Skocz do zawartości

Ogromny wzrost kliknięć - nic nie zmieniałem?

Dustean

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj miałem wzrost kliknięć w AdSense - w stosunku do średniej z dotychczasowych dni, wczorajszy wzrost był większy o jakieś 180% - dzisiaj z kolei patrzę na kliknięcia w AdSense i znowu jeszcze większy wzrost - teraz o jakieś 800% o ile nie lepiej :) Jedyna zmiana jaka była, to taka, że zareklamowałem stronę poprzez AdWords, ale nie powiem, żeby oglądalność mi ogromnie wzrosła... Boję się, żeby nie było teraz z tym jakiś problemów ze strony Google. Po otrzymaniu, jakiś czas temu listu, że odnotowali fałszywe kliknięcia, boję się, żeby nikt mi nie naklikiwał - i żebym nie miał przez to problemów ;) Co można zrobić w takiej sytuacji? Pisać do nich maila, że jest taki wzrost kliknięć? Reklamy na stronie są całkiem nieźle rozmieszczone, ale jeszcze takiej klikalności, to ja nie miałem...

Ps. Swoją drogą, to trochę przesada, żeby trzeba było się martwić, że są dobre wyniki ;)

Zobacz smieszne filmiki na fume.pl :: Miej zawsze dobry humor :)

Oby tak było - ja z kolei kiedyś też miałem taki skok (w zasadzie do 80% CTR) - i wtedy w statach okazało się, że jest mnóstwo wejść bez referera z tych samych adresów ip robiących jedną odsłonę strony.

Proponuję przeanalizować co się da (np. pod kątem takich jednoodsłonowych wizyt).

Proponuję przeanalizować co się da (np. pod kątem takich jednoodsłonowych wizyt).

A jak można to przeanalizować? :(

analizując logi serwera - "ręcznie" lub przy pomocy analizatora logów

lub

analizujac statystyki - jeśli nie masz dostępu do logów (bo i takie sytuacje się zdarzają)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności