Skocz do zawartości

509 Bandwidth Limit Exceeded

Dustean

Rekomendowane odpowiedzi

Taki komunikat mam, jak wchodze na strone. FTP normalnie śmiga, strona hostingodawcy również - a sama strona nie działa :| Wątpię, żeby generowało mi taki ruch na stronie, poza tym miesięczny transfer mam z całkiem sporą nadwyżką - zatem co może być tego przyczyną? Czyżby jakiś pomiot chciał się pobawić i zablokować mi stronę? :(

Zobacz smieszne filmiki na fume.pl :: Miej zawsze dobry humor :)

A co ? Nie kontrolujesz statystyk ?

Przecież chyba twój usługodawca dałe do serwera statystyki transferu ?

Zerknij w traffic i masz odpowiedź, skąd my możemy wiedzieć czemu przekroczyłeś transfer,

a może komuś podpadłeś :( ?

Może spamerzy z Chin się buntują przez Tokeny i zżreają trafiic, to by dopiero było !

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Właśnie staty kontroluje i dlatego to zdziwienie - bo do skonczenia limitu zostalo jeszcze hohoho... na szczescie juz dziala

Podpaść? Właśnie mam takie podejrzenia - zaczyna mnie to coraz bardziej denerwowac i trzeba sprawe raz na zawsze rozwiązać :(

Zobacz smieszne filmiki na fume.pl :: Miej zawsze dobry humor :)

Podpaść? Właśnie mam takie podejrzenia - zaczyna mnie to coraz bardziej denerwowac i trzeba sprawe raz na zawsze rozwiązać
Ciężko nabić ruch tak, żeby nie było tego widać w statsach. Tak czy siak powinieneś raczej pogadać z hostingowcem.

Swoją drogą dziwne, że po przekroczeniu limitu blokują stronę zamiast brać po prostu kasę. Powiedz co to za hoster, będzie wiadomo gdzie nie iśc.

Swoją drogą dziwne, że po przekroczeniu limitu blokują stronę zamiast brać po prostu kasę. Powiedz co to za hoster, będzie wiadomo gdzie nie iśc.

Takie rozwiązanie nie jest aż takie złe jeśli spojrzysz na to z innej strony. Otóż załóżmy, że masz stronę ze starymi grami i masz je na swoim serwerze - tym samym co strona. I ktoś na innej bardzo popularnej stronie daje link do tych Twoich gier i w ciągu kilku godzin wyczerpuje Ci się limit. W powyższej sytuacji strona zostanie zablokowana a tranfer nie będzie leciał w nieskonczoność - gdy to zauważysz to odpowiednio zareagujesz:

1. albo zwiększysz limit transferu, bo uważasz, że ma to sens i zapłacisz firmie hostingowej po to, by ktoś wzbogacił swoją stronę o darmowy content (bo w taki sposób nie masz nawet wejść na stronę od tamtych co ściągają, więc w reklamę nie klikną)

2. usuniesz grę ze strony i dokupisz tranferu, by strona dalej działała...

Chodzi o to, że w przypadku blokady sam decydujesz czy stać Cię na to, by zwiększyć limit - natomiast w zliczaniu automatycznym nie masz nad tym kontroli i może okazać się, że nie masz z czego zapłacić :rotfl:

A pisze, bo też tak mam i działa to na zasadzie, że ja robię jakąś nadpłatę na konto i w panelu sam zwiększam sobie limit maksymalnie o tyle, o ile mam wpłaconych pieniędzy.

Mnie się wydaje, że to jest najlepsze rozwiązanie, ale pewnie niektórzy wolą gdy się zwiększa automatycznie (sam też kiedyś tak chciałem i wydawało mi się to najlepszym rozwiązaniem)

;) Może oni po prostu podnajmuja konta u jakiegoś dostawcy w USA. Sam pracowałem w firmie hostingowej w Chicago i tam sprzedawali konta reseller i VPS za grosze. Problem był tylko taki, że konto mogło mieć nieograniczona liczbę domen i kont, ale tylko np 60gb transferu. Można więc się było zdziwić. :)

SWoją drogą fajne rozwiązanie dla osób, które chciały mieć tani hosting

Blog - marketing internetowy, reklama w wyszukiwarkach, SEO, SEM, Usability

Darmowe kursy do pobrania: Google AdWords, zaktualizowany kurs Google Analytics

zostanie zablokowana a tranfer nie będzie leciał w nieskonczoność - gdy to zauważysz to odpowiednio zareagujesz
Gdy to zauważę. Powinienem dostać ze 2 wiadomości uprzedzające mnie o zbliżeniu się limitu jeśli domyślnie jest to blokowane. Po zablokowaniu chciałbym też aby odwiedzający zobaczyli ładny i czytelny komunikat co się dzieje (choćby taki jak ma republika).

Poza tym uważam, że hosting kupuje się po to aby udostępnić stronę w sieci a nie udostępnić ją pewnej ustalonej ilości użytkowników.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności