Skocz do zawartości

Baza maili firm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nie wiedziałem za bardzo w którym dziale zamieścić więc napisałem tutaj

Miałbym pytanie

Potrzebował bym zakupić bazę e-maili firm, znalazłem kilka stron oferujących takie bazy,

ale przed zakupem, chciałbym zasięgnąć informacji

Może ktoś wie, albo korzystał z takich baz i mógłby mi coś polecić?

Pewnie z panoramy firm była by największa i najbardziej aktualna, ale pewnie się cenią więc nawet ich nie pytam,

Chodzi mi o jakieś tańsze rozwiązanie:)

2.png

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

ar4, a powiedz, która baza nie jest "przejechana" na tysiące możliwości? Jak tylko pojawi się jakiś nowy adres email firmy to rzucają się na nich spamerzy jak hieny i ślą setki reklam dziennie.

Każdą bazę, którą kupisz będziesz miał zaspamowaną ze wszystkich stron, dlatego liczy się tylko taka, która jest aktualna. Jeszcze ważniejsza jest wysyłka, dobrze przeprowadzona kampania daje szansę na dotarcie listu do firm bez trafienia na filtry antyspamowe.

Wielu niestety nie wie jak poprawnie przygotować kreację, jakie wymogi prawne i strukturalne kodu powinna zawierać dlatego mailingi są nieskuteczne.

Dobra wysyłka jest droga bo aplikacje, serwery, domeny, adresy IP, klucze etc. kosztują swoje, a za 100 czy 500 zł wysyłka do 1000 000 odbiorców jest g.... warta i przeprowadzona najprawdopodobniej z poziomu php.

Tworzenie profesjonalnych zaplecz, Presell Pages, multikody, katalogowanie, kampanie mailingowe i wiele więcej. Oferty na stronie https://one-solution.pl/

Ja mam bazę maili około 500 000 (nie firmy)

jaka cena?

oczywiście "nie firmy" wyraziły zgodę na mailing i przekazywanie oraz sprzedaż maili innym podmiotom a sama baza zgłoszona jest w giodo.. pełen legal będzie prawda?

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

@mcmagik poczytaj odnośnie tego i wtedy napisz. Ja nie sprzedaję maili, pobieram opłatę za ich selekcję i takie tam, a skąd je mam ? Ogólnodostępne źródła :) A co do wysyłki to zapytanie o przesłanie oferty jest legalne.

Sam pewnie pchasz spamu, że aż buczy lub kupujesz lewe wysyłki.

Ja swoje wysyłam w pełni legalnie, ze stopką i zgodą właścicieli adresów e-mail.

Tworzenie profesjonalnych zaplecz, Presell Pages, multikody, katalogowanie, kampanie mailingowe i wiele więcej. Oferty na stronie https://one-solution.pl/

Ogólnodostępne źródła

Takie coś w przypadku prywatnych maili po prostu nie istnieje - polecam kontakt z Inspektorem z GIODO to Cię oświeci.. Zbieractwo w internetach to nie jest pozyskiwanie zgody na mailing - to zwykłe napyerdalanie spamem.

Nie sprzedaję, nie "udostępniam", nie pcham spamu - moja baza liczy ~3000 legalnych rekordów, z których każdy został potwierdzony metodą double opt-in, gdyż tylko ta metoda daje pewność, że odbiorca rzeczywiście wyraził zgodę na mailing. Mailing wysyłam tylko dla powiązanej ze mną działalności co każdorazowo ujęte jest w regulaminie mailingu.

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Chyba nie czytasz tego co napisałem. Wszystkie zebrane maile z sieci nie posiadają zgody, więc trzeba wysłać zapytanie o możliwość przesłania oferty. Bazy, które wykorzystuję dla siebie i klientów są legalne, a rekordów jest blisko 2 000 000, z czego jestem właścicielem wielu witryn i posiadam zgody każdego z użytkowników. Zgoda potwierdzona zarówno akceptacją regulaminu jak i kliknięciem w link przesłany na pocztę. Na resztę wysyłek posiadam umowę z właścicielami serwisów i tam również jest wzmianka, że każdy użytkownik wyraził zgodę na otrzymywanie treści w formie reklamy.

Widzę trochę odpowiedzi ale nic konkretnego :(

W panoramie oferują że mają ponad 2 miliony firm, spora baza by z tego była

Doszedłem do wniosku że można było by ją samemu zrobić

(excel oraz ręczne kopiuj wklej)

Samemu to raczej nie wykonalne pewnie dobił bym do 1000 i dał sobie spokój

Ale jak było by kilku chętnych

Każdy po kategorii i jazda:)

Ewentualnie jakiś prosty skrypt napisać z dodawarką umieścić na serwerze

zrobić rejestrację i baza dostępna dopiero dla użytkownika po dodaniu określonej ilości e-maili firm

Tylko nie wiem czy było by to tak za bardzo legalne?

Tak kombinuje jak tanio bazę zdobyć

Pozdrawiam

2.png

Doszedłem do wniosku że można było by ją samemu zrobić

(excel oraz ręczne kopiuj wklej)

Samemu to raczej nie wykonalne pewnie dobił bym do 1000 i dał sobie spokój

Ale jak było by kilku chętnych

Każdy po kategorii i jazda:)

Tak kombinuje jak tanio bazę zdobyć

a godzina Twojej pracy ile kosztuje? 10 gr ? miska ryżu/ dzień?

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Mogę zaoferować program okienkowy do ekstrakcji adresów e-mail z stron www który radzi sobie w zasadzie z każdym zabezpieczeniem o ile email jest tekstem w tym javascript z którymi skanery PHP nie mają szansa + odpowiednie filtry treści stron z których pochodzi dany e-mail dzięki którym liczba nie-firmowych e-malii znacznie maleje. I rozwiązania dedykowane pod konkretne targety źródeł e-maili, co umożliwia dotarcie do konkretnego grona odbiorców.

Program nie jest w wersji pudełkowej, ale mogę w ciągu kliku dni jako taki przygotować o ile liczba osób zainteresowanych będzie wystarczająca. Wiec jeśli takowe Osoby są zapraszam do kontaktu. Adres strony gdzie jest kontakt do mnie znajduje się w stopce.

:pisze:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności