Skocz do zawartości

Chciałbym wypozycjonować stronę

daniek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Jakiś czas temu pozycjonowałem swoją stronę, niewiele robiłem w tym kierunku ale byłem raczej zadowolony z efektów. Teraz nie mam czasu na grzebanie w sieci i wolałbym to komuś zlecić. Nie chciałbym jednak by MOC linkowania była uzależniona od jednego podmiotu (osoby lub firmy).

Polecacie jakieś konkretne osoby, firmy (najlepiej kilka) które by się tym zajęły? Może ktoś z Was?

Co jest obecnie skuteczne w pozycjonowaniu? Nie chodzi mi o tajniki ale ogólne sprawy (zaplecze? katalogi?)

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Cześć. Jakiś czas temu pozycjonowałem swoją stronę, niewiele robiłem w tym kierunku ale byłem raczej zadowolony z efektów.....

Co jest obecnie skuteczne w pozycjonowaniu? Nie chodzi mi o tajniki ale ogólne sprawy (zaplecze? katalogi?)

Obecnie najskuteczniejsze jest SQL injection lub znalezienie luki w XSSa

Obecnie najskuteczniejsze jest SQL injection lub znalezienie luki w XSSa

Po ostatniej aktualizacji raczej MXP i wszelkiego rodzaju przejęcia.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Jaja sobie robicie, o czym Wy piszecie? Pytam poważnie.

Jaja to sobie Ty robisz dając takie porady jak na tym megacośtam.pl

przykład: chałupnictwo - ja dawałem prace chałupniczą, gdzie w momencie szczytu pracowało kilkanaście osób u mnie zarabiając po 50-200 zł/dzień, było tak przez kilka lat, zaprzestałem kilka miesięcy temu. Więc nie gadaj pierdół, że chałupnictwo to oszustwo, jak się na tym kompletnie nie znasz.

Ile z tych megabiznesów prowadzisz? Jakoś nie zauwazyłem, żeby Bill Gates albo Ryszard Czarnecki prowadzili bloga o mega pomysłach na suuuper biznes :)

zamiast "Chałupnictwo to bujda" powinieneś napisać "megabiznesy to bujda"

z pozdrowieniami

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...

zamiast "Chałupnictwo to bujda" powinieneś napisać "megabiznesy to bujda"

Generalnie cały polski Copywriting to chałupnictwo. Większość SEO podobnie.. i przychodzi taki do chałupników po radę.. :) ot paradoks ;)

Autorze, jak nie chcesz "mocy" jednej, sprawdzonej i solidnej osoby/firmy to zakup sobie 10x pozycjonowanie za 9.99 na alledrogo i będziesz miał temat załatwiony na cacy :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Autorze, jak nie chcesz "mocy" jednej, sprawdzonej i solidnej osoby/firmy to zakup sobie 10x pozycjonowanie za 9.99 na alledrogo i będziesz miał temat załatwiony na cacy :)

z tym 'sprawdzonej' to nie przesadzaj ;-) autor wątku po prostu szuka gotowca na tacy i tyle, a wystarczy wrzucić dowolną szukajkę: google, allegro, szukajka PiO (dział ogłoszenia), ale nie... myślenie boli, lepiej napisać tutaj: poleccie kogoś sprawdzonego i już, po co się wysilać.

Mam wrażenie, że pokolenie NależyMiSię zaczyna tutaj coraz bardziej dochodzić do głosu :)

Chciałbym wypozycjonować stronę

Powiem Ci, że nie ty jeden, śmiem szacować, że 100% użytkowników tego forum chciałaby tego samego. Dlaczego udaje się to tylko co 10-temu albo i lepiej?

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

bo pozycjonowanie to loteria

:)

Tak właśnie myśli 9/10 i dlatego jest jak jest. Albo inaczej - 9/10 NIE MYŚLI :)

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Niektórzy tutaj to kompletni frustraci, niektórzy, a jeżeli ktoś czuje się urażony to właśnie o niego chodzi. Chyba że ma ktoś zły dzień to ok.

Co do chałupnictwa. @Modrzew - jak wpiszesz sobie chałupnictwo na najpopularniejszych portalach z pracą to są to zajęcia które są opisane w przywołanym powyżej artykule. Copywriting, dodawanie wpisów na forach tematycznych by je rozhulać, prowadzenie profili na portalach społecznościowych, czy call center to w tym rozumieniu nie chałupnictwo. A jak nie wierzysz to poszukaj sobie zajęcia pod frazą chałupnictwo. Życzę sukcesów w klikaniu w buxy, inwestowania w piramidki ponzi i wysyłania kasy na dowód wiarygodności. Rozumiesz teraz? :)

@Nikonem

Nie lubię słowa "Mega" - ale chyba nie zapomnisz domeny? Co do pomysłów to kwestia gustu. Krąży powiedzenie że pomysł to ułamek sukcesu i że każdy w roku wpada na kilka pomysłów, wartych milion. Ktoś chce to skorzysta z bloga, ktoś nie będzie chciał to ok.

Powiem Ci, że nie ty jeden, śmiem szacować, że 100% użytkowników tego forum chciałaby tego samego. Dlaczego udaje się to tylko co 10-temu albo i lepiej?

Nie chcę pozycjonować osobiście. Inaczej bym o tym nie pisał. Tylko skrupulatnie pozycjonował stronę do top 3, co też mi się udało kiedyś - po pandzie i pingwinie. Z tymi wieloma źródłami pozycjonerów chodziło o dywersyfikację metod, która może być powtarzalna w przypadku innych ich klientów.

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności