Skocz do zawartości

Podatek za AdSense - osoba fizyczna, inne źródła

andrzej cybulski

Rekomendowane odpowiedzi

Niedawno była podobna sytuacja gość handlował na allegro i US przywalił mu działalność zarobkowa w sposób zorganizowany i ciągły sprawa trafiła do sądu i co? gość wygrał sprawę z US powiedział że sprzedaje towary na allegro hobbistycznie jak znajdę artykuł wstawię linka.

Czy wiesz, że mogą skonfiskować Twój komputer, mogą dostać nakaz wydania logów do Twojego serwera, mogą uzyskać wiele innych danych na podstawie, których udowodnią Ci, że prowadziłeś coś w sposób ciągły i zorganizowany? Wiesz, że mogą przetrzepać Twoje maile? Twój komunikator? Wszystko kolego...i rozumiem, że kiedy udowodnią Ci, że jednak jesteś winny powiesz "ale, ale, ale ja to robiłem hobbistycznie!" no litości..

Po tym tekście widzę że nie ogarniasz za bardzo "prawa" - aby jakiś urząd mógł skonfiskować twój komputer musisz popełnić przestępstwo i prokurator musi wisieć nad tobą po drugie np. ja pracuję na lokalnym hoście więc te logi o których mówisz są czysto wirtualne przecież testuję swoje programy w php takie mam hobby, no i jest jeszcze jeden szkopuł zawsze możesz zażądać widzenia z naczelnikiem US i powiedzieć mu że urzędnik który wysłał do ciebie to głupie pismo jest niekompetentny i albo cofną swoją decyzję albo nie powinien pracować w US.

Po Twojej wypowiedzi bez trudu można poznać, że nigdy nie miałeś kontroli skarbowej na głowie - i to tyle w temacie - wiesz lepiej więc dalsza dyskusja nie ma sensu...

• Odpowiedzi 30
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności