Skocz do zawartości

Sklep z proxy

jolan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem sobie prosty skrypt wykorzystujący curla do sprawdzania różnych danych w google. Skrypt oczywiście korzysta z proxy i tu mam zagwozdkę.

Otóż teraz zasysam jakieś darmowe proxy z neta i jakoś one tam działają, jak dostęp do proxy jest za długi lub proxy pada to skrypt wywala go z listy aż lista maleje do 0.

Ponieważ chcę zapuścić skrypt z crona przez całą dobę to taki system raczej się nie sprawdzi (lista musiałały być cholernie długa, a najczęściej ma kilkadziesiąt pozycji :))

Pomyślałęm więc o zakupie paczki 5 proxy do googla za 10-15 zł. Tylko czy taka paczka wydoli, czy to działa tak, że po "zarżnięciu" przydziałowych 5 proxy system automatycznie przydziela nowe? Bo w opisie jest, że system zmienia proxy co 18 godzin.

Jeśli chodzi o proxymarket, to podmienia proxy co określony czas niezależnie od tego, czy są dobre, czy nie.

Poza tym cały czas podmienia wypalone proxy na świeże.

Moje skromne przemyślenia na temat pozycjonowania próbuję przedstawiać na blogu -> https://blog.karlosky.pl
Osoby zainteresowane współpracą w zakresie SEO zapraszam na stronę www.topmaker.pl oraz https://pozycjonowanie-bialystok.pl

A jeszcze mam pytanie techniczne odnośnie curla. Znalazłem taką informację, że chcąc sprawdzić, na którym miejscu na daną frazę jest nasza strona nie należy używać opcji pobierania od razu 100 wyników. Najlepiej ograniczyć się do standardowych 10. Ponoć przy pobieraniu 100 wyniki są zafałszowane. Czy to prawda? Bo raczej nie uśmiecha mi się zaciągać 10 razy po 10 wyników :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności