Skocz do zawartości

Odmowa przyjęcia do progrmu

jaszczur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie. Jak to jest z przestrzeganiem regulaminu AdSense. Chciałem zgłosić moja witrynke do programu. Temtyka zaakłdy sportowe (bukmacherstwo) i nie została przyjeta gdyż narusza regulamin (gry hzardowe).

Napisłem do nich ze są witryny które maja podobną temtyke, nawet bardziej brutalnie promują zakłady bukmacherskie i oni zostali przyjęci do programu, a ja nie mogę. DLACZEGO.

W odpowiedzi dostalem ze relacje z innymi partnerami sa tajne.

Wiec napisalem ponownie, zeby napisali co z moją witryna jest nie tak, co zmienić aby nie łamać regulaminu i móc przystąpić do progrmu. Że Totolotek tez mozna zaliczyć do gier hazardowych itp. więc w odpowiedzi dostłem:

Relacje z innymi partnerami sa tajne.

No i na tym staneło. Może wiecie jak ten temat pociągnąć, by przystąpić do programu AdSense.

Pozdrawiam

Temtyka zaakłdy sportowe (bukmacherstwo) i nie została przyjeta gdyż narusza regulamin (gry hzardowe).

Nie ma szans zgłoszenia do programu strony o tekiej tematyce. Sam próbowałem dodać stronę z mojej stopki. Jedyna możliwość, to zgłoszene innej strony, a kiedy już będziesz w programie, możesz spokojnie wrzucić reklamy AdS na stronę bukmacherską. Ale zastanów się czy warto, jak ktoś podkabluje - zablokowane konto!

Google samo za bardzo nie wie co robi. Tematy takie jak Twój tylko to potwierdzają.

Ale skoro mają taki zapis w regulaminie, to nie przyjmą Ci strony promującej hazard. Osoby, które mają Adsense na stronach o tej tematyce zgłosiło do Google zupełnie inną stronę (zgodną z regulaminem).

Potrzebujesz strony, która będzie w pełni zgodna z ich wymaganiami.

Potem możesz umieszczać reklamy, gdzie sobie tylko chcesz.

Pamiętaj tylko - to jest furtka dla Google żeby zablokować Cię w przyszłości - w końcu będziesz łamał regulamin.

Google pod tym względem działa bardzo wybiórczo, ale... skoro lubisz hazard :)

edycja:

jarcow był szybszy ;)

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Miałem podobną sytuacje tyle że w Adwords. Chcialem sobie zarobić pare groszy na mundialu wpuścilem stronke o tematyce bukmacherskiej do Adwords po kilkunastu-kilkudziesięciu godzinach napisali że strona jest niezgodna z regulaminem. Dziwne to troche bo inne strony jakoś mają się świetnie i cały box po prawej jest zawalony podobnymi stronami.

https://www.google.pl/search?client=opera&r...=utf-8&oe=utf-8

Pozdrawiam

Google samo za bardzo nie wie co robi. Tematy takie jak Twój tylko to potwierdzają.

Napisali w regulaminie że nie przyjmują takich stron i nie przyjmują, czyli chyba wiedzą co robią.

To że ktoś może celowo złamać regulamin i mimo to wsadzić tam reklamy to już inna historia.

Rozpoczęcie jest proste!

Napisali w regulaminie że nie przyjmują takich stron i nie przyjmują, czyli chyba wiedzą co robią.

To że ktoś może celowo złamać regulamin i mimo to wsadzić tam reklamy to już inna historia.

To powiedz mi czemu ludzie łamiący regulamin w taki sposób (i nie tylko w taki) nie mają problemów z otrzymywaniem wypłat?

Jakoś google się nie kwapi z blokadami w niektórych przypadkach.

Spis stron

Jakoś google się nie kwapi z blokadami w niektórych przypadkach.

Google działa na takiej zasadzie, że dla nich to się opłaca.

Takie zakłady bukmacherskie czy inna tematyka to jak nic kilka % z tego co google zarabia.

A to że napisali regulamin i się go trzymają nie oznacza, że na takich stronach nie można mieć Adsense, należy pamiętać o tym, że informacje w Polskim regulaminie google odbiegają od regulaminu w google.com

Zasada prosta, inna strona do weryfikacji, a reklamy gdzie chcesz.

...należy pamiętać o tym, że informacje w Polskim regulaminie google odbiegają od regulaminu w google.com...

Tylko że w regulaminie polskim jest taka linijka:

Tłumaczenie to jest udostępnione w ramach uprzejmości. Wersja zasad i warunków w języku angielskim, dostępna pod adresem https://www.google.com/adsense/terms jest wersją nadrzędną, która zarządza Twoją umową z Google.

Moim zdaniem albo działamy zgodnie z regulaminem albo nie, google nie może się za bardzo zdecydować.

Spis stron

Tylko prośba do takich którzy skorzystają z tej rady - nie piszcie tutaj potem, że Was niesłusznie zablokowali. Zaśmieca nam to pojęcie o adsense i tym całym banowaniu za nic.

Ryzyko zawsze, ale skoro google robi z połowy uzytkowników krętaczy oszustów, ma niedopracowany regulamin i zasady i myśli, że wszystko im wolno dlatego też należy wykorzystywać ich praktyki przeciwko im samym.

Co do zgłaszania stron, to napewno nie warto zgłaszać strony które są odznaczone na samym początku w ich polityce

° bo samo stwierdzenie, obrazki (to tutaj wychodzi, że 98% nie może być w Adsense, gdyż napewno nie mają oni wszyscy pozwolenia a niektóre zdjęcia, gify czy obrazki powatarzają się milionach stron).

Ps.

Gdzie tylko chcesz
to oczywiście w ramach myślenia (nie dot. spamu, kopi dmoz etc...) :rotfl:

Co do zgłaszania stron, to napewno nie warto zgłaszać strony które są odznaczone na samym początku w ich polityce

° bo samo stwierdzenie, obrazki (to tutaj wychodzi, że 98% nie może być w Adsense, gdyż napewno nie mają oni wszyscy pozwolenia a niektóre zdjęcia, gify czy obrazki powatarzają się milionach stron).

"Copyrighted Material - In order to avoid associations with copyright claims, website publishers may not display Google ads on web pages with MP3, Video, News Groups, and Image Results."

Mam nieodparte wrażenie, że nie chodzi tutaj o obrazki na stronie - chociaż moja znajomość angielskiego nie pozwala mi jednoznacznie tego stwierdzić. W każdym razie podejrzewam, że słówko "Results" trochę wnosi do tematu :)

W ogóle zawsze jak nie wiem o co chodzi dopisuję do adresu ?hl=en lub &hl=en i zwykle rozjaśnia to sprawę (chociaż nie zawsze do końca - jak widać)

"Proszę przeczytać nasze reguły ostrożnie i zakładać, że się Ciebie stosują, jeśli określony regulamin wyraźnie mówi inaczej. " ;)

Tak więc bądźcie ostrożni bo Was zastosują i będziecie mieli! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności