Skocz do zawartości

Badziewia typu orangw.pl

joe_hunter

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście, zablokowałem. Jednak KAŻDY generator nie sprawdzający pliku robots.txt jest SPAMIARKĄ.

Moja blokada była dość rozbudowana, by inne gówna nie wysysały mi contentu. Tego się nie robi metodą standardową.

no ale roboty szukarek japonskich azjatycki wogole nie sprawdzaja robots. i dla nich sa to metody standart. a ci powiem ze nawet nie nie reaguja na htacessy i blokade ipkow.. jedzie po prostu.. ip sobie zmienia z sekundy na sekunde i chu***...

nie da sie.. ja tak mialem w tamtymr okuc hodzily jak glupie . no ale trudno mowi sie. i zyje sie dalej..

userbar3.gif

userbar2.gif

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nawet jak skopiujesz z innej strony cos i podpiszesz ze to jest z tej strony a nie podpiszesz sie ty podnim to jest tez wedlug prawa legalne. choc czasem trzeba zgody...

;)

Bzdura!

Z tego co zauważyłem jest to jeden z bardziej popularnych mitów wśród złodziei contentu.

Otóż wcale to nie jest legalne - wręcz przeciwnie. Powinieneś się zainteresować czymś takim jak prawo autorskie.

Rozpoczęcie jest proste!

Zgadzam się kalashnikovem. Zgodę na wykorzystanie cudzego utworu trzeba uzyskać zawsze jeżeli chce się go dalej rozpowszechniać. Jest co prawda dozwolone prawo przedruku, ale dotyczy ono prasy, radia i telewizji, w niektórych przypadkach przewidując równocześnie prawo autora do wynagrodzenia.

a google, msn, onet dałes zgode pisemna..?

Tak - dałem w nagłówku strony.

Własciciel orangw.pl jest złodziejem który kradnie cudzą pracę (w tym ukradł sporo mojej).

Fakt złodziejstwo to też rodzaj pracy - ale niezgodnej z prawem. CO gorsza widnieje na tej stronie moje nazwisko, mój email itd.

A więc rozpowszechnia moje dane osobowe bez mojej zgody (publikacja danych na mojej stronie nie jest równoznaczna ze zgodą na rozpowszechnianie ich przez osoby trzecie).

BTW.Ciekawe co mi odpiszą prawnicy którzy na tej chłamowatej spamerskiej stronie też występują z imienia nazwiska, adresu i telefonu? ;)

Oj chyba będzie sprawa w sądzie ;)

Budujesz domy z bali. A jeśli potrzebny ci projekt pomocny bedzie Architekt wnętrz. A na czas remontu jedź nad morze -> Międzyzdroje noclegi.

no i już po orangw.pl - przynajmniej w wynikach googla ;)

ban :)

swoją drogą jak czytam wypowiedzi co niektórych forumowiczów to mi się włos na głowie jeży!

Panowie to co było na orangw.pl jest zwykłą kradzieżą i kwalifikuje się pod paragraf. Zresztą sobie poszukajcie w nacie - ostanio bylo parę takich spraw.

"Napewno"! :D

A co do zbierania kontentu przez wyszukiwarki:

1) wyszukiwarka nie ukrywa pochodzenia treści - wręcz odwrotnie zbiera ją w celu przekazania informacji o stronie

2) można wpisać polecenie dla robota noindex + noarchive - i taki googlebot niczego ze strony nie ruszy a złodzieja to nie obchodzi

3) japońskie wyszukiwarki nie niszą mojej pozycji w google - a taki badziew tak i to przy uzyciu m.in. mojej treści

Boże! Jak sobie poczytałem to forum to nawet przez chcwilę pomyślałem że pomysły PiSu i Giertycha są ok.... blahhhhhhhhhh :glupek2:

Kilku forumowiczów powinno poczytac sobie Prawo Autorskie + Kodeks Karny - może dzieki temu unikną nieprzyjemności.

Apartamenty w Międzyzdrojech do wynajęcia na stronie Międzyzdroje noclegi i katalog Zycki oraz Tapety zwierzaki na pulpit.

Nie Gertycha, Zbigniewa Ziobro.

I on jako człowiek młody z pewnoścą takie pare spraw urządzi.

On teraz potrzebuje troche wokół siebie zadymy narobić.

A może ściągnął, bo ban?

Stronka jeszcze była, gdy w Googlu już nie było rezultatów na site:orangw.pl - cóż... :P

...so steer a course, a course for nowhere and aforyzmy drop the anchor, my little empire - I'm going nowhere...

Administracja serwerami - zapraszam! A po godzinach - Cytaty.eu.

A może ściągnął, bo ban?

Stronka jeszcze była, gdy w Googlu już nie było rezultatów na site:orangw.pl - cóż... :)

Dostał bana w google na 100% bo tak jak napisał radziem - strona jeszcze była, a w google juz wyniki zniknęły.

Zresztą po zdjęciu strony usunięcie jej z wyników google trwa dość długo - mam przypadek że strony nie ma już od 3 miesiecy a jeszcze po wpisaniu domeny pojawi się w wynikach. A tu pif-paf :P i nie ma nic.

Ale nie ma wątpliwości - jesli nie spotkają go nalezyte nieprzyjemnosci - zrobi to jeszcze raz.

Pozdrawiam

Apartamenty w Międzyzdrojech do wynajęcia na stronie Międzyzdroje noclegi i katalog Zycki oraz Tapety zwierzaki na pulpit.

To ja jeszcze podam kilka takich stron niestety jest ich jeszcze więcej

galanteria-skorzana.kolejlinowa.ltd.pl

www.chip.az.pl/wyroby-skorzane/index.php

Naprawdę jestem coraz bliższy tego żeby zamiast zgłaszać spam do googla składac doniesienia do prokuratury o popełnieniu przestępstw.

Tak kombinuję jak by tutaj zrobić robocika który by z takich stonek zbierał automatycznie emaile i wysyłał informację do właścicieli kontentu.

To mogła by być ciekawa usługa - Content Guard :P Obawiam się tylko czy nie była by nadużywana :|

-----------------------------------------------------

:PTo miejsce czeka na twoją rekalme :o

-----------------------------------------------------

Prawdopodobnie Najlepszy i Najstarszy Sklep Ezoteryczny w sieci

logo.gif

ludzie naprawde popatrzcie sie na swoj nos. i zostwacie sw spokoju inncyh :) ehheeh jestescie jak dla mnie cyrkowi..

czy wy zazdroscicie ze nie mozecie i wy tak zrobic.. :rotfl:

lol wiecej tu juz nie wpadne chyba przynajmniej na ten post bo tutajk jest tylko kaplowanie jak nie na orangw to znajdziesz sie inna strona i w kolko

Naprawdę jestem coraz bliższy tego żeby zamiast zgłaszać spam do googla składac doniesienia do prokuratury o popełnieniu przestępstw.

Tak kombinuję jak by tutaj zrobić robocika który by z takich stonek zbierał automatycznie emaile i wysyłał informację do właścicieli kontentu.

To mogła by być ciekawa usługa - Content Guard ;) Obawiam się tylko czy nie była by nadużywana :|

a ty to co jestes wyrocznia Google .... ze pilnujesz all co w szukarce... przejdz sie po zagranicznych spam,ach i zoabczysz ze tak samo sie tresci ze stron innych i tam nikt o nic sie nie ruzca

a w polsce kazdy afere robi :D

userbar3.gif

userbar2.gif

(...)

czy wy zazdroscicie ze nie mozecie i wy tak zrobic.. :P

lol wiecej tu juz nie wpadne chyba przynajmniej na ten post bo tutajk jest tylko kaplowanie jak nie na orangw to znajdziesz sie inna strona i w kolko

Jesli ktos lamie zasady i przez lamanie tych zasad dziala na moja niekorzysc to mam biernie patrzec oraz nic nie zrobic?

Śmieszy mnie Twoje dziecinne podejscie do "kablowania". Przykładowo, jeśli bedziesz wiedzial kto ukradł Twojemu koledze samochód to podrzucisz informacje policji czy będziesz zazdrościć, ze też nie możesz tak zrobić. Ciekawe co byś myślał gdyby ktoś Tobie ukradł samochód :o

Pozdrawiam

Jurdziol

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności