Skocz do zawartości

Pytanie dotycząće łączenie dwóch portali

Elowrzud

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie

Jeśli Portal X kupi portal Y i zmieni przekierowanie z linków portalu Y na portal X czy to będzie miało wpływ na pozycje w google dla portalu X.

Kiedyś się pytałem osoby zajmującej się pozycjonowanie czy warto kupować portal aby połączyć i zwiększyć w ten sposób liczbę odwiedzin na własnym portalu i szczerze odradził bo to szkodzi. Czy ma na to wpływ fakt że portal kupowany ma wyższy PR albo mniejszy od naszego

W tym roku na przykład został kupiony fajny portal zlecenia.przez.net przez moloch Freelancer.com. Wpisując pierwotny adres zlecenia.przez.net nie dostaję przekierowanie i co bardzo prawdopodobne nie znalazł bym pewnie zaindeksowanych w google artykułów.

Kolejny przykład to tablica.pl jak wpisuję nazwę w adresie to od razu przekierowuje na olx.pl ale żadnych zaindeksowanych linków tablicy.pl nie widzę

I zastanawia mnie teraz to co się dzieje z tymi wszystkimi artykułami, linkami które zostały zaindeksowane znikają? Przypuszczam że jest to oczywiste skoro usuwa się to co zostało ze starego portalu ale chciałbym mieć pewność. Bo prosperujące portale nie są tanie a dla samej bazy użytkowników i adresu który przekierowywałby ruch się ich nie kupuje.

Jeszcze zastanawia mnie jedna sprawa jeśli ludzie na forach/portalach niezależnych wpisywali linki np. tablica.pl/sprzedam/cos-tam to czy też taki przekierowuje na olx.pl czy pojawia się błąd?

Za info będę wdzięczny

Pozdrawiam

Jeśli Portal X kupi portal Y i zmieni przekierowanie z linków portalu Y na portal X czy to będzie miało wpływ na pozycje w google dla portalu X

TAK

czy warto kupować portal aby połączyć i zwiększyć w ten sposób liczbę odwiedzin na własnym portalu

szczerze odradził bo to szkodzi.

Szkodzi?? Niby w czym?

Jeszcze zastanawia mnie jedna sprawa jeśli ludzie na forach/portalach niezależnych wpisywali linki np. tablica.pl/sprzedam/cos-tam to czy też taki przekierowuje na olx.pl czy pojawia się błąd?

Za info będę wdzięczny

Pozdrawiam

Przecież sam to możesz sprawdzić... Na prawdę tyle wysiłku wymaga wpisanie adresu w przeglądarkę ?

„Kiedy chcę pobudzić swój mózg do pracy, włączam komputer. Kiedy chcę odpocząć, włączam telewizor.” — Steve Jobs

Przecież sam to możesz sprawdzić... Na prawdę tyle wysiłku wymaga wpisanie adresu w przeglądarkę ?

Wymagało to głębszego szukania bo oczywistym jest że po wpisaniu samego tablica.pl najpierw takie rekordy się pojawią. W każdym bądź razie trafiłem do archiwum olx. W przypadku zlecenia.przez.net nie patrzałem nawet bo sama domena nawet nie przekierowywała

Jeśli Portal X kupi portal Y i zmieni przekierowanie z linków portalu Y na portal X czy to będzie miało wpływ na pozycje w google dla portalu X

TAK

czy warto kupować portal aby połączyć i zwiększyć w ten sposób liczbę odwiedzin na własnym portalu

szczerze odradził bo to szkodzi.

Szkodzi?? Niby w czym?

Jeśli ma wpływ to jaki? Dodatki czy ujemny? Bo człowiek tamten w rozmowie przez gg ze mną sugerował że ujemny

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności