Skocz do zawartości

Czy zepsułem domene ?

drak

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi o domene www.gnl.pl. Wykupiona na poczatku grudnia, googla ja zindeksowal na koneic grudnia. Dodawalem do katalogów, zainstalowalem linkuj pro.

Zrobilem jeden zasadniczy bład. Dodawalem linki tylko z jednym anchorem "sklep jeździecki".

Jakis miesiac temu strona wpadła w filtr. W tym samym dniu jeszcze kilka osób, które uzywaly linkujpro poinformowalo, ze dostali filtr, wiec doszedlem do wniosku ze to przez system i skasowalem wszystkie linki ktore mi wystawil system ( nie na raz, kasowalem przez jakies dwa tygodnie). Bylo ich okolo 800 ale jak wiadomo wiekszosc bezwartosciowa.

Teraz po lekturze forum doszedlem do wniosku, ze to nie linkujpro byl powodem filtra, a to ze dodawalem linki tylko z jednym anchorem.

Zaczalem dodawac linki do katalogów jeszcze z 5 innymi anchorami (linkow z filtrowana fraza narazie nie dodawalem)

Teraz pytanie. Czy calkowicie juz zepsulem te domene ?

Mysle o ponownym zainstaowaniu linkuj pro, z tym ze ty mrazem dodawlabym linki z 5-6 roznymi anchorami.

Teraz pytanie. Czy calkowicie juz zepsulem te domene ?

Mysle o ponownym zainstaowaniu linkuj pro, z tym ze ty mrazem dodawlabym linki z 5-6 roznymi anchorami.

Musisz czekac na wyjscie z filtra dla tej frazy. Proponuje poszukac innych fraz np sprzęt jeździecki, akcesoria jeździeckie. Musisz przeanalizowac jakie frazy moga wpisywac osoby ktore szukaja tego typu sprzetu i moim zdaniem nie skupiac sie tylko na jednej.

domeny nie zepsułeś - nie da się jej zepsuć. Jedynie da się zrobić aby była niewidoczna czyli była w filtrze, a mnie ciekawi jak usunąłeś wszystkie linki, które wystawił Ci LinkujPro - strasznie ciekawe jak?

Wino - to co lubimy najbardziej, a tu opakowania na butelkę 0.75l

Hmmm... no właśnie miałem zakładać wątek o podobnej treści. Zasypałem Google'a kilkudziesięcioma linkami o jednym anchorze w ciągu pierwszego weekendu istnienia domeny. Efekt oczywisty :) Już pół roku nie ma mnie w Google, choć stronka zoptymalizowana (m.in. full CSS - zero tabel, odpowiednie anchory w linkach na stronie, nagłówki, treść, żadnego zbędnego kodu). Ostatnio zacząłem dodawać linki o innych anchorach... ale przez te pół roku cały czas twardo jedna postać linku.

Zrobiłem kilka podstawowych byków:

1. Dużo linków na początku oznacza spory spadek przyrostu linków później. Kto wytrzyma takie tempo jak podczas pierwszego weekendu!?

2. Nieszczęsny jeden anchor!

3. Dodawałem do katalogów bez ładu i składu. Nie patrząc czy link z danego katalogu na coś się przyda czy może nawet zaszkodzić.

Teraz cierpliwie czekam, dodaję...

domeny nie zepsułeś - nie da się jej zepsuć. Jedynie da się zrobić aby była niewidoczna czyli była w filtrze, a mnie ciekawi jak usunąłeś wszystkie linki, które wystawił Ci LinkujPro - strasznie ciekawe jak?

Co do linkujpro to zrobilem to w bardzo prosty sposob. W panelu administracyjnym jest opcja ograniczenia maksymalnej ilosci linków. Sukcesywnie ja zmniejszalem, a linki spadały.

Myslisz ze warto wrocic do systemu ? Mialem zniego kilka linków PR4 wiec nei tak zle.

A co do zepsucia, to chodzi mi o to, ze tyle sie nakombinowalem z ta domena, ze google sobie moze znie zapamietal i bedzie dluugo trzymal w filtrze :)

Jakis miesiac temu strona wpadła w filtr.

dlaczego sądzisz że to filtr? ja widze strone tam gdzie być powinna czyli trzecia-czwarta dziesiątka na fraze 'sklep jeździecki'

Zaczalem dodawac linki do katalogów jeszcze z 5 innymi anchorami

bardzo słusznie i rób tak dalej

więc zrób tak

życze duzo cierpliwości i rozważnych działań :)

respect.gifgoogle.gif

podstawowym bykiem jest dodawanie młodej strony do systemów wymiany linków

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jakis miesiac temu strona wpadła w filtr.

dlaczego sądzisz że to filtr? ja widze strone tam gdzie być powinna czyli trzecia-czwarta dziesiątka na fraze 'sklep jeździecki'

Mysle ze to filtr bo przez okolo 5 miesiecy strona byla na pozycjach od 2 do 5, a nagle spadla na 4-5 strone i ciagle sie przemieszcza miedzy 3 a 5 strona.

O ile wiem fresh site bonus trwa duzo krocej niz 5 miesiecy.

Oto dlaczego mysle ze jestem w filtrze :

Stronka z pierwszej strony

domain popularity https://www.stajnia.home.pl PR 2 ()

Backlinks: 76 (26 Domains ť 18 different IPs)

PageRanks: 18xPR0 5xPR1 2xPR2 1xPR3

LinkStrength: 0.06

Moja stronka :

domain popularity https://www.gnl.pl PR 2 ()

Backlinks: 947 (142 Domains ť 109 different IPs)

PageRanks: 85xPR0 31xPR1 21xPR2 5xPR3

LinkStrength: 0.41

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności