Skocz do zawartości

Przekierowanie a pozycja podstrony w ramach tej samej domeny.

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Dopiero dołączyłem do forum, więc wybaczcie jeśli nie znalazłem wszystkiego o przekierowaniach i oddawaniu siły domeny. Poprzednie posty dotyczyły różnych domen, a mi chodzi o podstrony.

Mam podstronę zrobioną na wordpresie+wtyczka SEO pomogła mi ładnie optymalizować słowa kluczowe. W efekcie w narzędziach dla webmasterów pokazuje podstronę, że jest średnio na 7 pozycji. Ale podstrona to głównie czysty tekst na słowa kluczowe, mało ładna pod klienta.

No to zrobiłem drugą podstronę, chciałem pod te same słowa kluczowe, ale w nowym szablonie (nowa instalacja onepage) - teraz mało tekstu za to kolorowe wykresiki i zdjęcia zachęcające do wypełnienia formularza. Niestety pozycja w narzędziach dla webmasterów - dopiero średnio 160.

Czego mogę oczekiwać po przekierowaniu z pierwszej na drugą podstronę? Obie w ramach tej samej domeny, więc czy google będzie to lepiej oceniać? Bo jak czytałem teraz jest tak, że po przekierowaniu domeny strona zaczyna tracić pozycję. Ale czy jest szansa, że druga wejdzie na jej miejsce? Czy może stracę wypracowane miejsce i nic nie zyskam? Może jeszcze jakieś inne rozwiązania o których jeszcze nie wiem jak podmienić pozycje tych podstron?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności