tym czy jest sens poświęcać czas na coś pospolicie przeciętnego, czy też na coś wyróżniającego się z tłumu pospolicie przeciętnych.

@Ucze się całe życie - ja dostarczam oprogramowanie sklepu ;-)
W takim razie odwołuję wszystko odnośnie tekstów.

Na dużym monitorze 19" ładnie się to prezentuje, na 17" uchodzi. Na 15,6 już nie widać za dużo ( a takich laptopów najwięcej). Na smartfonie całkiem dobrze, szybko się ładuje, ale za dużo przewijania. Na tablecie nie sprawdzałem.

Nie przechodzi do płatności po zatwierdzeniu koszyka

Ja jednak zmniejszył bym ten slajd na głównej stronie i może dał go na 2/3 szerokości a z boku menu do najważniejszych kategorii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności