Skocz do zawartości

Chciałbym wypozycjonować stronę

daniek

Rekomendowane odpowiedzi

chodziło o dywersyfikację metod

Nie da się tak zrobić. Bo albo robi to jedna osoba i ma na to plan jakiś, rozłoży sobie linkowanie w czasie, dobierze miejscówki itd, albo zlecisz kilku i w tydzien kazdy przylozy po swojemu i domena do kosza ;) Jest takie przysłowie "gdzie kucharek sześć..."

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Niektórzy tutaj to kompletni frustraci, niektórzy, a jeżeli ktoś czuje się urażony to właśnie o niego chodzi. Chyba że ma ktoś zły dzień to ok.

dziękuję :D

Co do chałupnictwa. @Modrzew - jak wpiszesz sobie chałupnictwo na najpopularniejszych portalach z pracą to są to zajęcia które są opisane w przywołanym powyżej artykule. Copywriting, dodawanie wpisów na forach tematycznych by je rozhulać, prowadzenie profili na portalach społecznościowych, czy call center to w tym rozumieniu nie chałupnictwo. A jak nie wierzysz to poszukaj sobie zajęcia pod frazą chałupnictwo. Życzę sukcesów w klikaniu w buxy, inwestowania w piramidki ponzi i wysyłania kasy na dowód wiarygodności. Rozumiesz teraz? :)

nie rozumiem... wpakowałeś wszystko do jednego worka - i chałupnictwo i wyłudzenia... na wyłudzenia są paragrafy i... akurat policja sobie nieźle z tym radzi - wiem, bo korzystałem ostatnio i koleś dostał "celowe wprowadzanie w błąd w celu uzyskania korzyści materialnej" czy jakoś tak... fakt, że trochę trwało, ale ukłon w stronę policji.

Nie chcę pozycjonować osobiście. Inaczej bym o tym nie pisał. Tylko skrupulatnie pozycjonował stronę do top 3, co też mi się udało kiedyś - po pandzie i pingwinie. Z tymi wieloma źródłami pozycjonerów chodziło o dywersyfikację metod, która może być powtarzalna w przypadku innych ich klientów.

Google doprowadziło do niepozycjonowania... doszło do paradoksu, że pozycjonowanie jest nieopłacalne , bo albo jest skuteczne i drogie, ale wiele firm na to nie stać, albo jest tanie i.... nieskuteczne...

Było wielokrotnie na innych wątkach.

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Powiem Ci, że nie ty jeden, śmiem szacować, że 100% użytkowników tego forum chciałaby tego samego. Dlaczego udaje się to tylko co 10-temu albo i lepiej?

Nie chcę pozycjonować osobiście. Inaczej bym o tym nie pisał. Tylko skrupulatnie pozycjonował stronę do top 3, co też mi się udało kiedyś - po pandzie i pingwinie. Z tymi wieloma źródłami pozycjonerów chodziło o dywersyfikację metod, która może być powtarzalna w przypadku innych ich klientów.

Stare powiedzenie mówi że sukces, o ile przez przypadek będzie, ma wielu ojców, jak wbijesz się w topy, to będziesz miał kilku chętnych do przytulenia kasy, a jak coś nie będzie działać, to winny będzie ten drugi trzeci, bo nasz spam nie szkodzi, bo mamy "dobre źródło", szkodzą linki innych.

Prawda jest taka że pozycjonowanie jest nie zgodne z zasadami google :olaboga::peace:

A branie kilku firm do tego to głupota.

Arkaszka i m)drzew i Blake podsumowali Ci tą sytuację wyjątkowo dobitnie.

Jak nie masz pomysłu na swoją stronę to Ci żadna firma nie pomoże. Teraz się niestety robi to inaczej niż 2 - 3 lat temu.

Znalezienie jednej dobrej firmy tez nie będzie łatwe. Możesz jeszcze zrobić z 10 stron i dac każdej firmie inną ale to tez już było tu testowane przez niektóre osoby i nie wypaliło. Trza się douczyć i zapieprzać po godzinach robiąc to samemu. Wkońcu i ty znajdziesz sposób.

Nie wiem jak dochodowa jest nisza jaka zajmujesz swoją stronką, ale bardziej zadałbym pytanie czy stać mnie będzie na zatrudnienie dobrego pozycjonera, zawsze można oczywiście poszukać jakiegoś gieroja z alledrogo który za 9,90 od frazy, podbija świat serpów swoim adderem. Na szczęście nie jest tak, że jak jeden gieroj dojdzie do pozycji 40, to 4 gierojów za 9,90 dojdzie do 1

Siema wszystkim.

Miałem stronę na podobny temat. Wbiłem się w top 3 z główną frazą, która miała podobną ilość wyświetleń jak ta w stopce. Skoro sprawa wygląda tak a nie inaczej to trudno zajmę się tym sam. Gdzieś przeczytałem że najlepiej samemu pozycjonować tego typu strony (niefirmowe) bo i nauczymy się pozycjonować i większa satysfakcja. Jednak jak patrzę by zakładać konto np. na jakimś katalogu to mnie szlag trafia ;-)

Jak kogoś interesuje to dodawałem stronę do darmowych katalogów i paru płatnych, do profili, na blogach. Nazbierało się ok 80 artykułów z czego ok. 10 związanych ściśle z tematem. Miałem podpiętego fb i twittera oraz rss. Miałem o wiele mniej linków niż "konkurencja" której nigdy nie traktowałem jak konkurencji. Atutem było to że co jakiś czas dodawałem artykuł.

Z obecną stroną nie zrobiłem kompletnie nic.

M0drzew

Zajęcie w domu (prócz składania długopisów, tworzenia bukietów i innych pod frazą "chałupnictwo") nazwałbym pracą w domu. Niby to samo, ale ja widzę różnicę.

Tutaj znajdziesz pomysł na biznes.

M0drzew

Zajęcie w domu (prócz składania długopisów, tworzenia bukietów i innych pod frazą "chałupnictwo") nazwałbym pracą w domu. Niby to samo, ale ja widzę różnicę.

No to ja nie kumam

składanie długopisów - to jest chałupnictwo? a skręcanie urządzeń przy pomocy 15 śrubek - chałupnictwo? drukowanie listów, wkładanie do kopert i a naklejanie znaczków na koperty - chałupnictwo?

to co jest pracą w domu, a nie jest chałupnictwem ?

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Seks?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

seks to raczej rozrywka niż praca w domu/chałupnictwo... no chyba, że za kasę to można by podciągnąć pod chałupnictwo :)

sex za kasę to też biznes, koleżanka ma kilku sponsorów i zarabia miesięcznie xxxxx kwotę

Zaplecze SEO na zamówienie.. :olaboga: .. no tak :)

i zarabia miesięcznie xxxxx kwotę

A jaki PIT wypełnia? Bo w innym temacie kolega się zastanawia jak rozliczyć adsensa.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

A to już zalegalizowali ten rodzaj usługi, że się z tego mają rozliczać? o_O

Kiedyś program jakiś oglądałem i panienki chciały by nawet się rozliczać, a że nie chciały kłamać co do źródła przychodów, to jakoś im w skarbówce to utrudniali.

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności